NIsam dala uputu što se može učiniti za testiranje (nadam se da će se još netko javiti, ja nisam svoju djecu vodila na ta testiranja, moj stariji je VEĆ PRIJE bio u Suvagu pa smo imali papire oko kojih se razgovaralo o odgodi):

1. korak - ako je dijete u vrtiću - preliminarna testiranja obavlja stručna služba (ili imaju nekoga izvana da to za njih radi)
2. korak (a može se odmah tako početi): svoje sumnje iznijeti djetetovom pedijatru, uzeti uputnicu za psihologa u Suvagu, erf-u ili već negdje (pedijatri to znaju, obično imaju mjesto gdje šalju svoje pacijente, treba pitati)
3. korak - odvesti dijete s tom uputnicom na testiranje i otvoreno iskreno iznijeti svoje dileme (opisati djetetovo ponašanje u karakterističnim situacijama, to ionako psiholog pita, bar su mene pitali) i čekati rezultate... Psiholog će pitati za datum rođenja - ja bih napomenula ta 2 tjedna (bila bih u istoj situaciji da je moje dijete rođeno mjesec dana ranije) ali granica negdje mora biti.

Možeš i u školi pitati kakvi su njihovi običaji (stručnu službu, pogotovo ako imaju psihologa). MOžda čak i oni mogu preliminarno testirati dijete, ali pitaj SADA - u svibnju kad krene žrvanj, neće biti prilike za tako nešto.