Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: sanatorij pronatal prag

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno sanatorij pronatal prag

evo ja pišem prosvjednu notu ako mogu to tako nazvati
    nevidim razlog zatvaranja i brisanje ove teme
    nije nas bilo puno ali smo se nekako ovdi okupljale sa istim razlogom a to je donacija ( JS i sperme )stoji da je to privatna poliklinika ali se jednostavno nemozemo mjeriti sa curama koje idu u postupke sa muzevom spermom (cure nemojte mi zamjeriti sto ovako pisem ali sam i malo ljuta so je tema zakljucana )i sama jos uvijek trebam potporu tih cura koje putuju u Prag ali i zbog ostalih cura koje trebaju podrsku i kojima slijedi postupak u Pragu zato molim moderatore da nam ostave ovu temu ako ne morati ce mo potraziti mjesto gdje bi mogle davati podrsku jedna drugoj jer gore navedenoj temi to jednostavno nije moguce

cure molim vas za podrsku kako bi ova tema ponovno zazivjela

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

helou :D :D
    jeste da me danas "spustila" još jedna negativna beta, ali ne bih da njome počinjemo novo poglavlje... krećemo ispočetka, ne znam kako i ne znam kamo, ali krećemo
    moderatorice thx!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iva, ako vam išta znači, ja sam uz vas i čini mi se da je vaša situacija ipak specifičnija od specifičnih. Ako vam ostane tema, probajte imati razumijevanja za moderatorice i ne zachatavati (ne kažem da ste chatale, nisam tu temu čitala, ali vidim da ima puno i odbrojavanja i onoga bog di si na svim temama koje su tipa poliklinika ova ili ona). Ako ne, rješenje je uvijek da se povežete preko pp-ova mailovima ili mobitelima ili nađete neko drugo virtualno mjesto. Sretno vam, nadam se da će vam izaći u susret, držim vam palčeve.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iva77, podržavam! Naravno i kad moderatorice kritiziraju chat ili ponavljanje iste teme na više mjesta to je ok jer inače bi svašta od nas postalo. Praška teme sad nema i izgubit ćete se potpuno, bez obzira na povezivanje preko pp-a...dolaze nove cure i bit će im jako teško. Ali i mod. je teško jer "gore" im pomalo ponestaje mjesta....

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i ja te podržavam iva77
    stvarno bi bilo bolje kada bi imali svoju, jer je to jedan poseban problem.
    Sigurno će moderatorice, ako budu mogle, to i napraviti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    iva77, podržavam! Naravno i kad moderatorice kritiziraju chat ili ponavljanje iste teme na više mjesta to je ok jer inače bi svašta od nas postalo.
    I ovo apsolutno potpisujem jer vidim koliko su moderatorice bile u pravu a propos chatanja u kojem se teško suzdržati - tu sam prva bila koja je jako griješila na tu temu i tek opetovana oštra upozorenja su me dovela pameti, ali to je valjda human nature jer, npr., većina počela vezivat pojaseve tek kad se uvela kontrola i oštro sankcioniranje. Ovo sve govorim bez da uopće imam pojma kolko je teško to praćenje i brisanje postova. Iz retrospektive vidim koliko je i pametan bio prijedlog uvođenja potpisa i stvarno apeliram na cure da se suzdrže od vibranja i chatanja po pojedinačnim topicima jer je to nepotrebno multipliciranje sadržaja - em vibraj na odbrojavanju, em na topicu itd. Nadam se da će topic Pronatal, kao i topic o CITOu, kao i pojedinačni topici o državnim klinikama, opstati još neko vrijeme jer su po svojoj prirodi specifični i bitno se lakše razmjenjuju informacije - to je, pretpostavljam, i poanta postojanja više topica a ne jednog skupnog koji bi se zvao "Potpomognuta opodnja" pa da svak pita svoje i svi u đuture odgovaraju na sve, i apeliram na cure da ne zachatavaju jer nam je ovaj PDF predragocjen, a moderatorice super rade svoj posao.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Reni76 prvotno napisa
    i ja te podržavam iva77
    stvarno bi bilo bolje kada bi imali svoju, jer je to jedan poseban problem.
    Sigurno će moderatorice, ako budu mogle, to i napraviti
    Slažem se i podržavam Vas cure.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i mislim da je i moj omiljeni 39+ isto specifičan u svojoj naravi i evo moja zamolba da i on ostane as is jer su pitanja MPO-a za nekog ispod 35 ili 37 i nekog u 39+++ bitno (eufemizam) drugačija.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podržavam da tema ostane zasebna, ali i predlažem da se promijeni naslov iz "pronatal sanatorijum prag" u nešto kao na pr. "donacija jajnih stanica i spermija" ili "donacija spolnih stanica" ili nešto slično iz razloga što je Pronatal samo jedna od klinika u kojoj se obavljaju postupci takve vrste, a možda se javi i netko tko ide u postupak u nekoj drugoj sličnoj klinici u istu svrhu (kao na pr. Reprofit u Brnu ili Ava-Peter u Sankt Petersburgu, Repromed.....).
    Ako tema ostane u sklopu potpomognute u privatnim poliklinikama, mislim da će se postići potpuno suprotan efekt, tj. nastat će opći kaos na toj temi jer je po mom mišljenju ionako nezgodno što su privatne poliklinike u Hrvatskoj i Sloveniji u istoj temi ... no to je OT.
    I slažem se s moderatoricama u vezi chatanja i vibranja .... za to nam postoji odbrojavanje, a ostale teme bi zbilja trebale biti informativnog karaktera!
    Moderatorice ... pliz ostavite nam ovu temu

