Results 1 to 16 of 16

Thread: nejasno febrilno stanje

talia7's Avatar

Default nejasno febrilno stanje

Nakon pregleda i pohođenja ovim i onim doktorima i noćnog surfanja po netu, sjetih se da je ovdje puno pametnih žena i da sigurno ima raznih iskustava.
    Muž već dva-dva i pol mjeseca vuče neku temperaturu, između 37-37,5. Sve je počelo s običnom virozom, koja se izlječila ili zalječila :/ ali umor, malaksalost i ta blesava temperatura svaki drugi treći dan, uglavnom popodne. Odradimo opću praksu i KKS, pa pulmologa (ja sam imala tbc prošle godine), onda infektologa (pretrage na koksaki, mononukleoza, herpes... jetra ... ), orl pregled, sve ok?? U međuvremenu kod zubarice otkrijemo da je ostao komadić nečega nakon vađenja zuba od prije par mjeseci, ali i kad smo to riješili nije prestala temperatura i to opće relativno slabo stanje.
    Any ideas?
    Iskustva?
    Nekako mi je teško vjerovati da je sve od umora i stresa, koje je fakat svakodnevan.
    Tko nam je slijedeći specjalista?? Padaju mi na pamet hormoni, štitnjača, ali ne znam baš muškarce koji su imali problema s štitnjačom.
    tenks cure

ina33's Avatar

Talia . Mislim da sam bila našla davno jedan topic na forumu hr di je dugotrajna temp. bila od zuba, pa ću ti samo nabacat daljnje specijalnosti - urolog, reumatolog? Zvuči mi malo kao "nastavi niz", ali bolje ne znam, neka vam je sa srećom i neka se čim prije stanje smiri !

kinder's Avatar

sinusi ?

alef's Avatar

Ne bih da te prepadam, ali mojoj kolegici su nakon godinu dana takve temperature i malaksalosti otkrili Hodging limfom i to jako uznapredovao... pa mozda ne bi bilo lose uraditi markera... Joj, mrzim crnjaciti

talia7's Avatar

Zar leukociti ili nešto drugo na krvnoj slici ne bi trebali biti indikacija za Hodging ili neku takvu bolest?

6,841

Štitnjača? Ja znam muškog koji je imao problema, mučio se jadan čovjek 6 mjeseci - nikome od liječnika štitnjača nije pala na pamet jer je muškarac.

Imunologija - autoimune, reumatske bolesti?

vikki's Avatar

Možda da ode nekom imunologu-reumatologu koji bi mu dao još neke specifične pretrage da napravi. Ja sam vukla tu temperaturu prije dvije godine, trajalo je oko šest mjeseci (i iako je bilo i drugih simptoma, loša krvna slika itd., nisu ništa pametno zaključili). Otada se već dvije godine nije popela iznad 37 :/

AndrejaMa's Avatar

Mislim da treba napraviti detaljniju krvnu sliku jer pod KKS nema nekih pretraga koje upućuju na npr. Hodgingsa ili slićne bolesti.
    Znam iz iskustva. Moj otac godinama svaka dva do tri mjeseca radi kao KKS, šećer i kolesterol, a eto prije dva tjedna otkrili da se radi ili o uznapredovalom non-Hodgingsu, limfomu ili o raku pluća i želuca. Čekamo još histološke nalaze. Nikakvih, ali baš nikakvih simptoma nije imao, već je samo napipao kvržicu.

