Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: NEDONOŠČAD I DOHRANA

inke

Početno NEDONOŠČAD I DOHRANA

molim iskustva mama koja imaju nedonoščad, kada ste krenule sa nadohranom?

naime moja beba je rođena 3 mjeseca ranije, sad ima 6 i pol odnosno 3 i pol. kad i što im početi davati, mi smo na adaptiranom mljeku od njegova trećeg mjeseca rođenja.
    bila bih zahvalna na kojem komentaru.

naravno uz konzultacije sa pedijatrima, samo me zanimaju iskustva.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam rodila dva mjeseca ranije i isključivo dojila do osam mjeseci, tada sam polako počela uvoditi dohranu. nisam se vodila savjetima pedijatra nego sam gledala kad je beba spremna. sugerirali su mi da počnem ranije, ali nisam imala namjeru početi prije 6. tj. 8. mjeseca.
    sad sa dvije godine jede kao vuk, a i dalje je sićušan, velik je kao prosječno dijete od godine dana.
    sve dok prati krivulju rasta ja se uopće ne brinem.
    ja bih na tvom mjestu čekala dok beba ne navrši 9 mjeseci, a možda i više. kako je sa gutanjem? nedonošćad znaju imati problema sa tim...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neonatolog nam je rekao da možemo početi pomalo s navršenih 6 mjeseci (korigirano je to bilo 4) , ali u dogovoru s pedijatricom pričekali smo da navrši i korigiranih 6 mjeseci.
    ja sam počela s rižolinom, radi navikavanja na novu teksturu i "žvakanje" uz poznati okus, a onda smo krenuli i sa po žličicom - dvije sokova, radi novih okusa.
    zapravo smo s punih 9 (7 korigirano) počeli s kašicama tipa mrkva i jabuka

N. je do 11 mjeseci kombinirala dojenje i adaptirano

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ptičice su rođene mjesec dana ranije
    sa dohranom sam počela sa 7 mjeseci
    nisam se s nikim savjetovala,jednostavno sam tako odlučila i bilo je sve 5

helen

Početno

Bok

Rodila sam Franka točno 45 dana prije termina . Uz sve nedaće nejedenja i ostalih komplikacija koje su nas šibale tih prvih dana dijagnosticiran nam je refluks GER. Pedijatar nas je poslao dalje kod gastroenterologa koji nam je uz ljekove propisao i dohranu rižinim pahuljicama sa 4 mjeseca života ali računajući od termina poroda.
    Savjetovala bih ti da slušaš samu sebe tj tvoje dijete, ti si ta koja će najbolje znati dali ti je dijete gladno i dali treba dohranu.
    Ja sam osobno sa starijim djetetom dojila skoro do godine dana dohranu sam počela sa nekih 7 mj nikada nismo ništa ribali niti jeli ikakve kašice. Naravno da je to individualno zato i kažem ti si ta koja će najbolje znati što i kako napraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •