Results 1 to 49 of 49

Thread: Djecji namjestaj

Default Djecji namjestaj

Posto trenutno ne radi pretraznik ne mogu se posluziti istim i pronaci nesto sto me jako interesira i hitno je: naime, prije nekog vremena netko je pominjao neku skupu prodavnicu djecjeg namjestaja u ZG (cini mi se da je francuski namjestaj), nesto zbilja specificno. Zna li tko koja je prodavnica u pitanju i koji namjestaj?

Thanx

Ako se dobro sjećam, to je bio namještaj Vibel (www.vibel.com), a prodavaonica u Zagrebu im je na početku Tkalče.
    Ali javit će se još netko s boljim pamćenjem. Ova web-stranica u svakom slučaju radi, i da, to je francuski namještaj.

Osoblje foruma apricot's Avatar

to je to, početak Tkalčićeve, s desne strane (uvučeno nekih 5 metara od pločnika)

Osoblje foruma mamma san's Avatar

...i da nastavim, odmah pored stepenica koje se spuštaju sa Dolca...

I da nastavim, prije svrati do prve kladionice, navuci carapu sa prorezima za oci na glavu i.........tak mozda skupis za jedan stolac.....
    Nismo dugo bili ali koliko se sjecam cijene su im :shock:

Vibel, tocno! To je to! Hvala, cure!

anchie76's Avatar

A koliko stvarno tamo kosta namjestaj? Imate neke primjere cijena?

jednostavna dječja soba (doduše vrlo lijepa) sa krevetom (kao na kat, a ispod je prostor za igru) neka jednostavna komoda (nisu to baš neke komode) je cca 30.000 kn. Poanta je da ti dizajniraju sobu, i te se sobe razmotiravaju i preslažu te prilagođavaju djetetovom uzrastu.

Imaju i prekrasne lampe za dječje sobe (da li ti dovoljno govori cijena od cca 100 eura po nekoj maloj šarenoj lampi??).

Mislim namještaj je fantastičan. Kupila bih Lovri definitivno takvu sobu kad ne bih oskudijevala u drugim stvarima...

Prestrasno!
    Razumijem kad Natuzzi kosta koliko kosta jer pored vrhunskog dizajna nudi i vrhunske materijale i udobnost bez granica...ali koliko ja vidim ovo je sve gola iverica u lijepim bojama i dopadljivom i iskoristivom dizajnu. Zasluzuju da im se ideja ukrade, a stolar Himzo odradi pos'o za puno manje para...

Quote Originally Posted by ninet
    Prestrasno!
    Razumijem kad Natuzzi kosta koliko kosta jer pored vrhunskog dizajna nudi i vrhunske materijale i udobnost bez granica...ali koliko ja vidim ovo je sve gola iverica u lijepim bojama i dopadljivom i iskoristivom dizajnu. Zasluzuju da im se ideja ukrade, a stolar Himzo odradi pos'o za puno manje para...
    Uzmes digitalni fotic, dobro poslikas namjestaj koji ti se svidja i das dobrom stolaru da ti napravi. Cijena 1/3 one u ducanu a kvaliteta ista, ili bolja jer mozes sam izabrati materijal (puno drvo umjesto iverice).

E pa u tome i jeste stvar, zato ja i pitam! Ali mislila sam da se moze naruciti katalog na stranici, a ne moze kad zivis ovdje

ne smije se tamo slikati

Osoblje foruma tweety's Avatar

kao sto su cure rekle u cijeni ti je i dizajner koji ti napravi nekoliko prekrasnih primjera (skice su toliko lijepe da bi ih ja najradje uokvirila i stavila klincu u sobu).
    meni su super njihove boje namjestaja.
    ninet nisam bas sigurna da je gola iverica, bas cu svratiti i vidjeti.

i sad nesto sto spada po tips end triks.
    obitelj koja je zivjela prije mene u ovom stanu, kupili su sobu kod njih i dobili neznamnijakolikiali veliki popust jer su uzeli sobu iz ducana.
    ta moja poznanica fakat nije normalana, skenirala je svaku crticu na namjestaju i za svaku recku trazila dodatni popust. u jednom trenutku je prodavacica rekla da nize odtenekecifrekojese ne sjecam zaista ne mogu ici, ali da ce joj nabaviti flomaster u boji namjestaja koji se nekako razlije i ostecenje se ne vidi.

A jeste me sad upikle s ovim topicom...

Ma može se tamo nać inspiracije, da izbjegnem termin 'krađe' autorske ideje. Moji starci imaju već dugo majstora koji nam je dosta toga lijepoga napravio...

A propos cijena, jeste vidjele Meblove?!
    Grom i pakao!!! Sobica boje limete, npr., 17.000 kuna...
    A jeste vidjele koliko su im zavjese na metre?!? Ili male savitljive plastične police za zid?

Tako da mi Vibel i nije totalan hladan tuš s cijenama.

Osoblje foruma tweety's Avatar

GROM I PAKAO!!!!
    ja cu poludit od srece. to je uvijek govorila moja profacica iz zemljopisa u osnovnjaku. mislim da sam zbog nje obozavala taj predmet, a bila je prava ostrokondja, ali pravedna.to je bilo of topik,sorite!

Sunceko vidjela sam meblove.katastrofa od cijena!!!al onda se uvijek pitam zasto bi vibel bio skuplji od mebla ili neznamnijakoje nase marke

Hi cure, evo da podignem ja malo ovaj topic.
    Prije par dana sam isla u Solidum onako informativno da vidim djecije sobe - izbor je velik ali ne bas sarolik. Uglavnom, sve se svodi na isto iz 3 u 1 moze biti jedan itd, sve je uglavnom iverica.
    A cijene (npr. krevet, ormar, radni stol s ladicama i stolica, 2 police iznad stola pa bas i nema ispod 8 tisuca).

Jedno vrijeme sam mislila kupiti u Adaxu djeciju sobu jer imam i krevetac i policu za presvlacnje od njih ( i zadovoljna sam, mislim nije sad Haba ali je isto lijep namjestaj) ali sad dvojim.

Interesira me vase misljenje da li se djecija soba vise isplati kupiti kod nas ili u Ikei i zafrkavati se sa carinom itd. I ako je netko skoro kupovao molim iskustva.

Podižem topic, iako ima još jedan o uređenju dj. soba, al ovaj je o namještaju.

Taman kad sam mislila da sam vidjela SVE, jučer sam napravila početničku grešku: uzela sam katalog Habinog namještaja.
    Ne znam kaj mi se više sviđa, prestrašno kakve dobre ideje imaju, boje su im krasne, rješenja pametna... I sad se u meni probudio mali jalnuš golemog apetita, ali skromnih platežnih mogućnosti.

Vjerujete da se čak ne usudim ni otići na njihov site u strahu da ne naletim na cijene? Naime, ak im dječji ručnik za kupanje košta 297 kuna, paket kockica 280, koliko onda košta krevet, lampe, stol, fotelje???

Namještaja, na žalost, nigdje u HR nema izloženog, ali se može naručiti iz kataloga preko našeg uvoznika.
    Za prvu ruku ću ipak kupiti luster, police i tepih.

Sunce, Habinih tepiha imaš u Importane galeriji....

I stvarno je skuuuupooooo!!!!

mi dovezli Teni iz Ikee ,cijena ok,kvaliteta ok,i danas nakon skoro 10 godina izgleda isto i uskoro seli u Aninu sobu

Ma je, jučer smo bili u Galeriji, tamo mi je ženska i dala katalog a ja glupača svesrdno prihvatila.
    Kupila sam mu dva drvena lančića za dudu, svaki je 79 kuna. Skupo al su lijepi.

Inače ima njihove kockice i one male ljude u kolicima, jako ih voli.

joj Haba da super je.

Sto se tice tepiha, moja frenidca ga ima i kaze da ga ne kupujem ni za zivu glavu, vunen pa se skuplja sev zivo i nezivo i naravno nakon godinu dana izgleda koma, bar nejn izgleda, iako je meni fakat prelijep.

Mislim da cu i ja zaigrati Ikeu, a jeste bili u Adax-u? Isto imaju ok nemjestaj

Mukica's Avatar

na haba.com je neka kozmetika
    koji je ispravan link na taj namjestaj

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

Za prvu ruku ću ipak kupiti luster, police i tepih.
    onda baš i nisi skromnih platežnih mogućnosti

~lex~'s Avatar

Quote Originally Posted by Mukica
    na haba.com je neka kozmetika
    koji je ispravan link na taj namjestaj
    Mukica, pogledaj na Haba dječji namještaj pod Kinderzimmer -> Möbel. Nema cijena, ali evo ti okvirno:

Kontiki krevet na kat - €1800
    Hokus ormarić - €615
    Pokus ormarić - € 360
    Sofa Traumgondel - €315
    itd.

Probaj i ovdje: cijene Haba namještaja

~lex~'s Avatar

Yebemu misha... Kad je ruka brža od pameti... Evo još bolji i pregledniji sajt za raznorazne dječje namještaje i ine stvarčice koje vesele nas i naše klincove:

http://www.woodnplay.de/

Mukica's Avatar

isla sam pogledat te linkove
    malo kvalitetniji stolar vam sve to napravi za trecinu cijene, a ko ima sivacu masinu i krpica i glinamola i boje sredi sobu bolje od bilo koje na slici

mi cemo na proljece uredjivat sobe pa cemo malo upotrijebit sve ove linkove da poberemo ideje, nac dobrog stolara i gore navedene materijale i garant ce ispast super

Ma daj....pogledala sam linkove i skužila da Lovro ima Habin stolac za klopanje!!!!!! - onaj kaj se transformira u stolić + sjedalica(kupila u tojzaću). Nisam niti mislila da smo kupili nekaj z etiketom..

Skinite slike sa stranica i trk kod stolara. Poslikat ću ak uspijem sobu od susjedine male - sve ručni rad ali izgleda bolje od Habine. Napraviš si po mjeri sobe, prema afinitetima a materijala i boja ima za kupit boli glava.
    Nju je sve skupa sa krečenjem i dekoracijama i ostalim glupostima došlo nešto preko 1000 eura, ali soba je mrak - puno polica, puno stalažica, puno ormara ali to je sve tak ukomponirano da uopće ne zauzima puno prostora.

Mukica's Avatar

aj poslikaj!!!

Vidla sam linkove. Strava. Muž je iz z....ancije rekao da krevet ziher košta 14.000 kuna, al ovo je prešlo i najcrnja nagađanja.

Imam i ja ideju s privatnikom, al ništa to ne umanjuje moje oduševljenje Habom. Šmrc.

U katalogu imaju sladak slogan 'A zašto bi ormar izgledao kao ormar'?
    I fakat, rezultat je izvrstan. Super su mi i police, koje za nosače imaju sunca ili kućice.
    Fabijan se zapalil za zidni sat koji izgleda kao kokoš. U zadnje vrijeme se pali na vure i na perad (STVARNO, ima malu koku koju obično nosi u džezvi za kavu i stalno dvoji da li da je skuha!!!) i ova ga je kombinacija totalno izbezumila.

evo još jednog Haba fana
    dizajn im je prekrasan, ali cijene....jaooo majko
    imam doma katalog, pa ga svako malo prelistavam i uzdišem - i ja imam plan uposlit malo stolara.
    ipak, moram priznati da smo uboli par stvarčica;
    imamo zidnu lampu/kućicu, neke krpene igračkice, zvečkice, i tepih - e tu se baka isprsila u napadu ludila prošli božić /plavi tepih-grad, divan je/
    mene kopka ona platnena fotelja-kokoš; ali košta samo trićavih 1000 kuna :shock:
    ..mislim da ćemo mi Vidovu sobu za sada složiti kao kompilaciju Ikee, i svega i svačega lijepog, slatkog i ne preskupog../selimo krajem mjeseca napokon u novi stan i onda kreće misija "uređenje dječje sobe"/
    By the way meni Ikea stvarno ima preslatkih stvari za djecu; ne samo zato što je povoljno, nego mi je stvarno dobar dizajn.

ms. ivy's Avatar

zato se ja uopće ne usuđujem ući u idu-didactu

srećom (još) nemamo dječju sobu

Quote Originally Posted by ms. ivy

Da fakat, tamo kad odeš - pobenaviš; ko da si u raju za djecu;
    sve drveno, predivno, didaktički i uopće savršeno.
    A primaju samo kešovinu - e to te u kombinaciji sa cijenama spusti na zemlju. Ali barem se ne možeš zaigrati sa karticama - kupiš pokunjeno neku sitnu igračkicu i to je to. Ali zaista imaju prekrasnih stvari!

ms. ivy's Avatar

otkad sam od andrejčeka dobila (cvrčkovom) habinom kockom po glavi izliječila sam se od drvenih igračaka. plastika je plastika.

upravo trazim samo krevet za djecju sobu, ali ja bih Flexin.
    Znate li tko drzi (osim Lesnine) njihov namjestaj?

mama_jos_malo's Avatar

Default haba-ebay

Drage cure, ja nasla na ebay.de Habu za manje love...Imam dobra iskustva s kupovinom preko tog sitea.

Ulijećem s novim pitanjem.

Svojedobno sam u Baby media shopu (KC) vidjela da imaju male drvene stolove i stolčiće u živim bojama, za malu djecu, ali već dugo nisam bila tamo, pa ne znam: imaju li ih još uvijek, kakve su cijene, itd, itd. Je li netko gledao nešto slično?
    Mi, na žalost, nećemo još dulje vrijeme imati dječju sobu, ali mislila sam bar za jedan kut sobe nabaviti takav stolić i stolac, da može lijepo sjediti kad počne crtati, igrati se za stolom, i sl.

ms. ivy's Avatar

tanja, čitaš mi misli

andrejček se jučer kod doktora oduševio stolčekima, onima kao iz ikee

beby media ih i dalje ima po cijeni od cca 250-280 po komadu.
    negdje sam ovih dana naletila na nekom forumu sliku stolicica sa naslonom u obliku zivotinjica iz konzuma, drveni, po 45 kn. samo nisam vidjela jel to kupljeno ovih dana il davno.

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by zaboravna
    beby media ih i dalje ima po cijeni od cca 250-280 po komadu.
    :shock:

a zna li netko gdje ima onih plastičnih, s naslonom i bez, istih kao i ikei? vidjela sam ih u ambulanti, a oni sigurno nisu išli u graz...

Ma da, ne mora biti baš iz baby media shopa, ako ima negdje drugdje nešto slično, super.
    Ali ja ipak preferiram drvo pred plastikom. Barem u teoriji.

naši stari stolci su dali svoje,pa su završili u smeću te smo krenuli u potražnju za novima.kako one konzumove nismo mogli naći,a ostali su definitvno preskupi,MM je dobio ideju i volju da ih sam napravi.

jedna stolica je već gotova i izgleda savršeno..sad čekamo i ostale pa da ih obojamo.

Quote Originally Posted by anek
    Quote Originally Posted by ms. ivy

Da fakat, tamo kad odeš - pobenaviš; ko da si u raju za djecu;
    sve drveno, predivno, didaktički i uopće savršeno.
    A primaju samo kešovinu - e to te u kombinaciji sa cijenama spusti na zemlju. Ali barem se ne možeš zaigrati sa karticama - kupiš pokunjeno neku sitnu igračkicu i to je to. Ali zaista imaju prekrasnih stvari!
    a gdje je ida-didacta?

drage moje, vidim da je prastari topić ... ali možda nekome pomognem.

U Varaždinu firma ITC proizvodi namještaj od punog drveta (uglavnom za izvoz), a u njihovom tvorničkom dućanu je bilo prekrasnih dječjih komplet sobica, krevetića, komoda, stolica i stolova, zipki, ormara, sofa, drvenih ogradica ... ma svega, a cijene kao za dječji namještaj od iverice u gradu (ja sretna što živim u Varaždinu, imamo i Bambi, pa Frodo, pa MTČ, sve tvorničke cijene).

Ovo je link, slike nisu baš neke, ali u dućanu je bilo vriše stvari:
    http://www.itc.hr/proizvodi.htm

E sad, može biti i nešto sa greškom, pa npr. nepofarbano (mi uzeli natur pa sami farbali, a teta u dućanu nam poklonila bajc, još smo samo kupili i u žutoj, zelenoj i rozoj boji pa kombinirali), i onda nam je na onu već tvorničku cijenu , dala još nekih 20% popusta jer nije kao pofarbano bilo.
    Ne znam da li je još uvijek tako kao kad smo mi kupovali.
    Na kraju nam je ispala ta dječja komodu za presvlačenje od punog drveta (bukva, sve i stranice i ladice), za 700kn, krevetić smo platili 800kn (isto cijeli od bukve), ne sjećam se kakve su bile cijene onih kombiniranih dječjih soba.

kate's Avatar

podižem

Quote Originally Posted by TinnaZ
    U Varaždinu firma ITC proizvodi namještaj od punog drveta (uglavnom za izvoz), a u njihovom tvorničkom dućanu je bilo prekrasnih dječjih komplet sobica, krevetića, komoda, stolica i stolova, zipki, ormara, sofa, drvenih ogradica ... ma svega, a cijene kao za dječji namještaj od iverice u gradu (ja sretna što živim u Varaždinu, imamo i Bambi, pa Frodo, pa MTČ, sve tvorničke cijene).
    Mi smo kupili kinderbet u ITC-u i mogu ga samo pohvaliti. Lijep, praktičan, jeftin,...
    A od Zagreba do Varaždina ima samo 80 km i ima autocesta tak da stvarno nije problem doći.

A pogledajte ovo:
    http://www.kircek.hr/cro/hrvatski.htm

To su ploče izrađene od punog drveta hrasta, bukve, trešnje, javora itd. od kojih se može raditi od gazišta za stepenice do namještaja, dječjeg namještaja, radnih stolova, vrata, obloge zidova itd. (tako su mi rekli)