Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: kako pofarbati stolariju?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kako pofarbati stolariju?

adaptiramo stan koji ima prozore i vrata, te balkonske prozore i vrata od smedje pobajcanog drva. meni se taj finish jako ne svidja. ali ne znam sto da radim...
    susjedi na katu ispod su dali napraviti sve prozore i balkonska vrata u bijeloj pvc stolariji i meni je to strasno. svih 5 katova imaju smedje, a oni, saka na oko, bijelo. mislim nisu to neke lijepe zgrade, ali ipak, mora se postovati neki vanjski izgled. sto vi mislite o tome?
    e sad, ja bih isto najradje bijelo...ali sto napraviti, ne mogu iznutra farbati bijelo, a izvana ostaviti smedje...
    palo mi je na pamet da se poigram s bojama unutarnjih vrata pa da svaka obojam u drugu boju. a ovo sto se vidi izvana, ostavim. ionako ce preko visjeti neke zavjese pa ta smedja nece toliko doci do izrazaja...
    imate li neke ideje? ili neka rjesenja za ovaj problem?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa, da, u principu ako želiš ostaviti vanjski izgled u skladu sa ostatkom zgrade, onda oboji sve unutarnje (vrata svaka u drugoj boji, kako i ja planiram) i vanjske prozore bijelo (ali samo s unutarnje strane).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    vanjske prozore bijelo (ali samo s unutarnje strane).
    pa ne mogu samo unutarnju stranu u bijelo...kako ce to izgledati kad otvoris prozor?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako bi izgledalo? dobro.
    i kod nas je stolarija s vanjske strane narančasto-smeđa, a iznutra bijela.
    (oš da fotkam otvoreni prozor pa da vidiš)

i glasam za vrata u bojama!
    (oš da i ovo fotkam)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    kako bi izgledalo? dobro.
    i kod nas je stolarija s vanjske strane narančasto-smeđa, a iznutra bijela.
    (oš da fotkam otvoreni prozor pa da vidiš)
    ma da, stvarno? to mi je sad velika utjeha...jako bih rado vidjela kako to izgleda, pa te molim da stvarno fotkas ako ti nije problem.

sto se tice obojenih vrata, kod mene ih nece biti puno jer cu porusit pola pregradnih zidova
    tako da ce bit samo cetiri vrata. obozavam puno toplih boja u stanu, ali posto nisam ljubitelj "osnovnih" ili prekricavih boja, mislila sam staviti:
    -ljubicastu
    -tamno zelenu
    -tamno crvenu (malo prema ciklami)
    -i koja jos boja vam ide uz ovu kombinaciju? celicno plava? ili?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Apricot ti je dobro rekla. Najčešće izgleda super.
    O bojama moraš ti sama odlučiti ovisno o prostoru, namještaju, padu svjetlosti i sl.
    Sretno i javi nam što si učinila.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Inače se jako često tako farbaju prozori da je vanjska strana u skladu s bojom prozora ostatka zgrade, a unutrašnja prema želji. Za prijelaz se uzme jedan vanjski rub i stvar riješena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo ti:

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mir...?.dir=/93f7re2

sviđa mi se tvoj izbor boja.
    može čeličoplava ili čeličnosiva.

ili, pak, skroz svjetlozelena.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vrata, boje, zidovi su ti MRAK!!!!
    Ostala sam paf!
    :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

puno hvala cure, ovo mi je rjesenje svih problema. vec danima gruntam kako se rjesiti te smedje stolarije...
    apricot puno ti hvala na fotkama!
    zrina, znaci jedan vanjski rub za prijelaz i to ce izgledati dobro?
    super, odoh dalje planirati :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za prijelaz odaberi mjesto gdje je guma.
    Gledajući s vanjske strane, smeđe do gume, bijelo od gume (kasnije nalijepljena guma prekriva eventualne neravnine u prijelazu. neka je ličilac svakako skida prije nanošenja boje).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

eto, vec si rijesila problem, a ja bih samo dodala svoje iskustvo - nama je stolarija bila cokoladno-smedja, mat, uzas jedan! krila vrata sivi dom-siva.

pa smo sve unutarnje strane prefarbali u bijelo i super je! smedji su samo okviri prozora s vanjske strane

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li ikakvog smisla da idem farbat ova jeftina vrata koja imam doma?
    naime kaj- metnuli su nam neka jeftilen vrata u stan koja me strah uopce dirnut smirgl papirom jer mislim da bi taj tren u njima nastala rupendara velicine tokija.
    uz to kaj su nekvalitetna- ogavne su drek smedje boje i ja to vec dugo hocu farbat al ne znam dal bu se boja na to uopce htjela primit ak ne idem smirglat.
    kaj mislite?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

obicno su ta "jeftina vrata smedje drek boje", samo bajcana tj. nisu lakirana sjajnim lakom, pa moguce da ih uopce ne trebas smirglat. ne mogu ti ovak na pamet reci, ali ne mogu zamisliti da bi nesto moglo biti bas toliko nekvalitetno da se ne moze prelakirati. a lakiranje, narocito u nekim zgodnim bojama je bas odlicno rjesenje za te ruznjikave stvari...
    dakle samo naprijed! nemas kaj izgubit...samo pitaj nekoga tko se malo razumije u lakiranje da ti pogleda prije. ili zakaci fotku tih vrata, mozda uspijemo skuzit o kakvoj se podlozi radi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ines, i naša su bila najjeftinija, po 500kn.
    na sreću, nisu bila obojana.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podižem opet temu jer sam u fazi farbanja stana prije nego dođe bebica. Naime unutrašnja stolarija - vrata su koma kvalitete, iverica boje hrasta. Kad smo uselili moj muž ih je prelakirao slojem bezbojnog laka i isto tako i štokove. Meni je to trn u oku i silno bi ih htjela prelakirati onako kako je i na Apricotinim slikama. Kakva je ta boja (uljana ili lak) i da li je sigurnije angažirati majstora ili biti sam svoj majstor ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izvana akrilna, iznutra na bazi vode.
    Farbali majstori, a drugi put "majstor" - dobro da nam i plafoni nisu bili obojani

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma toliko volim boje, grozim se bijelih zidova (uvijek me podsjećaju na bolnice), da bih ja najradije i strop obojala. 8)
    Ali i ove moje egzibicije s bojama je MM jedva preživio. Prije 4 godine kad smo useljavali u novi stan, stavila sam samo 1 (najveći) zid u dne. boravku u boju naranče. Ostalo je bio kompromis s mužem nježno narančasto (čitaj skoro bijelo-bež). I svi su se prvo čudili toj mojoj ideji, naime tada to još nije bilo popularno. Kao bole ih oči u našem stanu, pa nije čudo da stalno ti ili muž imate migrenu i tako to.
    Onda su me svi počeli moliti da i njima nekaj iskombiniram. A sad kad vide moju najnoviju paprika - kakica - zlatnu kombinaciju ?! :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ameli32, nama ce farbati majstor koji nam sredjuje i sotale stvari u stanu (bojanje stolarije, zidova itd.), a mozete i sami. lak bojom. dobro pripremite podlogu.
    imaj na umu da ti ne bi smjela boraviti u prostoru gdje se boja ako cekas bebicu. moze biti izuzetno opasno!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Apricot, znaš možda koja i kakva je to ova lila boja vratiju? Ono točan naziv i te fore
    Super sve izgleda :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jos jedno pitanjce: obican lak ili sadolin?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Izvana akrilna, iznutra na bazi vode.
    Farbali majstori, a drugi put "majstor" - dobro da nam i plafoni nisu bili obojani
    Jel ti to misliš na prozore? To me ne interesira jer imam PVC stolariju.
    Ja te pitam kakva je to boja na vratima u tvom stanu, lak ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Amelie, sve boje u kući su nam na bazi vode, miješali su nam ih u Meliju (Dom sportova) po Caparolovoj ton-karti.
    Neke nijanse su original iz njihove ton-karte, a neke sam sama dodavala i oduzimala.

Slavice, baza za tu lila je Lavanda 130, ali sam dodavala još ljubičastog pigmenta.
    Šifru ne znam, ali oni su dodavali kap po kap dok ja nisam bila zadovoljna.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apricot fala ti još jednom. Ti si moja muza !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam prošle godine sama farbala stolariju u stanu - iz sive u boju bjelokosti (stan je mali pa ga svjetle boje vizualno čine većim). Na drvetu je bila samo temečljna boja pa nije trebalo puno šmirglati. Boju sam izabrala u trgovini između 100 boja i još toliko nijansi. Bojala sam se kakva će biti boja kad se nanese, ali to je kompjutorski savršeno izmješano i ispala je baš kao na paleti.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bi prefarbala NOVI ormarić ladičar iz boje trešnje u rozu. To nije pravo drvo,već iverica. Imate kakav savjet?Jel mogu proći bez šmirglanja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •