Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: upis prema mjestu stanovanja??

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno upis prema mjestu stanovanja??

da li je istina da se ove godine djeca primaju u vrtic iskljucivo po mjestu stanovanja?
    kako ste vi prijavljivali? mi smo predali papire u jedan prema mjestu stanovanja i jedan koji nam tri minute od posla. i radije bi ovaj blize poslu, a sad sam cula od nekih teta da se ove godine upisuju iskljucivo po mjestu stanovanja

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo otišli predati papire i usput porazgovarati s ravnateljicom. ona je rekla da će nas primiti ukoliko se ne popune mjesta s djecom i kvarta, tek ako ostane mjesta mogu primiti nekog ko nije iz kvarta. kaže da se inače roditelji jako žale, pišu milijun žalbi i da su dobili naredbu da prvu upišu one iz kvarta, pa ako ostane mjesta (vrlo vjerojatno ) mogu primiti i drugu djecu.

ja sam ostala :shock:

To uopće nije fer. bilo bi fer jedino kad bi svi vrtići bili isti, imali iste programe, radno vrijeme, kad bi svi roditelji radili blizu vrtića pa da mogu doći po dijete na vrijeme, itd. itd....

Meni vrtić u mom kvartu nije opcija, a ovaj je u kvartu do (10min pješke od doma) a upast ću...valjda nikad

ravnateljica mi je rekla da se oni konzultiraju s drugim vrtićima, u smislu da ako dobiju prijavu iz nekog drugog kvarta, kontaktiraju vrtić iz tog kvarta i provjere jesu li i tamo predani papiri. onda se dogovaraju...najvjerojatnije nećete upasti u oba (ako uopće upadnete negdje). e sad, vjerujem da to ne rade svi vrtići (ali znam da 'naš' radi :/ )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa nadam se da cemo upasti u ovaj u kvartu, po mjestu stanovanja.
    jer ako me tu odbiju, imam li onda pravo nekome se zaliti? kuzis, taj vrtic me ne primi, u drugima nemam gotovo nikakvih sansi, i sto onda?

moja ce curica sada imati 3 godine, vrijeme mi je da se vratim na posao

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da, nama su isto rekli da najprije idu djeca iz kvarta onda ostali. A u našem kvartu su nam rekli da se previše ne nadamo jer ima starijih od nas...vidjela sam na stolu masu zahtjeva od 2007 i 2008 i koliko sam shvatila oni svi imaju prednost u odnosu na nas...
    Sudeći po tome, mogu se pozdraviti sa vrtićem...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Umalo pa da otvorim istu temu. Kad pretražnik ne radi kako treba.

Dakle mjesto stanovanja mi je 50 km dalje od mjesta gdje živimo kao podstanari. Željela bih L. dati u jaslice na jesen, ali ne znam jel moram mjenjati adresu. A ne bih to htjela do rođenja drugog djeteta zbog općinske naknade. Mogu li i kako uopće tako upisati malu u jaslice.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozes.
    moras donijeti potvrdu ovjerenu kod biljeznika da zbilja zivite na toj adresi, a ne tamo gdje ste prijavljeni. moras navesti razlog zasto je tako i potvrdu mora potpisati i kod biljeznika ovjeriti osoba koja je vlasnik nekretnine u kojoj zivite

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama su prošle godine u vrtiću rekli da donesemo običnu izjavu predstojnika zgrade u kojoj živimo kao podstanari. najbolje ti je njih pitati što traže.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    mozes.
    moras donijeti potvrdu ovjerenu kod biljeznika da zbilja zivite na toj adresi, a ne tamo gdje ste prijavljeni. moras navesti razlog zasto je tako i potvrdu mora potpisati i kod biljeznika ovjeriti osoba koja je vlasnik nekretnine u kojoj zivite
    Velika je sansa da vlasnik nekretnine ne zeli potpisati takvu izjavu, jer on je vec prije trebao prijaviti da ima podstanare. A da ih je prijavio, ta izjava ne bi ni bila potrebna, ljudi bi imalu potvrdu s MUP-a.

Postoji jos jedan nacin, napisati izjavu pod kaznenom odgovornoscu, i ovjeriti je kod javnog biljeznika, uz potpise dva svjedoka koji takodjer tvrde pod kaznenom odgovornoscu da vi zbilja zivite na toj adresi.

Nedavno su moji frendovi to napravili, a trebalo im je radi prijave na natjecaj za gradske stanove. Najmodavac (gazda) ih nije zelio prijaviti, tako da je to bio jedini nacin da uopce dokazu da su podstanari. U izjavi su morali navesti i tko je vlasnik stana.

