Liliana neznam di ti je bila pamet s tim saznanjima, ljubavnice, preljubi, varanja, začet dijete s takvim čovjekom i još k tome oženjenim i očekivat da će se baš s tobom promjenit, a nije se čak ni razveo! Mislim, znam da život piše drame, al na neke ipak sami svojim razumom možemo utjecati! Pogotovo kad su djeca u pitanju i odgovornost prema njima!

Žao mi je, bilo bi bolje da ti je lekciju onako oštro bez dlake na jeziku održao netko prije ovog svega, jer sad si je doživjela na najgori način na vlastitoj koži, a ovo što doživljavaš je nažalost samo tek početak duge životne borbe i velikih teškoća koje ti predstoje!

Sad nastoj razmišljati pravedno i racionalno. Osiguraj se znanjem i informacijama i ne srljaj sa kojekakvim inatima i otvaranjima bojišnica, jer ti takve situacije definitivno ne trebaju sad u ulozi samohrane majke, bez oslonca, a s hrpom problema i obaveza oko samog djeteta.

Dakle moj savjet je da svakako i to što prije odeš u pripadajući CZSS. Objasniš situaciju i zatražiš njihov preporučeni savjet za očeva viđanja djeteta. Neka vam to bude i prvi zajednički službeni korak u osvještavanju o pravima i dužnostima roditelja. Ja sam u toj dobi djeteta viđao ga samo u prisustvu majke i to vrlo kratko. S vremenom se termini proširuju.

Nadam se da ćeš uspjeti naći najbolje rješenje bez dodatnih zategnutosti i stresova.

Prijeteće SMS poruke i pozive možeš prijaviti policiji, i vjerojatno će imati i težinu na Socijalnom radu s obzirom da svako obiteljsko nasilje, prijetnje, remećenje mira majke i djeteta, policija po službenoj dužnosti direktno prosljeđuje Centru. Naravno sve to ima smisla ukoliko poruke i pozivi nisu isprovocirani ili čak i uzvraćeni jednakim tvojim konfliktnim ponašanjem.