Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: da li ih dižete kad padnu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno da li ih dižete kad padnu

mm i ja stalno se natežemo oko toga. naravno da ga ne dižem svaki put kad padne, ali kad ga vidim kako plače moram ga zagrliti.
    ne mogu si pomoći. da li je to ok?
    već sam čula par savjeta kako ih treba pustiti da se dignu sami i ne previše dramiti (što i ne radim).
    e sad, svaki put i kad se malo udari i zapravo mu nije ništa, odmah trči MENI plačući da ga grlim i nosim.
    kako vi reagirate u takvim situacijama?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uvik dizala i uvik ljubila bolno misto.
    i danas čim se negdi tukne eto je meni da joj poljubim bolu. i gle čuda - i kod najjačih udaraca i mora suza sve prođe čim poljubim.
    a taj poljubac je najmanje čime je mogu utješit u tim trenucima. i sačuvat bubnjiće od nesnosnog plakanja.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji kad padnu uglavnom se otresu, ustanu i idu dalje.
    Ako se netko rasplače onda pad/ udarac nije bio tako slab, tada grlim, ljubim, dižem ako treba. No to je recimo jedan od deset padova.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ponekad padne, ustane i ide dalje.

Ako plače kod pada onda ga pitam gdje boli i ljubim.
    Kod manjeg pada je dovoljna jedna pusa, a kad jedna nije dovoljna ljubim i više puta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jJa kako kad, nekad pomognem, nekad ne, zavisi od situacije

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    a taj poljubac je najmanje čime je mogu utješit u tim trenucima.
    ... mi to zovemo "čarobna pusa"...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uglavnom se sama digne, osim kad joj se ne da, pa veli "mama, digi" onda ju dignem. Kad malo jače padne ili se udari, a to se rijetko događa, onda ju isto dignem. Kad se slabije udari, pokaže mi gdje ju boli i cmokće jer hoće pusu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je manji pad sam se digne, ako plače dignem ga i utješim. Ako se negdje usput udari onda sam dođe do mene i pokaže gdje se udario, da dam pusu i onda ide dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obzirom da je Manuel tek ovih dana naučio kako da se sam digne, a da nema neki oslonac, do sada smo ga uvijek dizali. No skužila sam da se nije ni trudio naučiti nego bi samo ostao ležati i čekati. Eventualno bi pružio rukice i molećivo pogledao.

Zadnjih dana se sam digne, jedino ako je na travi onda ne jer ne voli travu

Kad se udari i plaće onda ga uvijek ja dignem i utješim.

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sjećam se kako je meni majčina pusa puno značila kad bi se udarila, nakon nje sve je manje bolilo!
    Ljubit ću ga i ljubim ga, iako i meni govore, pusti ga nije mu ništa

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oooooooooooooooooo, i dižemo i ljubimo, i pravimo "dramu" i stavljmo flastere, i napravimo cijelu komediju od toga, zavisno od potrebe. Nekad i ne znam da je pala, a neka i najmanja tačkica zahtjeva "hiruršku interveciju", sa hirurškom maskom, toplomjerom, slušalicam itd.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovismo o situaciji.
    Nikada nisam izgovorila recenicu u stilu "Ma nije nista. Skocio, ulovio zeca, ne buba...".
    Ako buba, onda buba i tocka.

Ako bi plakao uvijek bi zagrlila i pitala gdje se lupio i tu bi plac u velikoj vecini slucajeva prestao ( jer ocito ni nije jako boljelo i pitanje bi mu skrenulo paznju), a mi bi nastavili pricati kako je pao, di se lupio i sl, pusa...

Ako bi ga zbilja jako boljelo, onda bi ljubili i mazili dok ne stane, ali i tad se radi o vrlo kratkom vremenu, jer se oni jako brzo umire.

Sto se dizanja tice, ja nisam za dizanje i sakanje za svaku sitnicu i svaki pad, ako vidim da moze sam pustim dase digne sam.
    Ali ako ga boli i place (vec po placu znam o kojem stupnju pusanja i (ne)dizanja se radi) ili vidim da je u nezgodnom polozaju, naravno da ih dizem ( i nekada kad me moli jer npr. drzi kamencice od zivotne vaznosti).

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovisno o njegovoj reakciji i udarcu.
    Ako samo i zacendra - dižem, mazim, ljubim. Za velikoga imamo "ranomaz" - za kraste - sve od toga prođe. (Bepanten ili Becutan ili bilo kakva neutralna kremica).
    Ali lijepimo i flastere i pusamo i stavljamo obloge i svašta nešto.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čekam njegovu reakciju, Najčešće se diže sam i juri dalje. Ako se ipak ozlijedio, jurim ja k njemu i dižem ga (naravno, onda i plače ko lud), tješim, stavljamo flaster, ljubimo, pušemo i ljubimo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Pooh prvotno napisa
    Ovismo o situaciji.
    Nikada nisam izgovorila recenicu u stilu "Ma nije nista. Skocio, ulovio zeca, ne buba...".
    E, vidiš ja baš imam suprotno iskustvo. Ako padne, ili se udari i ja to probam okrenuti na šalu, onda se i ona nasmije, malo se počeše tam gdje se lupila i ide dalje. Ponekad mi se čini da čeka prvo moju reakciju, ako velim "joj" i odmah skočim k njoj onda se rasplače ko da ju strašno boli, pa sam skužila da se ja moram kontrolirati da ne reagiram kad se udari. Ako velim nešto u stilu da je ulovila zeca, ili da ništ nije i ajmo se dalje igrati, uopće ne plače i odmah zaboravi kaj je bilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Starijeg sam dizala goooodinama (on nije dobro vidio u toj dobi, pa je toga bilo puno). Njemu je to pasalo.

Mladjega sam isto probala, ali on je sam vikao "doleeee" i nije se dao puno tetositi, pa sam prestala. Taj bi se sam otresao od prasine i nastavio dalje (do iduceg pada ) ali on je od malih nogu imao dobru ravnotezu pa toga nije bilo puno.

Daklem, treba vidjeti sto bas tom djetetu odgovara, nije svaki pristup za svako dijete (ni za svaki trenutak).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Uvijek ih dižem i uvijek ljubim i uvijek kad mi savjetuju pusti je nije ništa.....grrrrr oni će meni reći

Mislim da dijete treba osijetiti kako ga majka čuva, mazi, pazi....

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj Pooh prvotno napisa
    Ovismo o situaciji.
    E, vidiš ja baš imam suprotno iskustvo. Ako padne, ili se udari i ja to probam okrenuti na šalu, onda se i ona nasmije, malo se počeše tam gdje se lupila i ide dalje. Ponekad mi se čini da čeka prvo moju reakciju, ako velim "joj" i odmah skočim k njoj onda se rasplače ko da ju strašno boli, pa sam skužila da se ja moram kontrolirati da ne reagiram kad se udari. Ako velim nešto u stilu da je ulovila zeca, ili da ništ nije i ajmo se dalje igrati, uopće ne plače i odmah zaboravi kaj je bilo.
    ..isto, isto, isto..
    kad radim drame oko bilo kakvog udarca, radi ih i ona, i baš tako, ako počnem "patiti" sa njom uz hrpetinu poljubaca i nosanja, nikad kraja boli (a možda je nije ni bilo).
    ponekad je dignemo sa poda, ponekad se ona digne sama brže nego mi i skužimo da se nešto desilo. dođe do nas zbog utjehe, mama pogleda eventualno ozlijeđeno mjesto, poljubi, podraga i ako nema ozljede skrećem joj misli i potičem na daljnju igru..pa ipak je ona moj "istraživač" i čvrsta cura, a takve se i ozljeđuju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ako je manji pad sam se digne, ako plače dignem ga i utješim. Ako se negdje usput udari onda sam dođe do mene i pokaže gdje se udario, da dam pusu i onda ide dalje.
    Identicno ovako.

S tim da mi "lovimo zeca", ustvari nemam pojma otkud je to pocelo, valjda sam i ja ko mala tako pa mi je ostalo. Ustvari ga pitam "gdje ti je pobjegao zec" kad padne. Al to su obicno laksi padovi. Kod tezih odma zaplace pa se ni ne trudim skrenut mu paznju a niti ga uvjeravam da ga ne boli.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj se rođak s 4 godine nije dizao nakon što bi pao već je čekao da ga mama digne - e, to mi je

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovisno o padu...ako je lakši sam ustane i ide dalje, ako počne plakat znači da se jako lupio i obavezno ga dignem, tješim, ljubim gdje buba

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad padne, obicno se sama dize jer tako zeli, rijetko pada, zbilja je spretna, fala Bogu, jos rjedje pada tako da se udari. Ako se udari, dodje mi u zagrljaj, poljubim je i kazem joj da znam da je boli. Onda zadovoljno ode ko da nista nije bilo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja P. isto rijetko pada, i ne udari se jako i ako padne, ali ne zato jer je spretna nego zato jer ju dosta pazimo kaj radi. Da ne pazimo, čini mi se da bi bilo puno više padova i ozljeda. Npr. jako voli plesati i jedna od "plesnih figura" joj je da se vrti oko svoje osi i onda tetura jer joj se valjda zavrti u glavi. Budući da pleše kod stola gdje je kompjuter, uglavnom ju moramo primiti da ne pukne s glavom po stolu, radijatoru i sl. Ili kad se igra na podu, pa hoće nekaj dohvatiti ili se diže s poda, jednom rukom pokuša nasloniti na loptu. Ili gura biciklić pa se isto tak nasloni na njega da se prevrne skupa s njim. Uglavnom sprečavamo takve padove ako postoji nešto gdje bi mogla s glavom udariti, a u stanu na malom prostoru uvijek postoji ili ako je vani na pločniku.
    Kad se igra vani na dvorištu, po travi ju puštam da pada koliko hoće jer joj ništa ne može biti. Zanima me da li i vi sprječavate padove ako vidite da bi se dijete moglo jako udariti?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako kad.Prvo ocjenim dal je jako i ak se ne digne ja ga dignem, naravno.
    I ljubimo i grlimo.
    Nije baš uvijek.
    A to što on uvijek trči tebi to je zato kaj je tak naviko, jer si ga prije vjerojetno stalno dizala i ljubila, proči će.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

salen, reagiram kao i ti. Ne dramim oko svakog pada, ali je uvijek pitam da li je bubi i gdje i onda poljubim tamo gdje mi pokaže - čak i kad ne plače. A kad se jako udari: draga moja, to je više refleksna reakcija, stvorim se kod nje tako brzo da bi mi svjetski poznati sprinteri pozavidjeli.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvijek kad bi pao, bi se digao i išao dalje.
    Ako bi se jako udario i počeo plakati, onda uvijek ljubimo i tješimo.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ako se netko rasplače onda pad/ udarac nije bio tako slab, tada grlim, ljubim, dižem ako treba. No to je recimo jedan od deset padova.
    tako je i kod nas. od kad je prohodao u pokretu je,brz,pada al uvijek se digne i nastavi dalje.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    isto ovako. ako plače znam da je zbilja bolno.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kada padne,digne se i nastavi svojim putem,naravno da je ne dizem.Ako vidim da se stvarno udarila,naravno da je dignem i tjesim.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja dignem svoju L. skoro svaki put. Kad sam s njom uopće se ne pokušava dići sama, nego čeka mene.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ako se digne sam odma trci da ga poljubim i suze odmah staju, meni je to bas slatko

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kako kad. u većini slučajeva ga dižem, jer on ima nevjerojatnu sposobnost da svaki put kad padne opali glavom, pa makar pao na guzu. a kako je sklon afektivnim šokovima, lakše mi je podići ga i smiriti prije nego zaceni ili se onesvjesti od dreke

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa uglavnom ju ne dižem- ovisno o padu. Ako je neki "bezazleniji" mi smo navikli viknuti BRAVO!! i onako osmijehnuti se s rukama u zraku pa je i njoj tada to šaljivo. Naravno ponekada i nezgodno padne pa "mama ljubi gdje je pala"...uvijek s tim upali - idemo oprati rukice? jer obožava vodu pa nekako "zaboravi" brže nezgodan pad....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

osmjehnuti....lapsus...kakva je mama seljača...

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovisno o padu, nekad se ustane, otrese i krene dalje, a nekad su krokodilske suze pa ga tješim

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ovisno o padu
    nekada "traže" utjehu i uvijek tješim,ljubim,grlim....
    ukoliko padnu,dignu se i nastave kao da ništa nije bilo ne guram se

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo ako se udari. Naravno da me presječe i napravim trzaj da ću poletit, ali pustim je da vidim njenu reakciju. I ako zaplače ili se vidno tresne onda letim uzimam, cmačem, balim pa prođe.

Inače se je dosta osamostalila od kad sam se počela kontrolirati i ne vičem "ajme" čim vidim da gubi ravnotežu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

L. kad padne ja u smijeh pa i ona, jedino ako je jako pala pa ju boli i vidom joj to na faci da je gadno bar za nju pa ju dignem ljubnem di je buba i utješim ona se brzo umiri i idemo u nove pobjede :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    Ponekad padne, ustane i ide dalje.

Ako plače kod pada onda ga pitam gdje boli i ljubim.
    Kod manjeg pada je dovoljna jedna pusa, a kad jedna nije dovoljna ljubim i više puta.
    Ovako je i kod nas

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naravno da dizem i mazim i ljubim i jednog i drugog. Kad se Luka udari, onda nam i Viktor pomaze i sav je ponosan sto od njegovog poljupca Luku odmah prestane da boli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •