Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Alergija?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Alergija?

Pitam u ime prijateljice, pomozite savjetom. Beba stara 9 mjeseci. Isključivo dojena preko 6 mj., onda krenuli lagano s dohranom. Neki dan je prvi puta probala AD (vrlo malu količinu) u kašici (doma napravljenoj). Gdje je hrana dotakla kožu, izbili su plikovi i crvenilo, povuklo se za cca pola sata. Što dalje? Testiranja? Da li je to alergija na km? Mama cijelo vrijeme dojenačkog staža konzumira puno km i beba nije nikad reagirala preko majčinog mlijeka. Naravno mama i dalje doji "punom parom" i tako namjerava do daljnjeg. Na što obratiti pažnju? Što izbjegavati?
    Beba je inače AD vjerojatno probala u rodilištu (Vinogradska), ali doma više nikad, do sad s 9 mjeseci.

Molim, nemojte se fokusirati na raspravu da li je bilo potrebno probati AD ili ne.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Alergija?

Ja bih sačekala neko vrijeme, pa probala ponovo. Ne znam da li joj se žuri početi koristiti KM za pripremu kašica? Ukoliko ne, neka sačeka dulje. Ja sam kažice za malecku pripremala sa rižinim mljekom i bilo je sve ok.
    I da, mislim da to je alergija, moja curka ima crvenilo po koži kada se dira rukama kojima je dirala neke namirnice ...... neke od njih je probala jesti, nije imala primjetnu reakciju, ali bio je u pitanju samo zalogaj i sl. Naprosto joj te namirnice još uvijek izbjegavam dati, ne mora jesti sve.

I sljedeći put neka joj svakako prvo proba na koži.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

što je ad :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

isto takva reakcija je bila i Noi, samo dojena do 6mj i čim smo počeli sa dohranom izbili su plikovi.
    krvnim testom smo ustanovili da nije alergija na km,nego na knzervanse koje stavljaju u to mlijeko. kupovali smo pravo,svježe,domaće i od toga joj ništa nije bilo.
    sada sa 3,5 god.alergija joj je prošla.neznam da li se samo povuklo ili je pomogla homeopatija...

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Adaptirano mlijeko

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Alergija?

beba je imala reakciju isključivo na mjestu gdje je kožu dotakla kašica?
    Neke namirnice su jače i ajmo reć grizu kožu a da dijete nije alergično na nju. Mojoj maloj paradajz skuri kožu, isto joj zna napraviti i neko voće ali nije alergična na to. Inače ak je beba alergična na KM reakcija bi trebala ići zbog unosa u organizam a ne na. Pošto nije imala osip nakon jela, niti je povraćala, imala proljev ili otežano disanje mislim da ipak nije alergija na KM. Al opet to je moje mišljenje, a možda na KM reagira kak neki reagiraju alergijom na kreme i parfeme. :? ne znam, baš čudno. Javi kad se nekaj otkrije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, reagirala je baš samo na mjestima na koži koje je hrana dotakla.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Da, reagirala je baš samo na mjestima na koži koje je hrana dotakla.
    tako je i noi na početku bilo,a kasnije smo završili tri puna na hitnoj i na inekcijama jer joj se urtikarija proširila po cijelom tijelu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Citiraj Gago prvotno napisa
    Adaptirano mlijeko
    AD je i atopijski dermatitis s kojim se mi borimo pa mi ovo nije padalo napamet...

Hvala ti!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo isto se i nama dogodilo prošli tjedan. Napravila sam joj palentu s adaptiranim mlijekom. Za par minuta dobila je crvene plikove oko usta koji su prošli za cca. pol sata.
    Isto je isključivo dojena prvih 6 mj. i dalje smo oprezno išli s dohranom, ad mlijeko nije nikad pila, osim vrlo malo u rodilištu.
    Sad smo kupili hipoalergeno mlijeko ali ga još nije probala, jer bih joj htjela nekak dati palentu ili gris s mlijekom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sirius Black gle kaj smo mi radili, napraviš malo gušči gris ili žgance na vodi, zemeš si cicu, i malo stočiš da napraviš kašicu. to nije teško a djete opet jede kak treba.

mi smo tak jeli i rižu, pa i rižilino

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jelenaO. js sam tak radila u početku ali joj to baš nije bilo fino a i nisam mogla izdojiti dosta mlijeka. Probali smo hipoalergeno mlijeko *** i sve je o.k. Danas sam joj dala da proba jogurt i opet je dobila crvene fleke na mjestu dodira s kožom.
    Mislim da nije zbog mlijeka nego zbog konzervansa. Nikad prije nije probala ništa s konzervansima pa je možda to, a i ovo kaj se prodaje kao "mliječni" proizvodi nije vidjelo kravu, to je sve umjetno. Kupit ćemo svježi sir od jednog stričeka na placu koji ima domaće mliječne proizvode pa ćemo vidjeti

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Mislim da nije zbog mlijeka nego zbog konzervansa. Nikad prije nije probala ništa s konzervansima pa je možda to, a i ovo kaj se prodaje kao "mliječni" proizvodi nije vidjelo kravu, to je sve umjetno. Kupit ćemo svježi sir od jednog stričeka na placu koji ima domaće mliječne proizvode pa ćemo vidjeti
    tako je i Noi bilo.kada smo joj počeli kupovati domaće kravlje mlijeko i sir,nije bilo više nikakve alergije.....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

baš dobro da sam naletjela na ovu temu
    i moja beba već nekoliko dana ima ružan osip po licu. ustvari nisko po obrazima i bradi. ima 7 mjeseci i jede zasad samo jabuku (****)
    je li moguće da je to od hrane??? počeli smo s jabukom prije skoro mjesec dana, nismo još došli do četvrtine one male kašice dnevno, ali ovo se javilo tek prije nekoliko dana i to točno na mjestima na kojima se umaže kašicom :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mojoj saši je prestalo sa 2.5 godine.
    Nismo ju vodili na testiranje, jednostavno joj nismo davali ništa gdje ima kravljeg mlijeka.

Samo da upozorim: Izgleda banalno, malo crvenila oko usta.Ali jednom smo joj dali da pojede sladoled i ujutro je sva bila osuta i crvena.

Bolje izbjegavati do treće godine.

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

panterica, moguće je da reagira na konzervans (iako svi tvrde da ga ne stavljaju u kašice ). David je od kupovnih kašica sav pocrvenio, a od domaćih nije bilo ništa. Pokušaj nastrugati žlicom jabuku pa ćeš vidjeti o čemu se radi.
    Što se mlijeka tiče, dermatologica nam je objasnila da kad prvi put dođu u kontakt s AD mlijekom (u rodilištu) obično nema reakcije, ali se organizam senzibilizira. Ako se ponovno unosi mlijeko reakcija je jaka. Svaka iduća je sve jača i jača.
    BTW, David je alergičan na Mlijeko, jaja, gluten, pšenično brašno, pojedine konzervanse i tko zna koliko još stvari koje nismo ni isprobavali.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo i mi smo pocrvenili na mjestima di je ad dotaklo kožu...a uskoro zatim i po ostatku lica i trbuhu...jučer su nam dijagnosticirali AD a nikako mi nije bilo jasno otkud taj osip,,,al izgleda da je od adaptiranog mlijeka koje zadnjih mjesec dana dodajem u kasice...užas...prestajem odmah...imam pitanje...da li ovo znači da će dijete biti alergično i na kravlje mlijeko koje sam mu jednom u budućnosti mislila ponuditi ili je zapravo alergičan na dodatke iliti konzervanse koje sadrži prah adaptiranog mlijeka, a ne na samo mlijeko??? :? :? :? :? :? :? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •