Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: navlačenje kožice preko spolovila kod muške bebe

Datum pristupanja
    May 2009

Početno navlačenje kožice preko spolovila kod muške bebe

molim pomoć iskusnih mama neznam što raditi pedijatrica mi je rekla da kožicu nije potrebno navlačiti da godine dana djeteta,a druge mame djele različita mišljenja.Imali netko tko nije navlačio kožicu prvih godinu dana i koje su posljedice

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a mislim da mu neće naškoditi ako ćeš mu povlačiti lagano,
    ono kolko ide,
    poslije kupanja kada omekša možda malo jače al opet paziti...

ja sam svome od nekih 2mj starosti počela povlačiti, i nakon nekog vremena se stvorila unutra bijela nakupina(ispod kožice, onako sa strane,.),
    kolko sam kasnije čitala, radi se o smegmi...
    i tek kad smegma stvori tada je kožica "zrela" za prevlačenje, ne ranije..
    nakon svakog kupanja sam lagano lagano povlačila, i nakon recimo 5 kupanja prevukla skroz preko,
    nije ga boljelo, nije se zacrvenilo,
    ali ostala sam :shock: kolko je te smegme bilo, uh, strašno puno...
    i nakon kaj se povuče obavezno je potrebno čistiti nakupine kod mjenjanja pelene (tetra + voda)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja mu nisam navlačila jer mi je pedica i par iskusnih mama reklo da ne treba , međutim sada se spremamo na pregled , jer ga malecki salno izvlači kad god ga dohvati , vuče ga ko gumuu , i sad ga je nemoguće navući , boli ga to kad mu radiim i plače . Ne znam dali je to posljedica toga što mu nisam navlačila , neki kažu jedno , neki drugo , nisam ni sama pametna , ali mu pišo ne izgleda baš najbolje jer od njegovog povlačenja kožice sada mu visi jedan dio kože na vrhu piše i to mi ne izgleda baš ok tako da idemo ovaj tjedan na pregled .

Vjerujem da će mu to netko stručniji morati ili navući a možda malo i recnuti

Znam samo da mi je vratiti vrijeme da bih mu ipak navlačila dok je bio beba , pa ne može mu to naškoditi , barem se sad ne bi pitala da li sam trebala ili ne

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imas na portalu odlican tekst o fimozi. uglavnom sazetak je da ne treba navlaciti i da ne date pedijatrima da prevuku kozicu na silu jer to moze dovesti do prave fimoze. nekim deckima se to rijesi u pubertetu tako da imate vremena. uglavnom to oni rijese sami povlacenjem na drugu stranu.

uostalom, i ako ce biti prave fimoze koja je u principu rijetka--a kod pedijatara ispada da ju ima svaki djecak ( ), radije se to operira kad je decko svjestan sto ce mu se dogoditi, nego da ga "izmasakriraju" dok je mali i ima traume tjedan dana.

aha, pogotovo je apsurdno sto vecina pedijatara inzistira da bi se kozica morala prevuci do godine dana

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, jos nesto, imate o tome otvorene 3 ili vise tema i tamo je dosta napisano. probat cu ih potraziti pa ih nakeljim ovdje

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala mikka za ove tri teme stvarno je velik broj dječaka sa tim problemom.Mene je najviše zabrinula jedna mama koja je svom sinčiću uspjela prevuči do kraja kada je on imao samo 2 mj. to je vjerojatno djetešce rođeno bez te fimoze.Ja samo prilikom kupanja lagano tri četri puta povučem kožicu gore-dolje i na vrh izađe ta bijela nakupina u vodi sa prstima to očistim jedino mi se tako to da skinuti i jače se bojim,a i ne želim natezati.Pustit ću da majka priroda učini svoje pa kako bude.
    Sva sreća da je moja pedijat. za opciju ne dirati ništa. :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi prije rekla da se iz toga radi problem tamo gdje ga ustvari nema. citati o fimozi s godinu-dvije-tri je da ne kazem smijesno. uz to pedijatri daju krive informacije (vjerojatno zato jer izgleda da ne postoji neko novo opsezno istrazivanje o tome), i masu puta ili oni ili roditelji izazovu tu pravu fimozu nasilnim prevlacenjem.

naravno, ovdje govorim o slucajevima zdravog penisa, bez upala itd.

moj f. ce imati 3 godine u sedmom mjesecu i ne moze prevuci ni malo, ima samo rupicu za pisanje i to je to. ja pustam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •