Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Radosno objavljujemo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Radosno objavljujemo...

... da smo se riješili dude :D

Nije bilo dogovorno. Dugo smo imali problema s osipanjem oko usta, zbog dude i slinjenja tijekom noći, koji s ničim nije prolazio osim s kortikosteroidima. Prije cca 2 mjeseca sam pokušala maknuti dudu, ali nismo uspjeli, cijelu noć je tulio i zbilja nije išlo.

Sad se opet bio jako osuo, ali nisam liječila, pustila sam da se razbukta. Pokazala sam mu u ogledalu kako je brada bubana. Andrija je inače dosta gadljiv, pogotovo ako je na njemu nekakva flekica . Gledao se i rekao "fuj, nećem to gledati". Objasnila sam mu kako je brada bubana zbog dude i da zato više ne može imati dudu. Malo je cendrao, jedno popodne je i plakao, ali sve u svemu prošlo je bolje od svih očekivanja. Sad smo punih 3 dana bez dude i mislim da je to - to.

Tu i tamo pita "Budem opet imao dudiku?", ja mu odgovorim da ne bude, i prihvaća to, ne pita dalje.

p.s. Nadam se da ću s drugim biti pametnija, pa je neću ni nuditi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bravo, A! Veliki dečko!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cestitamo!!! :D :D

mi ju imamo samo prek noci dok ne zaspi i ne ispljune ju. prek dana ju nikad nije bas ni imao, a sad pogotovo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bravo
    morala bih to isprintati mojoj sveki koja nakon skoro 2 godine koje je dijete preživjelo bez dude (nisam je dala) i dalje mašta kako bi joj kupila barem jednu

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najiskrenije čestitke!
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    morala bih to isprintati mojoj sveki koja nakon skoro 2 godine koje je dijete preživjelo bez dude (nisam je dala) i dalje mašta kako bi joj kupila barem jednu
    A što si takva, pa neka žena kupi si jednu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Najiskrenije čestitke!
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    A što si takva, pa neka žena kupi si jednu
    zapravo, i kupila je
    ali nismo je baš dali u upotrebu :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja ima dudu samo za vrtić. Kad je samnom, uopće ni ne pita za nju.
    Mislim da ću joj, kad budem na godišnjem, maknuti dudu i nek je zaboravi do vrtića
    Sad mi je žao uzeti joj jer će se tamo teško umiriti pred spavanje ako ne bude imala dudu.
    Sad sam ja na bolovanju zadnja dva dana i nijednom nije dudala u tih par dana

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja cura je sa 19 mjeseci sama odustala od dude, par duda je pregrizla i nije više htjela, ja prezadovoljna jer sam već mislila kako ću je odviknuti jer je bila veliki ovisnik...baš mi nije lijepo vidjeti dijete od 3 ili 4 godine sa dudom ....nismo nikad imali osip od dude

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi smo vec 7 dana bez dude. Mm je nije mogao naci kad sam vodila malu na sistematski pa ga je legao bez nje. kako nije bilo problema ja sam je nasla i sakrila. sad kaze da ju je tici odnila (jer se par dana prije baka pravila da ju je bacila pticama)... ima 2,5 god

cestitam martinaP :D :D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

bravo A. :D
    Jan ima doude (dudu) samo za spavanje i nekako mislim da neće biti problem rješiti je se
    Mene više muči Katja i njen palac :/

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Blago vam se. Moja skoro 3. godišnjakinjica još uvijek ima dudu, teška, teška ovisnica je iako joj po danu uspijem sakriti ali ne traje dugo da pita za nju.
    Namjeravam je "izgubiti" ovo ljeto.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da ne bi baš sve bilo tako savršeno, izgleda da osip nije bio od dude :/ . Sad je ipak u puno blažem obliku. Trenutno smo pod terapijom Floinidanom, bolje jest ali nije se potpuno povuklo.

U svakom slučaju, za dudu više ne pita :D . Činjenica je da malo lošije spava, budi se povremeno po noći, obično jedan put, onako u poluplaču. Ali nema veze, proći će i to.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage mamice ja bih vas zamolila za savijet , moje zlato Jan-Renato nije ljubitelj dudice ali zato uredno duba palac . Već sam mali milijon puta pokušavana " zgadit mu " palac , malaza svim i svaćim ali ne pomaže . Čim je umoran , tužan ili nesiguran palac je u ustima .
    Kako mu pomoći da se odvikne od dudanja palca

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bravo sto ste se rijesili dude

Mi smo imali dudu samo na samom pocetku i to dok smo se vozili autom, sa mj dana smo se i toga rijesili

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    drage mamice ja bih vas zamolila za savijet , moje zlato Jan-Renato nije ljubitelj dudice ali zato uredno duba palac . Već sam mali milijon puta pokušavana " zgadit mu " palac , malaza svim i svaćim ali ne pomaže . Čim je umoran , tužan ili nesiguran palac je u ustima .
    nemam iskustva s time, ali koliko čujem od drugih - teško ili nikako... možeš se jedino tješiti da nije jedini

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pitanje za mame mlađe dječice (do 2,5 g):
    Zašto se želimo riješiti dude ili cuclanja palca?
    Meni je opravdan razlog ako se nešto počelo događati sa zubima, ako ga duda/palac baš ometa u komunikaciji ili nečem drugom, ili npr. ako ide u vrtić pa radi higijene (zamjena duda),... ili ako ima neki dermatitis od dude (znači duda je zdravstveni problem),...
    Ne vidim drugi opravdan razlog. Moj maleni ima 23 mjeseca i ima dudu, za spavanje i ponekad za vožnju autom, dobro ponekad ju i mimo toga uvali, ali tu ju uglavnom i odmah izbaci, trenutno ne vidim niiti jedan razlog da mu dudu oduzmem,ako on smatra da mu treba. Naravno, meni bi bilo draže da ju nema, ali to nije opravdan razlog, jer ja sam bila ta koja mu ju je uvalila kao bebi, nije si ju sam kupio. Tako da, nemam baš neke argumente zašto da mu ju oduzmem. :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Pitanje za mame mlađe dječice (do 2,5 g):
    Zašto se želimo riješiti dude ili cuclanja palca?
    mišljenja se kao i obično razlikuju i moći ćeš ih naći otprilike na svakom topicu koji ima u naslovu riječ "duda"

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    ovo je i L radio i prestao je nakon nekog vremena sam od sebe. ja inače nisam pobornik primoravanja djeteta da se odrekne nečeg nasilu (palca, dude, cice..) pa nismo radili problem oko toga. Sam je prestao kad je htio.
    Doduše, dudu nikad nije htio, no da je, što sad.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

icyoh, slažem se. Baš o tome i govorim, ja nisam za ništa na silu, naravno osim ako postoje neke indikacije radi kojih treba prekinuti s dudom ili palcem, ali ne može biti indikacija to što se meni ne sviđa.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a mozda argument da ces je se lakse rijesiti dok je manji ??

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    a mozda argument da ces je se lakse rijesiti dok je manji ??
    ili onaj tko zna dokle će to još trajati i u što će se izroditi

ozbiljno - dudu radije ne dajem, a palac ako se nađe u ustima bih tolerirala, zamislila bih se jedino zbog mogućnosti deformacije vilice ako bi baš jako potrajalo. Inače bih pustila da se razvija svojim putem.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo primjer: starija kcer nikad nije primila dudu u usta. ima prekrasne pravilne zubice

sin (taman izbacio dudu) : u njega su prednji ipak iskrivljeni.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam imala dudu dugo, dugo, do 3 ili 4 godine (ostalo mi je u sjećanju kako ju tražim).
    Danas imam potpuno pravilne zube (i normalno sam emotivno sazrela).

Brat nije dudu uopće imao pa je nosio aparatić za zube. I oduvijek je bio dosta "nesamostalniji" od mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •