Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Strogo mirovanjeu prvoj trudnoći, a drugi put?

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Strogo mirovanjeu prvoj trudnoći, a drugi put?

Dakle, drage moje, ono što mene muči je da li i drugi put se ista ili slična sudbina ponavlja? Znam da ne mora nužno druga trudnoća biti rizična kao prva, ali eto, zanimaju me vaša iskustva. Ja sam prvu trudnoću 90% provela u mirovanju. S obzirom da u budućnosti planiramo još jednu bebicu, nekako me već unaprijed obuzima strah od mogućeg mirovanja (k tome još uz malo dijete doma).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa sigurno zavisi od razloga mirovanja u prvoj trudnoći.
    Kod mene su dvije trudnoće bile sušta suprotnost. Prva rizična, 12 sedmica strogog mirovanja, 4-5 relativnog, pa se malo vratilam na posao (izuzetno prilagođen mom stanju), nikud se nisam vozila kolima duže vrijeme. U drugoj trudnoći sam u 6. mjesecu putovala avionom na godišnji odmor, jurcala okolo do samog poroda, uz 3,5 godišnju kčer.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u prvoj sam trudnoći imala hematom koji je puknuo, a zbog drugog sam morala mirovati uz dabrostone dok se nije povukao. nakon toga sam se smjela kretati cca mjesec dana, kada mi je na ginekološkom pregledu ustanovljeno da sam se počela otvarati. Završila sam u Vinogradskoj na serklaži i mirovala do kraja trudnoće. 2,5 mj odležala u bolnici. Rodila na carski zbog položaja zatkom. Mirovanje svakako nije ni psihički, ni fizički lako i ne znam kako bih to ponovno podnijela. Još kad si sam, ajde... gledaš filmove, surfaš, čitaš, telefoniraš, ali što kad imaš mrvicu kraj sebe kojoj baš i nije jasno zašto mama ne može s njom u park i sl?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, iva, i neka ti druga trudoća bude "nemirujuća" .

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prva i druga trudnoća ne moraju imati nikakve povaznice.. jer svaka trudnoća je trudnoća za sebe...

Ako si imala hematom u prvoj trudnoći ne znači da ćeš ga imati u drugoj

Tj uvjerena sam da će ovaj put sve biti OK, ti si svoju rizičnu trudnoću sa prvom bebicom odradila..

Lijepo samo mirno a eventualne probleme nemoj sad misliti o njima, njih ćeš rješavati 'u hodu'

sretno

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u principu trudnoće ne moraju imati nikakve veze jedna s drugom
    pogotovo ne hematom
    ali, otvaranje već može biti malo problematičniji - ako ti je grlić maternice inače slabiji, mogao bi biti i u 2. trudnoći
    ne znam može li se to ikako provjeriti pregledom prije planirane trudnoće :?

iako pouzdano znam da je moja mama u 2. trudnoći s bratom preležala - isto zbog otvaranja i serklaže (a ja sam imala godinu dana), a 3. trudnoća (doduše 13 godina kasnije) nije ležala, i sve je bilo ok. (a imala je 41god!)

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u 1. trudnoći sam imala hematome, mirovala prvo tromjesječje, pa se počela lagano kretati i onda sam se počela otvarati u 15. tjednu trudnoće. Mirovanje do kraja.

2. trudnoća - bez hematoma :D , 1. tromjesječje bez problema (mučnine ne brojim pod probleme)...
    ali sam se opet počela prerano otvarati ... moram mirovati do kraja.

Ni prvi ni drugi put nisu pronašli nikakvu bakteriju, vjerojatno mi je grlić maternice preslab i u određenom trenutku počinje popuštati (otprilike mi je tako rekao moj gin). Ne znam jel ima veze činjenica što u obje trudnoće jako nisko nosim, pa mi bebina glavica radi veliki pritisak na grlić maternice.

S mojom mrvicom sad tata ide u park, lopta se, kupa ga, vodi na wc... tati nije lako, ali mali sve super prihvaća i nismo imali nikakvih problema. Ja ga uspavljujem, čitam priče, puno crtamo i slažemo puzzle, sve što mogu iz ležećeg položaja.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Prva trudnoća spontani. Druga trudnoća mirovanje. Treća trudnoća radim što god hoću :D Nosim J (11 kg) po cijele dane. To sve u 3 god 8)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni jedna trudnoća nije ista i ni jedna ne nosi iste "probleme" ko ona prethodna.
    ne znači uopće da ćeš morat ni mirovat ni ležat niti se nešto specijalno pazit. čak se može dogodit da dobiješ dozvolu za istrčat maraton ili se popet na himalaje.
    meni je prva trudnoća bila takva da je nisam niti osjetila. iako sam nešto malo prokrvarila u drugom mjesecu pa mi ginekolog savjetovao mirovanje. tvrdoglava kakva jesam nisam ni sekund mirovala. pila dabrostone i živila milijun na sat jer mi je unutarnji glas govorio kako s mojom trudnoćom (koju smo nekoliko godina iščekivali) ne može ništa poći po zlu.

ovu drugu trudnoću osjetim svaki sekund. zgazila me. cilo vrime me nešto bolucka, probada, jedva hodam, sve mi je teško....ali guram i nedam se.

znači dvi trudnoće - dva sasvim oprečna iskustva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •