ljubav je samo riječ od 5 slova, a svatko je tumači na svoj način....
ljubav je samo riječ od 5 slova, a svatko je tumači na svoj način....
pa zna se ko je bila mansonova mama,teško da je ona preuzela na sebe dio krivnje kad je dala dijete za bocu pive i cijeli život je bio po domovima a ne s njom jer je ona lokala itd.
zgodan komentar na netu:Bezuvjetna ljubav ne voli samo svoje dijete. Voljeti samo svoje dijete bezuvjetno je sebična ljubav. To može svatko.
Pitanje je koliko mi smrtnici možemo ljubiti svoje najdraže!
I to bezuvjetno! Naša ljudska priroda je daleko od toga.
Pa i u navedenim ekstremnim situacijama.
Teško je takvim majkama/očevima.
Vjerujem da je takva ljubav gorka poput pelina ... ne osuđujem, ne poznajem pobliže nekoga tko ima takvu situaciju doma ...
bezuvjetna ljubav? a sto zapravo reci? Poznam ljude, roditelji stari preko 75g. kojji su primili doma sina pedofila, nakon njegovog izlaska iz zatvora. Tuzna je to prica, naime covjek je bio profesor u srednjoj skoli, ima dva odrasla sina. Prije 10-ak g razboli mu se supruga od neizlecive bolesti, a on u to vreme projavi tu svoju sklonost, te nakon traumaticnog sudskog procesa(za sve njih- ostarjele roditelje, sinove i supruge na samrtnoj postelji )lik otsluzi zatvorsku kaznu, cini mi se od 8g. i vrati se zajedno sa djecom kod roditelja, jer naravno bio je bez posla a oni sta su mogli?Znam da sada od svojih penzija izdrzavaju sina i unuke - studente. A bas mi ih je zao kad ih vidim kako su stari, nemocni, prosto se sklanjaju od ljudi.
mislim da je na nama roditeljima obaveza dati sve od sebe da nam dijete postana normalna osoba, geni ćine 30% a odgoj 70% karaktera odrasle osobe, a djeca najviše upijaju iz primjera tako da...
mislim da su neke ljubavi determinirane da budu bezuvjetne,beskompromisne i većini neshvatljive,takva je majčinska.duboko usađena u srž bića neovisna o etici,moralu,sramu,činjenicama...i mislim da je baš zato čarobna i neprocjenjiva![]()
Majčinska ljubav je jedina vrsta ljubavi koja je nepogaziva ,bezuvjetna i nepotrošiva.svaka majka svoje dijete ili djecu voli bezgranično mnogo i nije bitno jesu li ona zlatna djeca ili masovni ubojice ili pedofili.ja znam da moje dijete ispadne jedno od ovog dvoje,ne bi odobravala njegove postupke i bilo bi mi beskrajno žao što nisam uspjela učini boljeg čovjeka od njega ali bi mu i u zatvor dolazila jer je moj.![]()
--------------------------------------------------------------------------------
mislim da su neke ljubavi determinirane da budu bezuvjetne,beskompromisne i većini neshvatljive,takva je majčinska.duboko usađena u srž bića neovisna o etici,moralu,sramu,činjenicama...i mislim da je baš zato čarobna i neprocjenjiva
u potpunosti potpisujem![]()
Jednostavno nije istina da svaka majka voli svoje dijete na taj način. I ne radi se samo o ekstremnim slučajevima (kao što su npr. biološke majke moje djece) - svakodnevno se osvjedočujem u postupcima mnogih majki da je njihova ljubav uvjetovana.sven prvotno napisa
sjetila sam se jedne rečenice iz neke američke serije: volim te, ali mi se ne sviđaš. Može li se primjeniti na datu situaciju?
Mislim da da.Ja svoje dijete volim beskrajno,ali mi se ne sviđaju svi njegovi postupci,zato imaju nas da ih usmjerimo i pokažemo im neke moralne vrijednosti i naučimo ih ljubavi,podršci,razumijevanju,razlici dobrog i lošeg i još mnogim drugim stvarima
A što se tiče majki čija je ljubav uvjetovana-takve u biti ne razumijem i ne želim razumjeti osim ako se ne radi o ekstremnim slučajevima primjerice ženama koje pate od postporođajne depresije,ženama koje nisu mogle iz inih razloga ostati sa svojom djecom ,morale su ih dati na posvajanje i slično.Žene koje uvjetovano vole svoju djecu vjerojatno istu nisu ni željele pa ona jaadna moraju zaslužiti njihovu ljubav,a meni je nadasve žao takve djece.
Ima i puno banalnijih primjera ne-ljubavi ili uvjetovane ljubavi majki prema djeci, sve više koliko su djeca veća.
Zgodan komentar. Zapravo istina. Moje dijete - produžetak mene, ja, ja, ja. Stvarno nesebično ljubiti značilo bi bezuvjetno ljubiti i neke tamo druge, bar malo proširiti krug....tako su valjda ljubili Isus, Majka Terezija i slični...Al nama smrtnicima dovoljno je bezuvjetno ljubiti i svoju djeculasica prvotno napisa
nego, zanimaju me ove mame koje su se strogo izjasnile da ne bi voljele više svoje dijete ako bi učinilo nešto njima grozno - zanima me kako one odgajaju djecu u svakodnevnom životu?
jer po meni, ako postoji granica dijete će je osjetiti, i uvijek će biti nesigurno da li ju je možda prekršilo.
Voljet ću te AKO:
pospremiš igračke/dobiš 5 u školi/ne postaneš serijski ubojica - dođe zapravo na isto.
Osim, naravno, ako se jasno i glasno ne dogovorite s klincem:
loš prosjek ocjena, popravićeš
manje krađe, desi se
droga, ajd
ubiš jednog, doći ću ti u zatvor al neću te više predstavljati gostima
ubiš dva, razbaštinjen si
ubiš tri, e sad si ga stavrno prekardašio! Ne volim te!
![]()