Još jedna sitnica .... predložila bih i da nam zalijepite u važno i potpomognuta u Vinogradskoj (mislim da je zaslužila isto kao i VV, Petrova, Sveti duh - ne vidim razliku, pa da bi Vinogradska ostala dolje)!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podržavam opstanak teme Pronatal.... jer okuplja cure sa vrlo teškim i izrazito specifičnim problemima.
    Iskreno, tema je jedino mjesto na kojem se mogu dobiti one polazne informacije bez straha da će biti prepoznate i budimo iskreni, obilježene od netolerantnih susjeda, radoznalih kolega, lajavih strina i slično. Jer, svjedoci smo da se na potpomognutu oplodnju ionako gleda poprijeko a kad je u pitanju donacija - e o tome se javno ne govori! O tome se priča samo u uskom krugom obitelji, ako i to.
    Zaista nije isti jel neka privatna klinika ima praksu raditi punkciju ujutro ili poslijepodne (sad malo karikiram) sa pitanjem gdje se uopće može u postupak s doniranim js i /ili spermom. I ne radi se o klinici koja je tu iza ugla pa ćeš skoknuti i pitati za informacije...
    Činjenica da je bilo vibranja i zachatavanja - stoji. Ali, potrebno je samo malo pažnje i zajedničke dobre volje da se i taj problem riješi.
    Zato, drage moderatorice, vi ste na potezu!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Podržavam da tema ostane zasebna, ali i predlažem da se promijeni naslov iz "pronatal sanatorijum prag" u nešto kao na pr. "donacija jajnih stanica i spermija" ili "donacija spolnih stanica" ili nešto slično iz razloga što je Pronatal samo jedna od klinika u kojoj se obavljaju postupci takve vrste, a možda se javi i netko tko ide u postupak u nekoj drugoj sličnoj klinici u istu svrhu (kao na pr. Reprofit u Brnu ili Ava-Peter u Sankt Petersburgu, Repromed.....)....
    rikikiki imaš pravo - bilo bi korektno promijeniti naslov teme!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imate i moj glas

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure moje slazem se sa svime sto napisale i nije bitan naslov samo da smo mi sa ovim problemom na jednom mjestu i hvala vam sto podrzavate ovu temu
    mislim da je sam postupak psihicki jako tezak a kamo li ovo putovanje a o novcu da i ne pricam
    tako jos jednom apeliram i molim moderatore da nam ostave ovu temu kako got se ona zvala da bi se i dalje mogle podupirati cure s ovim
    problemom i nepisem ovo radi sebe nego zbog cura koje bi u buducnosti trebale pomoc jer ja mozda ni danas nebi tamo stigla da nije bilo ovog foruma i ovog topika i naravno svih cura( pogotovo jedne meni vrlo drage a to je nasa mummy_s)zato cure ako nam i ne ostave ovu temu javite mi se na p.p ako ikako mogu pomoc ja cu biti tu negdje i pokusati odgovorit u svezi Prag pronatal

