ne radi mi pretražnik, pa ako netko ima iskustva sa:
Pavlinovićevom
i
I.G. Kovačić
molim za iskustva
![]()
ne radi mi pretražnik, pa ako netko ima iskustva sa:
Pavlinovićevom
i
I.G. Kovačić
molim za iskustva
![]()
nemam osobno iskustvo još...danas predali papire, ali od susjednih mma čujem riječi hvale...dobre tete, dobra klopa....navodno je navala ove godine a još k tome jako malo ih je krenulo u školu pa su ionako puni![]()
Mi idemo i super smo zadovoljni.
Pavlinovićeva je centralno i moderno zdanje u koje se djeca iz podružnica priljkučuju od 1.7.
I.G. Kovačić je stara kuća, s nekoliko grupa, problematičnim dvorištem, ali vlada gotovo obiteljska atmosfera.
Imaju i treći vrtić na Gornjem gradu koji je , navodno, nedavno preuređen, ali o njemu ništa ne znam.
Uglavnom, ako je djete jasličke dobi i ako roditelj radi od ranih jutarnjih do kasnijih popodnevnih sati preporučam Pavlinovićevu jer tamo funkcionira jaslička grupa i dežurstva.
Kod Ivana G. Kovačića sve je malo ležernije i više namijenjeno roditeljima koji kasnije dovode i ranije kupe djecu, a nekako je i problematično to ljetno preseljenje djece jer pola njima poznatih teta tada već odlazi na godišnji i moguć je problem adaptacije.
No, da završim onime s čime sam započela - mi smo uistinu prezadovoljni jer, što je najvažnije, tete su jako angažirane.
Prezadovoljni.
Zgrada građena za vrtić, veliko dvorište, dobra klopa, izvrsne odgajateljice i ostalo osoblje.
Najtoplija preporuka.
Puno hvala![]()
Mi smo predali papire i sad čekamo![]()
Mi smo pozvani na razgovor. Dakle, očekujte ovih dana...
mi smo danas bili na tom inicijalnom razgovoru...15 min kod logopeda i 15 min kod psihologa...mali se igrao a mi pričali o trudnoći, porodu, navikama i slično...u svakom slučaju ugodno iskustvo osim što je bilo jaaaaako vruće![]()
Mi smo isto predali papire, i sad smo u fazi iscekivanja....
Jedino sto mi se cini, da svi oni koji su pozvani na razgovor da i upadaju, tj. da su ta djeca primljena... Nije provjerena informacija, ali kada god sam pitala neku prijateljicu o tome, u koje vrtice su bili pozvani na razgovore u te su i primljeni...
mi jos uvijk nismo pozvani...smrc smrc....
jel govoriš o vrtiću TM?? jer mi čim smo došli predat papire, odmah smo dogovorili i termin razgovora...dakle tajnica ih još nije ni pročitala...tako da :? mislim da u DV TM svi idu na inicijalne razgovore...mi smo predali i u DV Izvor a tamo smo umjesto inicijalnog razgovora dobili upitnik za ispunit i to im faksali....izgleda da svaki vrtić ima svoj način obavljanja tih razgovora, ali u svakom slučaju smatram da na te razgovore idu svi na ovaj ili onaj način a komisija odlučuje o upadu tek kasnije...Iana27 prvotno napisa
I mi bili i bilo je i više nego ugodno.
Imena upisane djece bit će izvješena na vratima vrtića 15.6.
Mi predali papire i nikakvog govora o razgovoru nije bilo niti su nas zvali![]()
...Mada su mi i prilikom predaje papira govorili, u stilu da ni ne predam da imaju vec u tom trenutku previse molbi i da ce jako puno djece biti odbijeno....i kao da pokusam u 8 mjesecu ako ostane mjesta...mislim, kako ce ostati mjesta ako ima previse molbi...
Nisam znala da je upis djeteta u vrtic tako frustrirajuce![]()
Iana27 prvotno napisa
baš čudno...mi smo još i mlađi od vas nekoliko dana :? :? :? ...a jeste li u blizini vrtića??? možda bace pogled na adresu pa na temelju toga rade dogovore za inicijalni...jer mi smo jako blizu vrtića...ne znam...nagađam :? :?
Cuj, u centru smo, pored Trga B.J.Jelacica....mislim da bi mogli po mjestu stanovanja....a ja zivim jos uvijek u nadi....
Vi ste jaslička grupa za koju su kapaciteti turbo popunjeni s obzirom da ona istinski funkcionira samo u Pavlinovićevoj.
da..i mi smo jaslička grupa a nama su ipak odmah dogovorili sastanak...mada da se razumjemo, ja nekak čisto sumnjam da ćemo mi upastisunflowers prvotno napisa
![]()
A sigurno postoji neka upisna kvota i u njoj se netko mora naći. Stoga zašto to ne biste bili baš vi? Malo optimizma![]()
koliko su mi dali do znanja jako ih se puno prijavilo...a budući da smo mi još jako mali nekak ipak mislim da će prednost imati oni koji bar hodaju, znaju se uspavati i slično...mada do 9. mjeseca se duboko nadam da ćemo i mi to sve apsolvirati, bez obzira na vrtić...optimizma nam ne fali, to je nekak više realnost nego pesimizam...![]()
Ma kaj? Do poslije ljeta hodate već ko veliki, a vjerojatno budete znali i opaliti šamar onome tko vam se ne sviđa. Dakle, osnovni su preduvjeti ispunjeni.![]()
I još za Ianu: na razgovoru su nam rekli da sa svima obavljaju razgovor. Dakle, vjerojatno još niste došli na red.
kao sto sam i rekla...ja se jos uvijek nadam....
Mi smo vec hodaci, sami spavamo bez problema...o samaru cemo imati ovo ljeto lekcije...![]()
![]()
Sto se tice kapaciteta...navodno je predalo oko 140 molbi za jaslicku a primaju oko 40-tak....
Inace sam cula da je ove godine svaki vrtic dobio strahovito puno molbi, pogotovo za jaslicku dob, vjerovatno zbog opce situacije u kakvoj se nalazimo ipak roditelji moraju dati djecu mozda i ranije nego su planirali...
U Razlicku je oko 60% vise molbi predano nego sto mogu primiti....opci kaos rekla bi...
MM mi je neki dan rekao da bi bilo dobro otvoriti privatni vrtic....barem ne bi imali problema sa svojom djecom![]()
![]()
Zaboravila sam reci, mada se ne radi o ovom vrticu ali u Razlicku su mi rekli da osim preduvjeta zaposlenosti i bla-bla, prednost imaju djeca koja do 31.08. napune godinu dana....mozda i kod TM vrijedi to pravilo...GrgurovaMama prvotno napisa
U ostalom niste puno mladi od nas![]()
a vi već i hodate i spavate sami...jooooj zavidim!!! kad ste prohodali? jel cikite?Iana27 prvotno napisa
tko zna možda smo buduće vrtić buddies 8)
:D :D :D
dobili poziv na razgovor...tak sam sretna kao da smo primljeni![]()
![]()
E sad, grgurovamama reci mi sta me ceka, molim te!!
sto se spavanja tice...mislim da imamo problem sto Tia previse spava....sinoc je zaspala u 8 i jutros se mm i ja trznuli u 8:15 a ona nas jos uvijek nije probudila, iskreno, samo sam rekla mm: Idi vidi da li je ziva!
Hodanje - hoda vec duze vrijeme uz pomoc ruke, a zadnjih nekoliko dana radi po nekoliko koraka sama
cikanje - na zalost prestali sa nepunih 9 mjeseci jer sam pocela raditi i to se vise nikako nije moglo izvesti i naglo sam izgubila mlijeko...
Bilo bi mi drago da budemo u istoj grupi...cuj nas mi smo vec upisane i odabrale grupe![]()
sto bi se reklo, pripremile razanj, narezale salatu i sjele...a zeca nema...
![]()
![]()
ništa spektakularno...Iana27 prvotno napisa
15-ak min razgovora sa logopedicom (jako simpa ženska)...soba je puna igračaka pa se bebač igra a ti odgovaraš na pitanja koja su vrlo jednostavna...ja sam bila iskrena i rekla sve onakao kako je...logopedica uz razgovor skenira pogledom malca i gleda kako mu ide komunikacija (u skladu sa njegovom dobi ofkors)
15-ak min razgovor sa psihologicom (također simpa)...soba je isto prepuna igračaka i radiš skoro sve isto kao i u prethodnoj sobi samo što su neka druga pitanja...a neka se i ponavljaju...
uglavnom...mene su pitali o trudnoći, porodu, kako spava, dnevna- noćna, papanje, dojenje, koliko bi boravili u vrtiću, kada bi krenuli, ko bi ga vodio i odvodio iz vrtića, o eventualnim bolestima, alergijama i sl....
opusti se i budi iskrena...
a onda 15.06. ćemo saznat dal ćemo se družit![]()
Evo nas...bilo ja jako lijepo...zadrzali se malo manje od sat vremena..Tia se raspistoljila sa igrackama a mi raspricali
Rezultati su 15.06. a kaze ako cemo biti na popisu da ce odmah u cetvrtak poslije biti roditeljski sastanak sa svim potrebnim informacijama oko adaptacije djeteta u vrtic.
Cak se i MM odusevio, mada je malo gundao da je daleko i da cemo morati ici autom, ali kada smo usli, kada je vidio da imaju cak Habine igracke zamislio se!
E sad mi opet ostaje da mantram, bacam grah i slicno...sve do 15.![]()
bravo...eto vidiš da je sve dobro prošlo...Iana27 prvotno napisa
mantraj i za nas...![]()
Iiiiiii?
Jeste li prošli?
Mi smo bolesni i nismo stigli pogledati...
Mi presretni :D :D :D
Ugovor potpisan i sada cekamo 9 mjesec da krenemo! Inace, upali smo u oba vrtica gdje smo predali ali za ovaj sam fakat mantrala i pre pre zadovoljna sam. Pogotovo nakon roditeljskih sastanaka u oba vrtica, vidjela sam vec po tom prvom dojmu da je moja odlika ipak bila dobra!
GrgurovaMama se vidimo u 9 mjesecu
Dakle, bili smo na istom roditeljskom... :D
sunflowers super.... mada, ak sam sad zapamtila, ti imas starije klince..vjerovatno nece biti u istoj grupi.
GrgurovaMama znaci vi ste isto primljeni ali kasnije krecete sa jaslicama...kad si mislila?
Iskreno i ja sam mislila malo kasnije, ali kad sam na roditeljskom cula da imaju organizirano prvo dva dana igraonice sa roditeljima, pa onda lijepo postpuno privikavanje, nekak mi se to dopalo...tako da cemo probati odmah od 01.09. Kada vi planirate - mozda cemo biti u istoj grupi?
Meni je jedan već u vrtiću, a drugi (dvogodišnjak) kreće ujesen. No ne u Pavlinovićevu već I.G. Kovačića pa se, nažalost, nećemo upoznati.
vidjeti ćemo koliko nam mogu čuvat mjesto...al ja bi tek u iduće proljeće polagano a onak za istać tek na onu iduću jesen jer bi ja tad počela radit...ali to je samo moj idealan plan...vidjet ćemo koliko je ostvariv![]()
I moja Tea je primljena u Tatjanu Marinić :D
Krećemo od početka devetog mjeseca. Brinula sam se jer su mi rekli da je navala strašna te da ima čak troje djece na jedno mjesto.
I moja starija kćer, Ana polazi taj vrtić i jako sam zadovoljna. Tete su brižne i profesionalne, njega i briga su izvrsni, hrana dobra i zdrava, vrt i okolica mirni, puno prirode - ma odlično. I Ana je sretna i ima puno prijatelja.
E, da, nisam potpisala ugovor. Do kad imam vremena? Morala sam ranije izaćiu sa roditeljskog pa nisam čula nikakvu dodatnu informaciju osim one da treba potpisati do 15.07. Je li to točno?
Odi što prije - za svaki slučaj.
A za Grgurovu mamu - mjesto vam se čuva sve dok ga plaćate. Mislim da je to 160 kn mjesečno, ali samo mislim...
podižem temu...
mi sutra idemo na more a ja se sad sjetila da nemam pojma kad počinje vrtić![]()
jel u ovaj pon ili idući?? i koja je procedura? jel postoji neki roditeljski ili??? mislim da ću sutra prije puta skoknut do vrtića vidjet jel ima kakva obavijest na vratima...