hej,curke.Evo bit ću kratka i jasna.Zanima me u kojem tjednu se radi amnioskopija?
hej,curke.Evo bit ću kratka i jasna.Zanima me u kojem tjednu se radi amnioskopija?
Kod nas u rijeci se radi prvi put na dan termina i nakon toga svaki drugi dan do poroda. Al mislim da nije svugdje isto.
Mislim da se amnioskopija uopće ne radi ako se žena nije počela otvarati.
Možda griješim, ali čini mi se da je neka forumašica napisala kako njoj nisu nikako radili jer je bila "zacementirana"
Da, koliko znam treba biti bar malo otvorena. Ali ne znam baš nešto konkretno o tome koliko. Ja sam na dan termina bila otvorena 2 cm i napravili su mi je. Sljedeći dan sam rodila pa drugu amn. nisam dočekala.![]()
ja sam isto bila otvorena oko 2 tj pred porod i radila je dr jer je sumljala na zrelost vode jer nisam znala točan dan zadnje menge. onda je vidjela da je sve ok i nije radila do dan pred porod, krenulo negdo 12 h nakon amnioskopije.
radi se na dan termina, ili oko termina i onda svaki drugi dan do poroda.
ili se uopće ne radi.
ima, na svu sreću, dosta doktora koji kažu kako od toga nema nikakve koristi.
pa bespotrebno ne "kopaju".
Meni su amnioskopiju radili u 39 tjednu. Mislim da je potrebna otvorenost 1 prst, da bi se mogla napraviti.
meni su je radili dan nakon termina i opet nakon dva dana,sljedeći dan sam rodila.
moja majka(zdravstveni radnik) mene je prenila 10-ak dana,nije išla na amnioskopiju,smatra da je to bespotrebno.
Meni su je na SD-u jednom radili.Za 2 dana sam došla na ctg i opet na amnioskopiju,međutim dr.Bekavac koja je tad bila u amb je rekla da je po njenom mišljenju to bespotrebno tako da mi je više nisu radili.
meni su u petak radili amnioskopiju na dan termina. bila je malo bolna a slijedeća dva dana sam imala smečkasti iscjedak. imam kontrolu u ponedjeljak ali nemam namjeru pristati na još jednu amnioskopiju
Meni je danas ravno 39 tjedan zatvorena sam a da je imala neki mali ,tak je rekla doktorica, najmanji instrument radila bi mi amnioskopiju
Malo mi je to pretjerano,nedaju da ide sve prirodno da moj bebać sam odluči kad će van, već bi me oni kopali čak iako sam skroz zatvorena
Jel imam ja pravo odbit tu amnioskopiju? :?
po zakonu da, al ti onda snosis odgovornost za moguce komplikacije. ak odbijes mozda ce ti za zamjenu radit ctg. ja sam 3 puta bila na amnioskopiji, il 2, nije bilo neugodno ( al nije mi ni bilo drago kaj to moraju ), jedino je poslije bilo malo sukrvice cijeli dan... jedino kaj me poslije brinulo, kad se rodio za 3 dana imao je tri ogrebotine na glavi i bila sam jako ljuta, al mislim da se to ne događa cesto...
Hvala mihim na odgovoru. Znači i ako rade amnio nemora značit da ćeš svakako ostat u bolnici ili da djetetu -mora- nešto biti
Ak još netko ima iskustva s tim,pišite molim vas
ak je plodna voda ok ides doma, mene su narucivali svaka tri dana, dva puta su radili amnios, u nedjelju bila narucena na " novu " u 10, a ja rodila u 9,10 :D . moja frendica isla na redovnu kontrolu i plodna voda je bila mekonijska, 4 cm otvorena bez trudova, inducirani i 7 dana antibiotik beba dobivala jer je imao neku infekciju. a kaj se tice ogrebotina ja mislim da je od toga, a neki da je to posljedica busenja vodenjaka... ne znam... ( imas pricu s poroda - tata pise iz vinogradske... )
Poceli na dan termina, pa onda cijeli tjedan sto sam prenjela svaki drugi dan. Svaki put je bilo sve gore i sve vise sam krvarila poslje svake a nakon zadnje su mi htjeli i inducirat porod sto sam odbila.
Po meni je amnioskopija bespotrebna toliko cesto ali opet i razumijem da je trudnicama lakse znati da je sve ok, pogotovo kad prenesu.
Ja ti nemam baš neko bogato iskustvo s amn. jer su mi radili samo jednu. Da sam ih prošla više ili da je bilo neugodnije, možda bi mislila drugačije, ali ovako zbilja nemam nikakva loša sjećanja na nju. Bilo me jako strah, ali prošlo je skroz ok, dr je bio jako pažljiv, jedva sam malo osjetila.Osječanka9 prvotno napisa
Naravno da ne mora značiti da ćeš ostati u bolnici, to je samo pregled i ako je sve ok, ideš doma do iduće kontrole. Ni da će bebi nešto biti, mislim da se tako nešto rijetko događa.
Meni radili kada je porod krenuo. Pukao mi vodenjak u 32 tjednu. Bila sam 2 cm otvorena.