Hoću reći da bi trebalo zatražiti detaljnije pretrage i ne ignorirati simptome kopji zasigurno imaju svoju pozadinu. Nadam se ne tešku.

talia7's Avatar

Apsolutno se slažem da simptome ne treba ignorirati. Tako je meni lječnica opće prakse pričala da sam alergična na amborziju, a ja vukla tuberkulozu (bez temperature!) koja se ekstenzivno proširila na oba plućna krila.
    Imunolog vjerojatno slijedeća stanica!

kinder's Avatar

Quote Originally Posted by talia7
    Zar leukociti ili nešto drugo na krvnoj slici ne bi trebali biti indikacija za Hodging ili neku takvu bolest?
    ne postoji,dijagnoza se postavlja na temelju citološke punkcije limfnog čvora ,točnije patohistološkog pregleda odstranjenog limfnog čvora

koksy's Avatar

Meni su s takvom temp otkrili bakteriju u urinu (zaboravila sam koju), to sam izljecila ali temp se nastavila, i trajala i trajala a ja obavila sve moguce i nemoguce pretrage i sve ok.
    Da bi mi na kraju moja doktorica rekla nek se jednostavno pomirim s tim da mi je to normalna temp. I tako je i bilo, godinama je meni temp bila 37,2 -37,3. Nakon poroda ponovno pala na 36,8 i sad je tako.

MM ima normalnu tjelesnu temperaturu popodne, navečer 37,2 - do 37,4.
    Ja kad sam preumorna neispavana znam zakuriti na 37,5, a inače normalna temperatura mi je 35,9- 36,5.

ivy's Avatar

ja sam dugo vukla takvu temperaturu dok mi nisu otkrili reflux mokraćnih puteva. ne sjećam se sad točno ali vjerovatno se ne može otkriti normalnim pretragama jer bi mi valda odmah znali

talia7's Avatar

hvala cure puno opet kao i uvijek ovaj forum je mjesto gdje je toliko super zena koje izdvoje svojih par minuta za pomoci ..
    Apsurd se nastavlja, uslikamo sinuse i radiologica ocita nalaz i kaze kako su upaljeni ceoni sinusi, da se vide sjene i posalje nas kod orl (radiologica misli da je to za antibiotik), a o orl kaze kako to je malo upaljeno ali da to ne bi trebalo izazivati temperaturu i da ne trebaju antibiotici. Orl preporuca neurologa, slikanje glave ...
    Kao sto ina rece ...nastavi niz... sad cemo na te imunoloske pretrage, da nadam se eliminiramo autoimune.
    Ja se nadam kako ce nakon nekog odmora sve to proci jer MM stvari zivi i radi sto na sat, a temp se i javi tako kasno popodne, predvece nakon radnog dana (mislim da je vikendom i nema, a tek sam pocela voditi neku evidenciju) i znam da je to temperatura ali ipak ima samo 37,1 max 37.3

Moja priča od prije 8 godina: mjesecima sam svaki dan poslije podne imala temp. oko 37.2 bez drugih simptoma, dopodne čak i ispod 36. Budući da je moja normalna temperatura tako niska, ja sam i mogla dobro osjetiti tih 37.3 koja bi kod drugih prošla nepromijećeno. U početku me to čudilo, kasnije sam to prihvatila i prestala više mjeriti. No nakon nekih možda godinu dana pojavila mi se jedna autoimuna bolest. Odnosno nije se pojavila naglo, bilo je nekih simptoma par mjeseci prije, koje sam međutim ignorirala. E sad, je li ta temperatura bila prvi simptom, ili možda uzrok? Moguće, no iz svega što sam pročitala o toj bolesti (koja se uspješno izliječila), nisam našla na takvu povezanost. A s druge strane, nakon toga više nisam imala takva subfebrilna stanja, kako se u medicini naziva.

Ovako vidim da ovdje ste pisali o temperaturi i ja imam temperaturu vec 3 mjeseca oko 38,6 bila sam u bolnici doktori ništa pametno skontarli a temperatura je stalno tu znala se popeti i do 41,4, neznam više šta da radom sve doktore sam prošla sve nalaze pretrage uradila a temperatura je stalno tu kad se popne na 38,4 počnem samo spavat molim vas za neki savjet imam 19 godina... nalazi ništa nisu pokazali osim da mi ej krv slaba poludicu ovako ja opče normalno nefunkcjoram neznam više šta je ovo... MOLIM VAS PAMETNE ENE ZA NEKI SAVJET