Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: NEZRELA JAJNA STANICA

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno NEZRELA JAJNA STANICA

Pozdrav svima,
    nova sam, iako već dugo pratim ovaj forum. Nažalost i mi smo jedan
    od parova koji se bori s neplodnošću, oboje imamo 34 god. dijagnoza oligoasthenozospermija- teži oblik, kod mene svi nalazi ok.
    U KBC Rijeka prošli smo dvije inseminacije (dok je spermiogram bio nešto bolji) i naravno ništa .
    Zatim dolazi na red 1. IVF, odlučujemo se za IVF iz prirodnog ciklusa jer imam uredne ovulacije i nisam još psihički spremna na sve te hormone.
    Situacija se odvijala ovako:
    8. dan ciklusa na lijevom jajniku folikul 17 mm
    10. dan ciklusa na istom folikul 19 mm
    11. dan ciklusa na istom jajniku folikul 21 mm, taj dan napravljena je
    punkcija i dobivena 1. jajna stanica. Nakon 2 dana zovem lab kad
    ono hladan tuš: iako je napravljen ICSI stanica se nije oplodila,
    bila je nezrela. Napominjem da nisam primila ni štopericu za završno
    sazrijevanje ,niti sam ijednom mjerila estradiol u krvi. Doktor je procjenio da je kasno za štopericu. Meni se čini da je punkcija bila
    prerano i prilično sam razočarana kako je sve ispalo. Da li je netko
    imao slično iskustvo ? što učiniti da se ovo ne ponovi?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam što bih ti rekla ja sam se liječila na VV-u i uviek sam u prirodnom ciklusu dobivala štopericu kad bi folikul bio otprilike 18 mm, pitala sam doca zašto uvijek štoperica, njegov je odgovor bio da želi biti siguran u konačno sazrijevanje jajne stanice, prije štoperice još me je obavezno slao na LH test, najsretniji bi bio kada bi vidio blijedu crticu, taman tada bi rekao: večeras štoperica, prekosutra punkcija

u pravilu smo imali jajnu stanicu koja se oplodila

u jednom slučaju unatoč istom tretmanu nije došlo do oplodnje, a jednom je stanica već pobjegla prije punkcije

možda ti se jave cure čiji liječnici rade bez štoperice

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nisam znala da se radi ICSI u prirodnjaku, koliko je meni objasnjeno to se ne radi bas cesto jer je veci rizik da se jajna stanica osteti :?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Doktor je procjenio da je kasno za štopericu. Meni se čini da je punkcija bila
    prerano i prilično sam razočarana kako je sve ispalo. Da li je netko
    Upravo je ovo ključno!
    Vrlo je teško uhvatiti potpuno zdravu stanicu u prirodnom ciklusu. Može biti nezrela ili prezrela ili pobjeći.

Strpljenje, strpljenje i strpljenje. Sva sreća da u prirodnom ciklusu možeš ići svaki mjesec ali je to psihički teško.

