Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Ljenost ili?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Ljenost ili?

Moja curka ce za par dana imati 6,5 mjeseci.Ono sto me malo brine je da se do sada okrenula s trbuha na leda par puta obratno isto tako.Dok je gola kod presvlacenja non stop se rotira ljevo desno ali samo na bok,dize nozice stalno i pokusava ih staviti u usta.
    Kad je obucena,a gledam da je to uvjek komotno da ju nista ne steze,kao da nije zainteresirana za okretanje,a nozice dize ali ne tako dok je gola.
    Ona bi samo sjedila i sjedila,do sada vec poprilicno dugo zna sjediti bez oslonca,naravno uz nasu prisutnost.
    A kad ju stavim na trbuh,dosta cesto se dize na rukice gore,ali nekad zna i dosta cesto zabaciti rucice odostraga i dici nozice i kao da pliva.Tada se zna na ravnoj podlozi i tako okrenuti u smjeru kazaljke na satu.
    Neznam dal bebe moraju pod nuzno savladati okretanje ili neke to jednostavno preskoce ili se jednostavno ne okrecu tako cesto kao druge bebe!
    Neznam da li bi trbala biti zabrinuta,nedavno smo bili kod pedijatrice i bilo je sve u redu,kad sam joj spomenula da se tek sada pocela okretati nije djelovala previse zabrinuto.
    Inace njezin tata je kasno prohodao i progovorio,bio je jako mirna beba a tako je i danas,njemu se jednostavno nikud ne zuri,u njemu nema neke poletnosti,ako me razumjete!
    Da pricekam jos malo s curicom,da joj dam vremena mozda savlada vjestinu okretanja ili da ju pustim?
    Sve druge vjestine je normalno do sada savladala osim tog okretanja.
    Sta vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa, napisala si da se može okrenuti. Ne vidim u čemu je problem. Probaj ju motivirati nekom igračkom da se okrene i nek bude više bez odjeće i pelene.
    I nemojte ju postavljati sjediti, ne vjerujem da baš može sama sjesti u toj dobi.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako je beba na krevetu ili viperu onda joj je teško/nemoguće manevrirati. Stavljaj je na pod...

(nisam shvatila iz posta gdje je držiš...)

Stavljanje djeteta da sjedi se ne savjetuje, jer nije dobro za razvoj. Samostalno sjedi tek kada se samo posjedi sjediti.
    Ima jedan jako dobar članak o razvoju djece i važnosti stavljanja djeteta na ravno...probat ću ga naći.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da,pokazala je da se moze okrenuti ali je to stvarno rijetko.Uglavnom smo na podu na puzlama preko kojih imamo onaj mekani podlozak od baby gima.
    Mislim da cu ju jednostavno morati vise svlaciti da bude gola.
    Pa cemo vidjet kako ce onda.
    Kako vi oblacite svoje bebe,neznam dal je mojoj mozda prevruce,u kuci nam je od 24-25 stupnjeva a ona ima trenjirku i soknice i bodi sa kratkim rukavima i preko toga majcicu sa dugim rukavima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja cura je isto tak obučena doma, a temp. nam je oko 21 C. Sad kad je zatoplilo doma ima kratke hlačice, bodi bez rukava i majicu s kratkim rukavima

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da li se zna sama podići u četveronožni položaj i sjesti, bez vaše pomoći?

Ako ne, ne postavljaj je u sjedeći položaj. Mora to sama razviti. Dobro je da je držiš na ravnom, pokušaj je animirati da se što više pokreće na podu pa će polako razviti motoriku.

Inače nije nešto neobično da se sa 6 mj ne okreće puno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne,nezna se sama dici.Ma neznam ni sama,ona vec odavno ne zeli lezati.Sa cetri mjeseca sam joj digla naslon na kolicima na 45st. kako mi je rekla ped.da mogu.Sjedi mi na krilu,drugacije nece,non stop podize glavu gore.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Da li se zna sama podići u četveronožni položaj i sjesti, bez vaše pomoći?
    Ja bih samo htjela napomenuti da se dijete ne posjedne nužno iz četveronožnog položaja. Moj mali je prakticirao položaj "vrtnog patuljka" - stalno se rotirao na boku i tako se i posjeo...sa boka se odgurivao rukicama i sjeo - sa 7 mjeseci... Pravo puzanje iz četveronožnog položaja je krenulo s 8 mj.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi samo komentirala da ne postoje "lijena" djeca, svako ponasanje ima svoj razlog, lijenost to sigurno nije. Ima dosta topika o razvoju motorike u prvih godinu dana pa prouci malo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kakva lijenost ženo!
    čitam i ne virujem šta tvoje dijte sa 6 i po mjeseci može! :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ne,ne nisam mislila ljena,kao ljena,pa oni ni neznaju biti ljeni,vise kao
    ne zivahna beba!
    Iako se ona igra sa nogicama i vrti s boka na bok,nikako da docekam taj okret,pa razmisljam trebam li se brinuti oko toga!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ja bi samo komentirala da ne postoje "lijena" djeca, svako ponasanje ima svoj razlog, lijenost to sigurno nije. Ima dosta topika o razvoju motorike u prvih godinu dana pa prouci malo.
    ovo potpisujem u potpunosti, a i fizioterapeut od moje curke nam je više puta ponovio da ne postoje lijena djeca-djete nešto može ili ne može pa mu se treba pomoći vježbicama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •