ja sam išla na medicinski (ili tako nekako) solarij, poslije jedva da se i vidi boja. ali ja ne reagiram na sunce u "normalnim" uvjetima, nego ako totalno bijela dođem na more.

a što ti kaže dermatolog?
Dobro pitanje. Ne znam jer ga nisam posjetila, nije mi to nikad :/ palo na pamet! Svaki put sam se s tim problemom pojavljivala u ljekarni i od njih zatražila pomoć, svaki put dobila nekakvu kremu za ublažavanje reakcije, koji najčešće i nisu baš pomagale...

pomaže ako jedeš veliku količinu sirove mlade mrkve, puno bolje nego razno-razne tablete beta karotena.
od krema mi je najbolja Day long 50.
Kad se već pojavi osip onda šumeće tablete kalcija.
Bacam se na mladu mrkvicu od danas! samo što njih nema u 2,3 mjesecu, kad bi već trebalo početi s pripremom za sunce...
Neki dan sam prvi put čula za Day long kremu. Kupuje se u ljekarni? Kolika joj je cijena? Ja sam jučer kupila Avenovu dječju, 50 faktor, za mene i malog, nadam se da će pomoći. Htjela sam Eucerinovu za alergičnu kožu, al nije je bilo...
Znači, šumeći kalcij (sandoz) također pomaže za gašenje "požara"?

Kod fotodermatoza pomaže uzimanje astaksantina u dozi od 2 do 8 mg na dan-ovisno o jačini alergije. Štiti kožu i oči od djelovanja UV-zraka, ne mora se (kao beta-karoten) uzimati mjesecima prije, nema djelovanje vitamina pa se ne može predozirati i može se uzimati sa svim lijekovima ili eventualnim dodacima prehrani
Ovo mi zvuči predobro da bi bilo istinito! Je li ovo taj čarobni štapić? Štiti oči i kožu od UV zraka, prevenira fotodermatozu i još je relat. zdrav?
2-3 tabletice i problem riješen?
kaj je zapravo taj astaksantin?