Citiraj bundevica prvotno napisa Vidi poruku
s koliko je godina krenuo tj. da li ste tražili odgodu?
danas smo bili kod psihologa i on je po njima zreo za školu (valjda zato što je testove dobro riješio)
kako može biti spreman kad ne može sjediti na mjestu duže od 1-2 min., skoncentrirati se na nešto (što ga ne zanima), socijalno-emocionalni razvoj mu je daleko od zadovoljavajućeg
psiholog se na kraju složio sa mnom u svemu, ali oni ne uzimaju ADHD kao razlog za odgodu
jedino zbog čega bi tražili odgodu je njegov status "glavnog krivca za sve", pa bi mu još jedna godina u vrtiću u novoj sredini sigurno pomogla, a ne da ide sa svojima, od kojih su 90% dječaci agresivnog ponašanja
liječnik donosi konačnu odluku, što mi baš i nije jasno zašto
kako ste vi uopće dobili odgodu? zar nije važno i mišljenje roditelja, jer ih oni za 5-10 min ne mogu procijeniti?
Ovako
Mi nismo ni trebali odgodu jer je on rođen u 6. mjesecu , ali ja ga uspoređujem s godinom prije i tu
je napredak nemjerljiv.
Meni su na upisu rekli da će s njim biti veelikih problema ( ima i topic o tome )jer ima deficit pažnje i jer je tvrdoglav.
Kad je krenula škola , prvih par dana je bilo gadno , teško mu je bilo cijelo vrijeme biti koncentriran , znao je zadirkivati kolegu u klupi , Nikad nije šetao po rezredu ili pričao.Radio je samo ono što se njemu dalo.
S vremenom se prilagodio , jedno vrijeme je sjedio sam .
Jedino što ponekad još zna se nalaktiti na klupu i ne sjedi ravno po špagu , nego se iskrivi , prekriži noge i sl.
S učenjem nemamo problema , ne zaboravlja zadaće , gradivo zna , ali ima prestrogu učiteljicu s visokim kriterijima i
otud njegove četvorke.
Možda je čak problem bio u tome što on zna gradivo , on je računao do 20 , bio najbolji čitač u razredu , a onda je morao potezati ravne i kose crtice.
Uglanom , cijelo vrijeme smo se fokusirali na ponašanje , manje smo pažnje pridavali gradivu.
Žalosno je što škola ima defektologa , pedagoga i psihologa , a nitko s njim nakon početka škole nije
popričao , iako su ga okarakterizirali kao veliki potencijalni problem.
Da je krenuo godinu prije , sigurno bi i šetao po razredu , zaboravljao zadaće , a bome bi i s gradivom bilo veće frke .
Stvarno je nama godinu dana puno značilo.