Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: davanje injekcija u odredjeno vrijeme

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno davanje injekcija u odredjeno vrijeme

Da li je bitno davanje injekcije svaki dan u tocno vrijeme,ili moze biti kakvog odstupanja?

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: davanje injekcija u odredjeno vrijeme

Kada sam ja prošli put bila u Cita rekli su mi da odstupanje u roku pola sata se može tolerirati al da nebi trebalo biti veće

SRETNO

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: davanje injekcija u odredjeno vrijeme

Citiraj srki prvotno napisa
    Da li je bitno davanje injekcije svaki dan u tocno vrijeme,ili moze biti kakvog odstupanja?
    Ovisno koje injekcije i ovisno o logistici klinike, zato obavezno provjeri svoje, srki, ili pitaj na temi koja okuplja žene iz tvoje klinike. Primjer - neki koji imaju punkcije navečer sugeriravaju eventualno uzimanje gonala navečer, neki koji imaju punkcije ujutro, sugeriravaju uzimanje ujutro, neki su striktni za injekcije supresije (decapeptyl, npr. i to u mariboru - maksimalna dozvoljena vremenska tolerancija je pola sata), dok su za injekcije stimulacije (gonal, menopur) skroz toleratni tipa može se čak i promijenit dio dana ako ne paše, dok je apsolutna preciznost potrebna za injekciju štoperice - u Mariboru to ide na 15 min, sjećam se da smo se budili u 5.15. da bi mi je muž dao, cura nakon mene je primala u 5.30 itd. Znači - naglasi KOJE injekcije, u KOJEM protokolu, na KOJOJ klijnici - tj. najbolje ti je prikačit se na neki postojeći topic s tom klijnikom. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, srki, pretpostavljam da to moraš pitat na KB Rijeka, sad kad vidim da si iz Rijeke...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I, s obzirom da je ljetno god. doba, ako ćeš se pikat sama, provjeri kako moraš s tim injekcijama, moraju li u frižider (menopuri se kao skladište do 25 stupnjeva, ne znam znači li to da mogu par dana bit na više ili ne). Vrijeme prilagođavaš prvenstveno klinici, a onda i svojoj logistici (prije ili poslije posla itd.). Provjeri sve s curama iz KB Rijeka, ili, naravno, još najbolje sa sestrama ili doktorima.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su na SD rekli da je čak sat vremena oke, nema panike ako nije, a i u mojem slučaju se pokazalo da odstupanje od čak sat vremena dva puta, a nekoliko puta od pola sata, nije imalo prevelikog utjecaja na postupak.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U gornjem postu pisala sam o Gonalu F i Decapeptylu, da ne bi bilo zabune. Štopericu sam nariftala da bude točna u sekundu!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uglavnom sve klinke preporučaju otprilike isto vrijeme, međutim, manja odstupanja neće u većoj mjeri našteti postupku i razvoju folikula

...sretno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da kažem što je meni rečeno u MB-u - decapeptyl odmah odlučiti točno kad se uzima, odstupanje pola sata, gonal - može se i promijenit ako nrp. nekome ne paše uzimanje ujutro pa idući dan dati tipa popodne. Ali, svakako provjeriti sa klinikom u kojoj jesi!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stoperica se mora dati u tocno propisano vrijeme, a ostale pikice + - 1 sat....tako kazu i dr. Bauman i dr. Tomic , a njima vjerujem

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala Vam cure na savjetima i informacijama.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je rečeno u Rijeci da se treba bockati istovremeno, bez obzira u jutro, podne ili večer s time da moja docentica preferira oko 17 h.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

K&S, ja sam se pikala u 20.00h, jer nam je tako najbolje odgovaralo, u to vrijeme smo znali da ćemo i mm i ja sigurno bili kod kuće i bilo je puuuuno folikula Jedino, opet napominjem da si injekciju izvadite barem sat vremena prije pikanja iz frižidera, jer će puuuno manje boljeti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •