eto drage moje zanima me u kojem tt se ide prvi puta u bolnicu na kontrolu i dal se uopce ide jer cujem od nekih da do samog poroda nisu bile u bolnici
a i zanima me kad se ide na ctg(mislim da se tako zove) :?
eto drage moje zanima me u kojem tt se ide prvi puta u bolnicu na kontrolu i dal se uopce ide jer cujem od nekih da do samog poroda nisu bile u bolnici
a i zanima me kad se ide na ctg(mislim da se tako zove) :?
ja nikad bila na pregledu u bolnici.
zar se treba ić?
ja sam od 24tj otisla 2 puta na ultrazvuk u bolnicu (dakle sa 24tj i sa 30tj). sada cu ici tek tjedan dana prije poroda na ctg i pregled.
u 1. trudnoci sam bila cesce na ctgu i pregledu (od 37tj, svakih tjedan dana), al sam ovaj put detaljno ispitala svog ginekologa o stvarnoj potrebi da idem tako cesto, pa mi je zato rekao neka odem bar tjedan dana prije poroda.
moja (a mislim da ne samo moja) socijalna ginekologica šalje na UZV u bolnici od oko 20og tjedna. Osim toga, nakon 36.tjedna ne pregledava nego šalje u bolnicu u kojoj misliš rodit. Sad, ti se tamo dogovoriš za dalje. Ja sam se dogovorila da imam samo jedan pregled prije prelaska termina.
Nikad nisam bila u bolnici na pregledu samo došla roditi. Moja gin ima UZV i CTG uređaj tako da sam to sve obavljala tamo uključujući i amnioskopiju. rekla je da nema potrebe gubiti cijeli dan po bolnici kad se kod nje može sve obaviti.
moze se otic na 3D ili 4D uzv u bolnicu zar ne?
mislim da to moj ginic koji mi vodi trudnoci nema.
moze se i otici par puta na pregled kod odabranog doktora, npr ako najdem nekog az koga zelim da bude na porodu, zar ne?
kao sto vidite, ja isto nemam pojma o nicemu![]()
Mene je prekjucer na pregledu poslala da do 8.6. (iduceg pregleda) napravim u bolnici color doppler.
Al ipak neidem u bolnicu nego privatno pa odma napravit 4d ultrazvuk i sve skupa![]()
u hr ne mozes legalno dog. da ti doktor bude na porodu.znaci ti ides na pregled u trudnicku ambulantu,a kad dodjes roditi to radi dezurni doktor koji te potrefi.
3d uzv ne mozes dobiti bez medicinskih indikacijs samo da malo vidis bebu. to mozes privatno ali na uputnicu ne.
dakle i nema bas smisla ici u bolnicu osim ako su neki pregledi neophodni
Ja ti samo mogu reći kako je u Kc. Na pregled u bolnicu ,tj.specijalističku se ide od 37 tj i od onda se snima i ctg.Mada ja tamo idem od početka trudnoće samo što sam si svaki pregled i uzv morala plaćati,dobro pošto sam bila stalni "gost" sestre bi mi nekad i progledale kroz prste pa nisam morala plaćati.A evo danas bila prvi put s uputnicom i snimali mi prvi put ctg.Originally Posted by nada...
Ja dobila uputnicu al ipak idem privatno, cisto zato jer NE PODNOSIM bolnice nikako, a i mislim da ce mi dobro doc pregled i ultrazvuk kod nekog drugog osim moje ginekologice, s obzirom na neke price koje sam o njoj cula..Originally Posted by superx
mene je doc u 2. trudnoći poslao u 37 tj. u bolnicu na pregled. Kad sam došla tam (VŽ) pitali su me kaj me tak rano poslao. Tak da mislim da idući put bi (ako bude sreće), išla tek u 39.tj, tek toliko da vidim kak mi je dr. koji me porodio prošli put (Juki)
ja danas bila kod svoje ginekologice. rekla mi je da je na nivou istarske županije dogovoreno da se od 38 tj ide na kontrolu u bolnicu pa mi je dala uputnicu. ujedno mi je dala uputnicu i za rodilište. danas sam točno 37.
u prošloj T uopće nisam išla na kontrolu u bolnicu.neznam kako će biti sada.
isto ovako.Originally Posted by la11
u bolnicu sam došla rodit.
Mene je moja ginekologica poslala na pregled u bolnicu u 37-om tjednu, ali zato što je to taman bilo oko božićnih blagdana, a meni se bližio termin i svakih tjedan dana sam trebala imati pregled kod nje, ali kako je nije bilo išla sam u bolnicu (sva sreća jer sam rodila 2 tjedna ranije)
Inače, po svojim prijateljicama znam da se tjedan prije termina obavezno šalje na pregled u bolnicu (vaš je izbor hoćete li ići ili ne), a ako termin prođe, a vi još trudne, morate dolaziti svaki dan.
Uglavnom, tek na pregledu u bolnici su mi radili ctg.
Govorim za rodilište u Rijeci.
hvala na odgovorima iako su dosta saroliki ja bih osobno voljela otici na kontrolu u bolnicu jer kaze moj doc da bi on zbog nedavne operacije sl.crijeva te stanja reza preporucio carski rez tako da bih voljela cuti sta kazu u bolnici na to tako da bar otprilike znam sto me ceka
Evo, priključila bih se ovoj temi sa svojom frustracijom... Ja imam uputnicu za UZV na kojoj piše 16tt- Ab.imm. i sa njom sam otišla u bolnicu da bi me zapisali za puna 2 mjeseca! :shock: Zar nisu govorili kako se više ne može na bolničke preglede čekati duže od mjesec dana, zna li netko nešto više o tome?
nije da sam najbolje shvatila, ali mi nije jasno kako su ti zakazali za 2 mj. možda su nešto fulali. da zvrcneš pa ih pitaš?
nije ni meni jasno... nakon telefonskog razgovora sam otišla u bolnicu sa uputnicom i dvije sestre su mi objašnjavale kako su svi termini za trudnički UZV popunjeni do kraja srpnja, a ako mi je hitno da odem u njihovu ginekološku- hitan prijem. BTW, inače me vodi soc. gin. izvan bolnice...
Cure, jeste vi radile color doppler?
Mene moja ginekologica poslala u KBC na njega jer ona to nema, a tamo mi rekla da s obzirom na to da imam 20 godina nije ni ocekivala los rezultat i da se podrazumijeva da je dobro te da joj nije jasno zasto me na to moja ginekologica uopce slala :/
pisalo se već o tome na forumu...Originally Posted by Baby
treba ti napismeno od bolnice da te ne mogu primiti unutar mjesec dana. ako dobiješ takav papir potpisan i ispečatiran od strane bolnice, onda možeš ići kod privatnika na UZV, a HZZO ti mora vratiti novac.
još nisam čula za slučaj da je neka bolnica takav dokument i izdala, nego ako netko zatraži onda ga ipak uguraju negdje unutar mjesec dana.
ja sam bila danas kod svog ginekologa sa punih 38 tjedana , te mi je dao uputnicu za sljedeći tjedan od kada ću ići u bolnicu .Mislim da je to razlog što nema ctg .Znam da u slučaju ako se ne spada u određenu bolnicu (po mjestu stanovanja) mora se u nju valjda ići zadnji mjesec na kontrole.
kajsa, pokušala sam tražiti potpisanu i pečatiranu izjavu da me ne mogu primiti u u roku mjesec dana pa me je sestra glatko odbila uz pojašnjenje da mi to jednostavno ne može dati, jer je rok 3 mjeseca... našla sam podatak da je za spec. preglede rok 60 dana- ali toliko su mi i dali!![]()
baby - ako ti je sve u redu s trudnocom, onda mislim da su pregledi bilo koje vrste (vaginalni, ultrazvuci...) dovoljni svaka 2mj. ja sam i u 1. trudnoci i sada isla i rjedje (s gin bi se dogovorila da ako se nesto dogodi, naravno odmah dodjem, ali da nema potrebe za cestim pregledima ako je sve ok - soc. ginekolog). u bolnici sam bila svega 2 puta na ultrazvuku (u 24 i 31tj), i sada u 39tj idem na ctg. i to je to, nema potrebe nesto forsirati ako je sve ok.
a ako je trudnoca rizicna, onda zanemari ovaj post i puj, puj po sestrama![]()