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

podržavam mišljenje da tema ostane. vrlo često nemam puno vremena za internet pa samo skoknem pogledat dal ste napisale nešto novo i sl. a to je puuuno brže i jednostavnije na ovako zasebnoj temi nego kad je sve zajedno.

a sad... vec sam i sama sebi i svima vjerojatno dosadna al daj mi pliz opišite u kratkim crtama kako u pragu ide taj postupak vađenja js,dal je totalna anestezija ,kolko dugo ste u klinici ,kad vam kazu kakve su js izvadili i tak. idemo prvi put pa sam fakat znatiželjna jer ne znam kaj nas čeka

tks

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

leeloo77 imaso dgovor na p.p da nepisem ovdje dok se nevidi sta ce biti sa ovim topikom

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U potpunosti potpisujem iva_lucu i rikikiki.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ako je do glasanja, ja sam ZA,, tema treba ostati
    :D

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja mislim da bi tema trebala biti zasebna
    u potpunosti potpisujem rikikiki

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U potpunosti podržavam ovu zamolbu, cure su sve argumente već iznijele...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme nisam vidjela ovu temu pa sam se isla zaliti tamo na 39+.

Definitivno vas podrzavam, rikikiki, iva_luca i cure su sve rekle.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Podrška je vanserijska, nema šta, nego da se mi vratimo našem poslu

Molila bih sve koje su direktno sarađivale s doktorima u Pragu oko stimulacija i svega drugog, da mi kažu da li su imale direktan kontakt s doktorima ili preko D.V. Na primer, ako bih htela nešto pitati nekog doktora, da li ima mogućnosti da dobijem njegov direktan mail (u šta sumnjam, verovatno bismo ih udavili) ili pitanje postavljam D.V. pa ona prosleđuje...?

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jill dobila si od njih papir na tom papiru imas broj za hitne pozive
    tako jedino mozes dobiti ili dr Merdesicaili dr Lazarovsku
    ti trazi odredjenog dr da bi te mogli spojit
    ja sam tako razgovarala sa dr Merdesicem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bože što sam glupa! Papir stoji ispred mene, a na njemu faksimil dr Mardešića na kome je i njegov telefon. tebi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam jucer bila kod svoje doktorice i ispada da je meni na 13. dc endm. 4-6 cm (kako gdje-nije svugdje iste debljine). dali je uopće moguće da se podeblja za vriijeme stimulacije jer slijedeći mjesec idemo u prag? u protokolu je naveden neki lijek orgalutran ili tak nekaj (nemam ovdje papir) za uzimanje od 6. dana ciklusa po jednu ampulu.jel to za povećanje endom.? :? ima li koja od vas takve probleme?

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad nas nisu do sad opomenuli moderatori valjda smijemo i dalje pisati na ovu temu ako ne neka se izjasne

dakle leeloo77 nebih ti znala nista o ovom lijeku a njima je inace u praksi
    da za podebljanje endometria da daju estrofem
    kakav ti je protokol tj s cime ides u stimulaciju(menopuri,gonali :? )

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa
    ja sam jucer bila kod svoje doktorice i ispada da je meni na 13. dc endm. 4-6 cm (kako gdje-nije svugdje iste debljine). dali je uopće moguće da se podeblja za vriijeme stimulacije jer slijedeći mjesec idemo u prag? u protokolu je naveden neki lijek orgalutran ili tak nekaj (nemam ovdje papir) za uzimanje od 6. dana ciklusa po jednu ampulu.jel to za povećanje endom.? :? ima li koja od vas takve probleme?
    Orgalutran ja antagonist za hormon otpuštanja gonadotrofina (GnRH), tj. služi za spriječavanje preranog ispuštanja hormona luteinizacije (LH). Dakle, želi se osigurati da folikuli narastu i da ne popucaju prije vremena...

Ovih gore spomenutih 4-6 cm debljine endometrija na 13-ti dan i meni se čini premalo. U ciklusu u kojem se provodi stimulacija, kontrole (folikulometrije) su učestale - ukoliko liječnik koji ti radi pripremu zaključi da je endometrij pretanak, vjerojatno će ti ordinirati estrofem ili neki drugi lijek.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dr. Lazarovska mi prepisala po 3 ampule menopura od drugog dana nadalje.Uz to na UZV cu ići u Vinogradsku jer sam tamo vec bila po recept za menopur (za soc. gin) i dr Kuna je rekao da bez problema mogu tamo pratiti ciklus a meni to super paše jer ipak su oni stručnjaci pa sam i nekak sigurnija u sve to kaj mi kažu.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a sad ću ja malo biti na strani moderatorica iako mi je tema izuzetno važna. Kako nisam aktivna na forumu u posljednje vrijeme jer sam godinu i malo više pauzirala od IVF-a, a spremam se mentalno, fizički i logistički za Prag topic na forumu mi je bio "beskoristan" jer od su važne informacije izgubljene u stranicama i stranicama chatanja.
    Meni je čak i zanimljivo proći kroz sve da vidim gdje je tko .... jer vas sve nekako "poznajem" ali sasvim razumjem moderatorice, a podržavam i glasam da tema ostane :D

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

talia7 pa gdje si ti do sada
    padnes mi na pamet, sta je s tobom i jeste uspijeli... drago mi je da ste u novim pothvatima i nadam se da ce sljedeci put bit uspijesan ~~~~
    i ja dajem podrsku da tema ostane

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad samo tu :D Zadnji godinu samo surfala po drugim medicinskim forumima, jer bila bolesna, ali sad je sve to prošlo pa osmišljam strategiju logističku, financijsku, psihološku i ovu i onu za Prag tamo negdje krajem ljeta i iskreno JEDVA ČEKAM!!!!!!!!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja dajem glas da tema ostane!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tema nije zaključana već je stickana gore na početku stranice pod VAŽNO: PRIVATNE KLINIKE što Pronatal Sanatorium Prag i je.

stavljena je pod zajedničku temu kako bi se manje razvija chat.
    isprika što niste o tome obaviještene.

link:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=77294

_luna_ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naravno da tema treba ostati.
    Evo,mi vec imamo problem.Supruga je viza istekla a Danica kaze da je gospodja koja radi na pozivnim pismima na godisnjem i da pozivno pismo
    moze stici tek krajem Juna,a mi planirali na FET.

Ne moze nikad bez dodatnih komplikacija i stresova.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

time sam mislila da tamo i nastavite pisati.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    time sam mislila da tamo i nastavite pisati.

nemate namjeru razmotriti našu zamolbu :? :shock:

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, da i ja dam podršku curama za zasebnost ove teme, zbog svoje specifičnosti.

Ja to gledam iz ove perspektive, sve ove zasebno zakačene klinike (SD, VV, Vinogradska) su državne klinike, a nisu tako tretirane, već su svaka posebno otvorene, zbog specifičnosti rada u klinikama i lakšeg snalaženja i pronalaženja informacija medju njima.

Na temi 'Privatne poliklinike' raspravlja se 99% o MPO koji se odvija iz razloga problema sa lošim spermiogramom, PCOS-om i sl, dok je Prag jedna sasvim zasebna tema koja obrađuje puno kompleksniju situaciju i cure si mogu biti puno bolja podrška jedino ako su zajedno na jednoj temi, nego da traže jedna drugu i odgovore na svoja pitanja po razbacanim postovima koji nemaju nikakve veze sa njihovim problemima već su većinom vezani uz druge probleme. Dok one odu i vrate se iz Praga, tema Privatne poliklinike se već zaključa i ostaje im jedino da traže u arhivi i gube vrijeme na listanje foruma, za što, čisto sumnjam da bi neko imao živaca i vremena.
    Tema Prag bi se eventualno mogla spojiti sa ostalim klinikama (bilo državnim ili privatnim) koje se bave donacijama i sl.
    A uz ovoliko tema koliko ima otvorenih na ovom forumu, mislim da jedna ovakva ne bi smjela predstavljati neki veliki problem. Ako već postoji manjak prostora, moj prijedlog je da se obrišu teme od prije tri ili više godina koje više nisu aktualne.

Ispričavam se moderatorima, ovo nema veze s temom, brišite ako treba, ali jednostavno, već duže vrijeme pratim nastojanja da ova tema ostane zasebna i nisam mogla ne reagirati i dati svoju podršku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •