pitanje vezano za pocetak sjedenja: moj malisa sada ima tocno 6 mjeseci. u kolicima mu se vise ne svidja lezeci polozaj, tako da ga uglavnom nosim kad se secemo i guram kolica ispred sebe![]()
prije nekoliko dana sam ga pocela voziti u kolicima s naslonom podignutim za 1 razinu (nekakav polusjedeci polozaj) i njemu se naravno svidja tako.
e sad, da li je taj polusjedeci polozaj jednako stetan ko i sjedeci polozaj gdje je kicma skroz vertikalna? (ja dijelim misljenje onih koji kazu da dijete nije dobro prerano posjedati, podupirati jastucima, itd)
da li bi trebala pricekati i s tim polusjedecim polozajem jos neko vrijeme, sto mislite?

Odgovori s citatom
, ali iz drugog razloga - sad se cesto ne zeli voziti ni u sjedecem polozaju, jer bi htio da ga izvadim van da puze - sad mu je skoro 9 mj.) Frendica mi je nas cijenjeni fizioterapeut i kad je mali imao 6 mj. rekla mi je da ga mogu poceti voziti u lagano povisenom polozaju, pod kojih 30 stupnjeva, ali da pazim da se ne dize za precku - moja se da skinuti s kolica pa sam to rijesila na taj nacin. E sad, moj nestrpljivko je tad vec naveliko vjezbao puzanje (onako zapravo je propuzao vec sa 6,5 mj.) pa to ima veze i s tim. Ako ti je mali "cvrst" mislim da ga vec mozes voziti lagano nagnutog, a ako nije, mozda bolje da jos malo pricekas. Ili probaj (kao i ja u pocetku) voziti ga u lezecem polozaju dokle ide pa dizati kad mu zasmeta da sto cesce bude ravnih ledja.
ono, da drzim njega, zlicu, rucice, igracku..