Drage moje suborke!

Imam jednu veliku zamolbu, za vas, koje živite u ZG. Naime, jako mi je stalo da doniram krv iz pupkovine svoga sina Zakladi Ana Rukavina. Počela sam kontaktirati sa Zakladom već u ranoj fazi trudnoće. Na žalost, Zaklada do dan danas ima organiziran transport krvi tek iz par rodilišta u ZG, te po jednog iz Varaždina i Koprivnice.... Svi mi ostali sa područja RH, koji želimo donirati krv u Zakladu, moramo sami organizirati transport. Krv iz pupkovine (koja sadrži matične krvne stanice) izuzima se pri presijecanju pupčane vrpce i trebala bi stići u Zakladu u roku od 24h. Ne bi to bio ni toliki problem, da se krv može poslati kurirskim službama.... ali Zaklada to smatra neodgovarajućim načinom transporta. S druge strane, toleriraju da se paketić s krvlju iz pupkovine pošalje autobusom do ZG, te da netko na Kolodvoru preuzme paketić i dostavi ga na Rebro. :?
Općenito, mogu samo reći da sam jako razočarana pristupom i načinom rada Zaklade i pitam se jeli uopće ikom stalo da se puni dobrovoljna banka krvi iz pupkovine? :? Ali to je sad već tema za neki drugi topic... Jedino što me još drži u ovoj namjeri je moje duboko uvjerenje da je donacija umbilikalne krvi dobro djelo i da je to neki moj princip za koji se vrijedi potruditi. Tu su, naravno, već i odgojni momenti: želim da moj sin započne svoj vanmaternični život kao darivatelj matičnih stanica. Želim da i on nešto iz toga svega nauči, ako me razumijete...

Dakle, da li bi netko od vas bio spreman i voljan, dočekati naš paketić na zagrebačkom autobusnom kolodvoru te ga odnijeti u KBC Rebro (Kišpatićeva 12)? Bila bih vam jako zahvalna da mi pomognete da zajedno učinimo nešto dobro!