joj znam kak ti je. ja sam ti isto prije 2 mjeseca doslovno preko noći morala naći nekoga za čuvanje... i koma mi je bilo. nisam znala od kuda da krenem.
nisam imala pojma ništa o tetama čuvalicama, gdje da tražim, kakvu osobu, na što da obratim pozornost, kako organizirati prilagodbu. stariju mi je čuvala mama, i ovu je trebala al je slomila ruku i tako sam se našla pred zidom. inače nisam bila sklona čuvalicama jer pustiti nekog nepoznatog cijeli dan samog s djetetom...hm...al nisam imala izbora.

a onda sam isto tako u doslovno sekundi pronašla i odlučila se instinktivno za jednu studenticu iz susjedstva. znam ju od prije, pjevale smo zajedno u crkvenom zboru. cura je jedan dan došla k nama, ja sam joj pokazala kako naš dan izgleda. objasnila joj što mi je i kako bitno u ophođenju s djetetom. i cura je sve prihvatila, prati ritam djeteta, prati sve moje upute, nisu joj ni platnene pelene problem. onda je još došla mislim dan il dva pa smo bili tako skupa da vidi kako sve funkcionira u praksi i to je bilo to. ostale su same već nakon 2 dana.
ostale stvari još uvijek dogovaramo u hodu. al zapravo malena ima isti ritam kao i s nama. od prve je prihvatila curu, nije pokazivala nikakav otpor i znam da joj je dobro s njom jer kad čuvalica dođe ova se raspameti. i ne mogu vjerovati al toliko povjerenje imam u nju da dok sam na poslu uopće nemam poriv zvati i pitati jel sve ok.

ni mi ju ne trebamo svaki dan, kombiniramo ju u rupama između mm i mene. zato smo dogovorili da ju plaćamo po satu a tu prilagodbu smo joj platili isto kao i sada dok je sama s njom.

kako izgleda njihov dan? ako je cijeli dan onda ovako: buđenje između 7 i 8h, jutarnja higijena, doručak, odlazak u šetnju il park. 11:30 užina, 12h spavanje. nakon spavanja ručak (neki put ostavim ručak ja a neki put skuha ona. s obzirom da mala dugo spava ima vremena za to), nakon toga opet van.
ak je ružno vrijeme igraju se s igračkama u kući.

eto...meni je nekako uljevalo povjerenje što curu znam od prije, što je bila spremna slušati naše upute i još važnije što ih se zaista i drži. i zadnje al ne i najmanje bitno što ju je dijete prihvatilo isto od prve.

sretno!