Naravno, i ovo sto Lapis predlaze je sasvim OK, ukoliko zive u zgradi i ako predstojnik pristaje. Moguce je da bi vrtic prihvatio i neovjerenu izjavu potpisanu samo od podstanara ("izjavljujem pod kaznenom odgovornoscu da zivim tu i tu, kao najmoprimac kod fizicke osobe, te i te" i potpis), najbolje je pitati u vrticu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a jel se ta izjava priznaje samo da se odredi najbliži kvartovski vrtić?

ako je netko prijavjen u jednom gradu (npr. karlovac) i tamo plaća prirez, tada drugi grad gdje stvarno živi kao neprijavljeni podstanar (npr. grad zagreb) ne sufinancira vrtić već se plaća puna cijena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa logicno, ako se ne placa prirez, placa se puna cijena vrtica.

Iako, neki imaju adresu na MUP-u kod roditelja u drugom gradu, zive kao podstanari u Zagrebu i rade takodjer u Zg, te im se s place skida zagrebacki prirez. Znam za takav slucaj, firma zaposlenika vodi prema zagrebackoj adresi koju je imao u trenutku zasnivanja radnog odnosa, pri cemu se radi o adresi studentskog doma. Dakle, na MUP-u nema dokaza o tome da stanuje u Zagrebu, ali firma vise ni ne trazi taj podatak nego automatski skida prirez.

U takvoj situaciji, ako nije zatrazen (i dobiven!) povrat prireza, onda ljudi imaju pravo na subvencioniranu cijenu vrtica. Medjutim, sama podstanarska adresa u Zg navedena u izjavi naravno nije dovoljan dokaz da je to tako, tj. da stvarno placaju prirez u Zg.

Pretpostavljam da su relevantni podaci iz Porezne uprave.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da plaćanje prireza nije nužno vezano ni uz poslodavca ni uz mjesto stanovanja.

npr. ja živim u gradu A a radim u gradu B. u gradu A sam prijavljena na adresu svoga stana, u gradu B sam podstanar i imam prijavljeno privremeno boravište. U gradu B moj poslodavac meni uplaćuje plaću, ali da li uplačuje i prirez?! e to ovisi o poreznoj kartici. Meni je trenutačno porezna kartica na gradu B, jer tamo nema prireza pa mi je plaća veća. a živim pola tjedna u jednom a pola u drugom gradu.

kad u gradu A prijavljujem dijete u vrtićm nitko me ne traži poreznu karticu jer, ako mi je prebivalište u tom gradu, valjda se podrazumijeva da tamo i plačam porez. Ali ne plačam

tako je i za ostale stvari koje grad sufunancira - nitko te ne pita dal plačaš prirez, samo da li ti je prebivalište u tom gradu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Istina, je li prirez placen ili nije, zna jedino Porezna. Pa bi preko njih i trebala ici provjera, ne preko adrese.

Opisala sam slucaj za koji stvarno znam, gdje firma uplacuje prirez a ne bi trebala. Uopce ne sumnjam da postoji puno razlicito rijesenih slucajeva.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko znam prednost imaju djeca po mjestu stanovanja al mi upali i u vrtiće u koje ne spada ni naše mjesto stanovanja ni rada...
    Vrtić koji smo htjeli (i nasreću dobili) i meni i MM -u spada u mjesto rada...a daleko nam od kuće.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da se moze upasti bez obzira na to, ali u vecini vrtica prednost imaju djeca iz kvarta, odnosno taj kriterij utjece na konacni rezultat. Tako su se izjasnili u 5 vrtica, koliko sam ih kontaktirala.
    Kriterij blizine posla takodjer se gleda - ali, u nasem slucaju, u tri vrtica koji se nalaze blizu mog i muzevog mjesta zaposlenja (oboje radimo na istoj adresi), receno mi je da ce nas primiti tek kad prime svu djecu iz kvarta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U biti, moj komentar nije bitno razlicit od tvog, masa

Samo htjedoh istaknuti da, u situaciji kada je guzva, svakako je dobro ici na sigurno i predati zahtjev i u vrticu blizu mjesta stanovanja. A ako je to mjesto razlicito od adrese na potvrdi s MUP-a (podstanarstvo), onda treba dokazati da se zivi stvarno tu.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moje iskustvo je da u svakom vrtiću kažu (ajd dobro 5 od 6 jedan je bio privatni)
    "prepuni smo"
    "lista čekanja je još od 2 godine prije"
    "ne spadate tu po mjestu stanovanja"
    "nemate šanse"

i upadnemo u svih 5 osim u taj privatni u kojem nam nisu ništa rekli

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo prije dvije godine "izvisili" u tri od cetiri vrtica, tako da ocito ovisi o vise faktora.
    (U medjuvremenu se nismo ni upisali u taj vrtic u koji smo primljeni, jer smo odselili iz Hr na godinu dana, te zbog toga sad ponovno prolazimo upis.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •