-
ima dosta roditelja koji traže odgodu samo zato što misle ili im je netko rekao da je za svako dijete bolje da ide u školu sa 7 nego sa 6. a to onda stvara probleme onima koji stvarno imaju neke argumente, jer su napuci, naravno, da se skrešu odgode.
ako se odgode daju šakom i kapom, pa se u kvartu odobri npr. odgoda za 25 djece, onda u pitanje dolazi npr. cijeli jedan razred i radno mjesto jedne/dvije učiteljice. netko se i time ozbiljno bavi.
mene je jako to sve brinulo, bojala sam se strašno da će nam raditi probleme (jer je navodno teška doktorica) i pripremila se na borbu, jer ja uopće ne mogu zamisliti da mi sin na jesen krene u školu. ni ja, ni cijela obitelj, ni tete u vrtiću, ni psiholog u vrtiću..
međutim, nisam stigla pravo ništa ni argumentirat, teta doktorica je vrlo brzo sama rekla "vježbaj ti meni malo skakanje na jednoj nozi pa ćeš dogodine bolje". ne mogu vjerovat kako je to prošlo, drago mi je da je temeljem svog iskustva s tisućama djece vrlo brzo vidjela da dijete nije za školu. i to nije trajalo 5 min, bili smo barem pola sata, što kod sestre što kod doktorice, puno toga su ga pitale, razgovarale, crtanje, kružići... motorika ( a i kilaža je pridonijela).
psihologu smo išli više formalno, doktorica nam je već rekla da ćemo dobiti rješenje o odgodi. psiholog se složio, mali nije htio do kraja ni napravit što mu je zadala (dosta mi je, ne da mi se više-moram napomenut da mu je bilo nešto slabo, inače obično surađuje u takvim situacijama).
e, sad, uz sve moje razloge zašto ga ne bi dala u školu, kaže ona meni "pa malo vam je hiperaktivan". pažnja i koncentracija su mu stvarno dosta lošije nego kod vršnjaka, emocionalna i socijalna zrelost također, ali meni on baš nije nikad djelovao hiperaktivno. (poslije sam gledala neke simptome pa vidim da ih i ima, kao i ja uostalom).
uglavnom, rekla mi je da očekujem i dogodine probleme, odgoda je minimum koji možemo napravit.
vi koji imate slične probleme, ako se nešto pisalo na tu temu ili imate kakve savjete, kako da najbolje iskoristim tih godinu dana da ga čim bolje pripremim za školu?
da li vam se čini loše da dijete odmah etiketiraju s nekom takvom dijagnozom? sorry sad sam skrenula već s teme..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma