-
Osoblje foruma
bundevica, ne znam ti dati pravi odgovor za tvoju situaciju jer je moje dijete imalo samo deficit pažnje, koji je bio uzrokovan emocionalnom nezrelosti za konkretnu situaciju sjedenja na miru i izvršavanja zadataka.
Ostavila sam je doma - po preporuci školskog i vrtićkog psihologa - a i sama sam uvidjela da je tako najbolje za nju - još jednu godinu (krenula je u školu sa 7,5) i sada mogu reći da je to bila jako dobra odluka.
Njoj se nekoliko mjeseci prije polaska u školu desio onaj "klik" u glavi, sazrila je i kad smo bili na testiranju za školu godinu dana kasnije, utvrđeno je da ima odličnu pažnju (rekla je psihologica da joj je pažnja bolja od većine prvašića koje je testirala) i da je sad i više nego spremna.
U školi je od prvog dana sve u najboljem redu, učiteljice je puno hvale, nema problema za pisanje zadaća, doma samoinicijativno vježba pisanje i računanje (to joj dođe kao igra, sama si zadaje zadatke), skoro svaki dan mi čita - baš se vidi da uživa u školi.
Sigurna sam da tako ne bi bilo da je išla godinu dana ranije.
Razumijem da će Karlu možda biti bed ako on jedini od svojih vršnjaka ne bude išao u školu, ali treba gledati dalje od toga. Mislim da mu treba još ta jedna godina igranja bez obaveza. Čuda se dese u godinu dana što se tiče zrelosti i pažnje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma