Citiraj mim prvotno napisa
Citiraj piplica prvotno napisa
Citiraj Felix prvotno napisa
glede neasistiranog, ponovit cu fidji: udruga roda propagira i podrzava asistirani porod kod kuce, ali ne propagira i ne podrzava neasistirani porod kod kuce.

Mene interesira tko u Hrvatskoj zakonski može asistirati kućnom porodu?
Ne provociram, zaista me zanima.
Lege artis-nitko.

Dapače, oni koji asistiraju podliježu Kaznenom zakonu zbog nesavijesnog liječenja. Ne znam kojem sve zakonu podliježu "uvozne" primalje te primjenjuje li se na njih i austrijski zakon ili se kod nas gone samo zbog nadriliječništva. Tj. tako bi trebalo biti-ako ih netko prijavi. Sorry, ali to su činjenice.
To sam i mislila.

Dakle, pretpostavljam da se udruga zalaže za legalizaciju asistiranog kućnog poroda i za usklađivanje postojećih zakona, a ne za provođenje takvih poroda u ovom trenutku, kada niti ima raspoložive osobe za takovo asistiranje, niti bi takva osoba mogla ispostaviti račun za takav porod (bilo rodilji bilo HZZO-u).

Ovo mi je treća trudnoća, urednog je tijeka i za pretpostaviti je da bi i porod trebao biti takav. Primamljiva mi je pomisao da bi mogla roditi u svome domu, bez intervencija, bez odvajanja od obitelji, ali koliko se nikada ne bih bila spremna nositi sa rizicima neasistiranog poroda, toliko se ne bih niti usudila raditi nešto protuzakonito, a pogotovo MM, koji je veliki legalist (kod nas se čak ni PC-igrice ne prže, samo se oriđiđi kupuje )

Šteta.