Cure, znate li kolika je otprilike participacija za vađenje
spolnih hormona (nemam dopunsko) ?
Ima li možda tko frišku informaciju koliko košta u privatnim labosima?
Hvala!
Cure, znate li kolika je otprilike participacija za vađenje
spolnih hormona (nemam dopunsko) ?
Ima li možda tko frišku informaciju koliko košta u privatnim labosima?
Hvala!
Posljednje uređivanje od Teica : 14.05.2011. at 13:02
Ja sam platila oko 150 kn ,ali nemam pojma koji su sve hormoni bili uključeni.
Stvar je u tome da trebaš vaditi 2 puta , na početku ciklusa i onda još 21. dan ciklusa.
Meni su u labosu progledali kroz prste i samo mi dali neki papirić s kojim sam došla drugi put , inače bi trebala platiti 2 participacije.
edit : ovo je bilo u državnom , u bolnici
Posljednje uređivanje od dalmatinka : 14.05.2011. at 16:18
privatno su oko 120 kn po pojedinom hormonu, znači jako skupo. za participaciju neznam.
ja sam ove koji se vade 19-21 dc platila 53 kune(to su mislim testosteron,prolaktin i progesteron)
još ću onu turu 3-5 dc izvaditi-valjda bude ista cifra
Ronin, molim te, daj mi tu ili na pp napiši gdje si to vadila, ako se radi o
Zagrebu.
Dalmatinka, ovih 150 kn koje spominješ je mila majka prema onome što
sam ja načula - načula (dakle, nešto kao rekla-kazala)
da je participacija oko 800 kn.
Molim te, možeš mi reći jel to bilo nedavno?
Prima, imaš pp!
Cure, svima vam puno hvala![]()
Ja sam ih vadila prošlo ljeto, vadila sam ih sve odjednom na jednoj uputnici i platila 50 kn participacije + 25 kn usluge vađenja krvi (lab. šalje u kbc Ri), na kraju se ispostavilo da nisam ni to trebala platiti jer je na uputnici bila šifra za planiranje trudnoće....
Vadila sam i privatno preko lab. koji šalje krv u Breyer, cijena je različita po hormonu, a sve ukupno mislim da je bilo cca 800 kn.
Teica nisam vadila u zg-u već na odjelu nuklearne u šibenskoj bolnici
ronin, sad znamo koliko je participacija u bolnici, mi s dg neplodnosti smo oslobođeni participacije, a teica, ako ideš privatno-svugdje je oko 120-130 kn po hormonu, a u svom kvartu imaš lab.
Mare41, moja malenkost nije oslobođena participacije...
Našli neku slobodnu tekućinu u Douglasu pa mi dali uputnicu za tumorske markere,
ali se i čude što mi priv.ginekolog.nije napisala i da trebam izvaditi spolne hormone -
nadam se da će mi za to, nakon što donesem nalaze
tumorskih markera, dati uputnicu ginekolog preko zdravstvenog.
Kakva su vaša iskustva: daju li uputnice za to lako, teško?
Imam 41.g., u zadnje vrijeme jako bolne a istovremeno jako, jako oskudne
menstrucije,PCOS, pa akne, pojačana dlakavost...
Jel se za te simptome kod normalnog ginekologa dobije uputnica za vađenje spolnih
hormona - ima netko iskustva?
Posljednje uređivanje od Teica : 15.05.2011. at 21:41
sa tim papirom dođi kod socijalnog ginića, i traži uputnicu za to kaj trebaš, i reci da ti je savjetovao da izvadiš spolne hormone, pa da ga moliš da ti da uputnicu za to. Participaciju nebuš puno platila, a ako ideš privatno, onda buš platila za neke 80 a za neke 120-150kn, ali po hormonu, pa kad zbrojiš- užas... ali nema potrebe za tim, odi fino kod ginekologa i nek ti da.
meni je moja soc. gin. uvijek bez problema davala uputnice za vađenje spolnih hormona. doduše, imala sam dijagnozu neplodnost, ali ne vidim zašto tebi teice ne bi dala.
pcos je definitivno nešto zbog čega bi ti trebala dati uputnicu, pogotovo nakon nalaza tum. markera.