Citiraj tatek prvotno napisa
Mojima se baklave i tufahije sigurno neće dopasti (nema čokolade)
Kafe Metropolis u Titovoj ulici preporučujem za kolače, za strastvene čokoladoljupce Nuttela kocka, za kremoljupce Milka šnita, sladoledi su im jako dobri. Imamo i Torte i to ali vam je to već poznato. Ako vam nije do velikih tržnih centara slobodno zaobiđite BBI centar (na mjestu nakadašnje robne kuće Sarajka, mada unutra postoji One to play igraona-besplatno 2 sata boravka) i pređite ulicu do Velikog parka gdje je ove subote otvoreno spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva.
Neki dan sam primijetila neke ljude koji su očito željeli uči u harem (dvorište) Begove džamije, ali su se dvoumili da li smiju. Dakle, ulazak u harem je sasvim slobodan, ulazak u samu džamiju radi turističkog razgledanja (ako je otvorena) je takođe slobodan osim u vrijeme molitve, i zahtjeva se skidanje obuće, a žene moraju imati pokrivenu kosu, ruke do šaka i noge do članaka (hlače i veća marama kojm se mogu prekriti ruke je sasvim zadovoljavajuća). Trenutno mi ništa više ne pada na pamet, ako vas nešto konkretno zanima pitajte. I baš mi je drago da ste se između mog grada i Bologne odlučili za Sarajevo. :D