ja ću ti napisati ono čega se sjećam

1.) Koliko dana (koliko vremena po danu)? - niti jedan
2.) Na koji način? - snalazile su se
3.) Nakon kojeg vremena ste ih počeli ostavljati bez nadzora (čuvalicu i dijete)? prvi dan, s tim da je prva dva tjedna čuvanje bilo kod nas doma
4.) Nakon koliko vremena je dijete prihvatilo čuvalicu? prvi dan
5.) Da li je bilo problema s hranjenjem, uspavljivanjem? ne
6.) Na što obratiti pažnju? na to kako će dijete reagirati kad čuvalica dođe na prvi razgovor (a ne koliko se tebi sviđa)
7.) Kako ste plaćali tu prilagodbu? redovna plaća
8.) Nakon koliko su bili spremni ostati sami s čuvalicom? prvi dan
9.) Da li ih čuvalica izvodi u park? da
10.) Općenito: Kako izgleda jedan prosječan radni dan vašeg djeteta s čuvalicom? - buđenje, jutarnja toaleta, doručak, igranje i /ili šetnja, užina, spavanje, ručak, igranje... mama dolazi s posla

prva dva tjedna sam tražila da bude kod nas, jer je nepoznata osoba - a ipak je okolina poznata. kroz ta dva tjedna su u šetnji upoznale i ostatak obitelji, a nakon toga ju je drugi dio dana vodila sebi doma (nakon spavanja i doručka).
vodila ju je i na izlete, u obiteljski shopping, na obiteljske kave (sa svojima). i taj dio se kikici uvijek sviđao.

i da napomenem - bilo je više čuvalica, ali niti jedna nije prošla navikavanje. samo upoznavanje, i prvi dan čuvanje.

uletila mi je čak i nepoznata žena, čija mama je trebala čuvati kikicu - ali je to jutro kad je trebala početi - imala infarkt :? ... ostavila sam tu ženu doma s kikicom, i otišla raditi. apsolutno nikakvih problema nije bilo.