Znam da nije utješno ali je tako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Nisam znala da se radi ICSI u prirodnjaku, koliko je meni objasnjeno to se ne radi bas cesto jer je veci rizik da se jajna stanica osteti Confused
    ICSI se i u prirodnjaku i u stimuliranom odvija na potpuno isti nacin, samo sto je u stimuliranom veca sansa za uspjeh jer je vjerovatnije da ce „se pogoditi“ dobar spermic i dobra stanica ( kazu neki da je u prirodnjaku taj „pogodak“ ravan dobitku na lottu jer je ipak u igri samo jedan spermic i samo jedna stanica ali ipak, na forumu imamo dosta takvih trudnoca tako da..i nije tako nevjerovatno.)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam znala da se radi ICSI u prirodnjaku, koliko je meni objasnjeno to se ne radi bas cesto jer je veci rizik da se jajna stanica osteti :?
    Ja sam primjer kad je to uspjelo. Bio je jedan folikul, 10 dan ciklusa, docentica (KBC Rijeka) je rekla da to dobro izgleda, isti dan je bila štoperica, za dva dana punkcija i sada se jedna beba rita meni u trbuhu!
    Nismo se dogovarali za ICSI u prirodnom ciklusu, nego se meni nešto poremetio ciklus nakon stimulacija, pa sam bila na pregledu. Docentica je to sama predložila, šta je i mene iznenadilo.
    Kad smo zvali da vidimo dali se je jajna stanica oplodila, biologica je odmah komentirala da je sve super, da je to neka "živahna" stanica, šta mi je i ponovila na trasferu i da se sve super odvijalo da nije moglo bolje.
    Kad se najmanje nadaš, događaju se lijepe stvari!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U svakom mom prirodnjaku je radjen ICSI jer je klasican IVF "prerizican" s obzirom na los spermiogram.
    Ja u stimuliranima obicno imam problem prezrelih stanica :/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u nekom čekanju stimuliranog bila odlučila da želim u prirodni cikuls. Liječnik MPO-ovac mi je rekao da on to svojoj ženi ne bi preporučio, da je to veliko mučenje. Iako sam uzela štopericu nije došlo do oplodnje, ne znam zašto.
    Prvo sam si mislila pa dobro znam kolike su mi šanse, ali ipak je uslijedilo prilično razočarenje. I ako bih ponavljala više puta, svaki puta iščekivanje, mogućnosti za krivu procjenu koliko hoćeš, mala uspješnost, česta razočarenja. Preboli se to, ali budući da imate već 34 godine, ne bih ja tu puno razvlačila s prirodnjacima. Na vašem mjestu ja bih navalila odmah na stimulirani dok je s tobom sve OK. Nikako t ne bih poželjela svoj histori, ali i meni je do prije 3 godine bilo sve OK, a sada i ja imam ozbiljnih problema. A s navršenih 35 nam počinju padati šanse. Ja sam se isto trgnula s 34, odradila svoj drugi ICSI, sad sam u trećem, vrijeme ide. Naravno ako je liječnička preporuka ICSI u prirodnom, onda je to OK.

Ovo uopće nije bilo tvoje pitanje, ali nekako čini mi se da bi ti moglo pomoći da ti nekad sazrije ideja da bi možda ipak pokušali stimulirani, a ja ti ~~~~~~~~~ da već i prije toga ostaneš trudna prirodno ili ICSIjem u prirodnom.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

CERES, ako zanemarim bježanje folikula jer ipak se radi o prirodnom i to je normalno da se događa, u 6 prirodnih IVF/ICSI sa ulovljenim folikulom js je bila uspješno oplođena i embrij se prva tri dana dobro razvijao (jednom smo išli i do blastice, i bila je blastica), Nikad nezrela ili prezrela js. Uvijek štoperica. Ovo ti je prvi prirodnjak, dr. zapravo još nije mogao precizno odrediti kada točno bude O kod tebe. Punkcija na 21 mm kod mene bi možda već bilo kasno.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad se sa stimuliranim ne dobije puno js (kod mene 2 ili 3) onda prirodni bude jako privlačan. Pod uvjetom naravno da su O uglavnom uredne.

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala vam cure na odgovorima.
    I ja sam kod docentice (KBC RIJEKA), možda bi sve ispalo
    drugačije da mi zanja folikulometrija i punkcija nije pala baš za
    vikend (docentice nije bilo), preuzeo me je drugi doktor,
    očito je bio pogrešan tajming punkcije a i trebala sam primiti
    štopericu.
    Ništa, nakon razgovora s docenticom vidjet ćemo
    što i kako dalje... da li probati još jedanom prirodni
    ili ipak lagana stimulacija.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moj prvi MPO je naprije napravio jednu folikulometriju prirodnog ciklusa, otprilike da vidimo koliko naraste folikul do pucanja. Mislim da je važno za dobar tajming štoperice u prirodnjaku, uz korištenje lh trakica, znati na kojoj veličini otprilike folikul puca da se izbjegne ovaj dio nezrele stanice, jer nekome puca na cca 18, dok recimo meni na 24mm. I nikada mi nisu htjeli raditi punkciju bez primljene štoperice, bez obzira na veličinu folikula.
    sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

CERES, ako je vikend problem onda će teško ići s prirodnjacima. Meni u 90% slučajeva nešto bitno dođe za vikend ili praznik (punkcija ili transfer).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što se tiče sazrijevanja jajne stanice, meni je jedan MPO-ovac preporučio štopericu i kod kućne radinosti, i to u slučaju kada je na LH trakici druga crtica blijeda - kaže da bi štoperica pomogla da se dovrši mejotička dioba stanice (ako se dobro sjećam).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •