Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Prošli tjedan smo dobili Tip tjedna, reklamne novine koje ljudi koji rade za Kaufland redovito stavljaju u svaki poštanski sandučić. Među ostalim proizvodima u ponudi bila je reklama za (kršitelj koda) nadomjestak za mlijeko za djecu od 1, 2 i 3 mjeseca. Čisto radoznalosti radi, poslala sam mail njihovoj službi za marketing sa linkom na tekst Medunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko, koji se nalazi na Rodinim stranicama.
    Dobila sam ovaj odgovor (ajde potrudili su se barem odgovoriti):

Poštovana,

kao prvo želimo se ispričati što se tako kasno javljamo na Vaš dopis.
    Najljepše Vam zahvaljujemo na Vašem e-mailu.

Naš odjel pravne službe je provjerio dobivene podatke vezane za pravilnik o
    reklamiranju nadomjesnog mlijeka
    te ustanovio da navedeni pravilnik ne vrijedi za Republiku Hrvatsku.
    Samim tim ne postoji prepreka za oglašavanje i prodaju proizvoda (kršitelj koda),
    koji su bili predmet Vaše pritužbe.

Kod bilo kakvih daljnih pitanja u vezi Kauflanda možete nam se vrlo rado
    obratiti na naš
    besplatni telefonski broj za kupce 0800/200 300.

Zahvaljujemo na razumijevanju i srdačno Vas pozdravljamo.

Marketing za kupce / Kundenmarketing
    Kaufland Hrvatska k.d.
    e-mail: marketing@kaufland.hr
    Znači, međunarodni pravilnik ne vrijedi za Hrvatsku.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je u linkovima.
    odredbe pravilnika se i u Hrvatskoj trebaju postivati, ali dok se na neki nacin to zakonski ne regulira ne postoji kazna za one koji ga ne postuju. (odjel pravne sluzbe kauflanda je vjerujem provjerio nakon tvog navoda jel oni trebaju platiti kaznu za takvo reklamiranje)

aaali dotad kaznu placaju:
    - djeca, jer im ovakvo oglasavanje znatno smanjuje sansu da budu iskljucivo dojena do 6 mjeseci i dalje uz raznovrsnu prehranu barem dvije godine. time im se povecavaju rizici za nastanke nekih bolesti u dojenackoj dobi i kasnije u zivotu
    - majke jer i same gube zdravstvene prednosti dojenja: smanjenje rizika nastanka raka dojke, maternice, jajnika, osteoporoze...
    - obiteljski budzet jer dojenje zahtijeva svega 500 kcal dnevno vise u majcinoj prehrani.
    - drustvo - povecanjem rizika nastanka raznih bolesti povecavaju se izdavanja za njihovo lijecenje, za bolovanja i neradne dane....
    - priroda - majcino mlijeko je pakirano u nepovratnoj ambalazi, ali ta se svakodnevno reciklira. nadomjestci za mm pakiraju se u limenke, plasticne ili aluminijske vrecice, kartonske kutije, koliko se samo potrosi struje i vode za proizvodnju, a koliko goriva za transport.

i tako ce i biti sve dok je racunica za izracunati profit od prodaje jednostavnija od one za izracunati profit od ovog gore nabrojanog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jos da dodam da me zacudilo da reklamiraju hranu za 1, 2 i 3 mjeseca, toliko paze i oni koji uopce ne paze (ali bar su culi za pravilnik) .
    mozes li taj letak skenirati ili ga poslati u rodu?

i zaboravila sam - bravo za aktivizam

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam to tako shvatila, to jest, ako ne postoji kazna njih nije briga za Pravilnik. Probat ću iskopati negdje taj letak, to je bilo prije dva tjedna.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Našla! Nemam trenutno skener. Kamo da pošaljem (na koju adresu)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas pp, hvala

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Bebe ili Playboy

Jedan dan muž mi je imao dilemu, bio je u trgovini i tražio neki časopis za kupiti. Prvo je uzeo Auto-klub, pa Playboy, zatim je vidio časopis "Bebe" broj za mjesec kolovoz. Misli si on, misli, i uzme radije Bebe, kao bit će žena sretnija, a i njega trenutno te teme više zanimaju.
    Tema broja je "Rast i razvoj u prvoj godini". I naravno, prvo što ćemo pročitati je taj članak. Citiram dio: "No dijete hranjeno majčinim mlijekom obično napreduje malo sporije od onoga koje se hrani mliječnom formulom (tj. industrijskim mlijekom za dojenčad koje ima nešto veću kalorijsku vrijednost)". Možda mene frcaju hormoni, no ono "napreduje sporije" me pogodilo. Znam da se od djece hranjene majčinim mlijekom ne očekuje da previše dobijaju na težini, ali moje dijete ne "napreduje" samo u težini (btw. 1150g u prvih mjesec dana), nego se razvija na puno drugih načina.
    I na stranici nasuprot ovog teksta stoji reklama za "šareni artikl", Humana vodu, mlijeko za nedonoščad, početno mlijeko za dojenčad i da ne nabrajam, vjerojatno cijeli asortiman. Nigdje ne piše ništa o dojenju, majčinom mlijeku i sl. Pa kad jedan časopis koji je prvenstveno namijenjem majkama i trudnicama tako prelazi preko kodeksa (za kojeg su sigurno čuli) kako mogu to očekivati od jednog supermarketa?
    PS: Rekla sam mm-u da slijedeći puta kupi Playboy, tamo barem ima viceva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Honey
    bravo za aktivizam i ja kažem :D
    vidim da si pravi materijal za "inkviziciju"
    Ako imaš volje možeš im mejlati sve one linkove i kopi pejstati ono što je Ivarica napisala
    a možeš se obratiti i ministarstvu zdravsta
    I za rekllame i za sugestivni text u bebama

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cista jedinica za 'bebe' (casopis)! ponekad ih prolistam i svako malo se zgrozim 'pametnim' savjetima.
    nema sanse da ih ikad kupujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da jednom smo izbrojali 17 (sedamnaest) reklama za proizvode iz djelokruga pravilnika

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne mogu se baš složiti da bebe na majčinom mlijeku sporije napreduju jer je moja beba rođena sa 2550 g s dva mjeseca imala 4950 g, a evo sada sa osam mjeseci ima oko 8,5 kg. Prvih šest mjeseci je isključivo dojen i nikada nije bio bolestan. Možda smo mi neka iznimka!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mihovil, naravno da to nije istina... iskljucivo dojena djeca uglavnom super napreduju.
    namjera ovako iskonstruirane recenice je da pomislis 'hmmm, pa nije to dojenje bas tako super, mozda ipak da kombiniram, za svaki slucaj... ili da se uopce ne gnjavim s tim, vidi kako humana ima super mlijeka optimalno pripremljena upravo za moje dijete'

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vezano za "manje" dobivanja na kilazi. To je tocno. Dojena djeca tjekom prve godine zivota u principu dobiju manje na kilazi nego djeca na adaptiranom.

No to ne znaci da je DOBRO dobivati toliko puno na kilazi tjekom prve godine

Radjene su neke studije i naravno da je to manje dobivanje na kilazi dojene djece proglaseno boljim i dakako zdravijim. Za razliku od dojene djece, djeca na adaptiranom cesto budu presopana. Uglavnom ne sjecam se svih detalja istrazivanja, ali se sjecam da taj visak "kilaze" u tako maloj dobi moze biti uzrokom mnogih problema u kasnijoj dobi. Te je zakljucak bio da iako dojena djeca manje dobivaju na kilazi, da je to puno zdravije za njih. Tako nesto.

Vjerujem ak bi se na netu prosurfalo na tu temu da bi se moglo dosta naci.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To je istina anchie, ali iz teksta se naravno može zaključiti da to baš i nije tako dobro. Po meni su eventualno trebali napisati da dojena djeca dobivaju sporije na težini, ali da se razvijaju super! Zanimljivo kako se samo kod male djece prekomjerna težina može povezati sa nečim dobrim. Isto tako na naslovnoj strani je slika koja prikazuje bebu koja je slatka (beba je beba ) ali je po meni malo prebucmasta. A unutra je slika malo starije bebe koja stoji na plaži, a po meni je bolesno preugojena, i ne bi nikako ulazila u sliku slatke bebe kak je valjda trebalo izgledati. U meni je to jadno dijete izazvalo samo sažaljenje.
    Ja isto tako napredak ne povezujem sa kilažom, inače bi mm bio duplo "napredniji" od mene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •