Citiraj mim prvotno napisa
Citiraj Maslačkica prvotno napisa
Čitam ja novine i gledam 911, pa tamo prikažu hitne kućne porode...
...kao i ubojstva pa ga nećeš počiniti samo zato jer si gledala na tv-u, zar ne?
Nisi me shvatila, odgovarala sam na tvoje da čitam novine da su tamo prikazani hitni slučajevi i da su drugačiji:
Hitni slučajevi izgledaju malo drugačije
Pa rekoh...gledala ja na 911 isto slučajeve koji bi mogli opravdati "hitan slučaj dr. na piću"...ali dobro...
...vidim da si shvatila na to da se olako odlučuje na osnovu toga što eto je pročitano na forumu, novinama, čulo se od drugih, a mene zanima koji je drugi prenos informacija onda?
Na koji način da odlučim o nečemu o čemu nisam ni znala da postoji? O čemu moja mama i sestra koje su rodile 2x me ubjeđuju ta to stvarno ne postoji i da se to tako ne može?

Ja sam se lično 1x susrela s drugim, prirodnim načinu poroda na netu i to nije bila Roda, do Rode sam možda došla na taj način, tražeći još informacija o mekom porodu ili dojenju.

Ja mislim da je tijelo žene itekako stvoreno za prirodno rađanje, ali isto tako da ima i problema na koje bi se moglo naići i zato nam trebaju babice i žene sa znanjem.
A stvarno, širenje informacija i/ili aktivizam koji nije ilegalan ne znam...

I još nešto - sve žene koje su rodile na selu da li su one bile ilegalke? npr. mama mm je rodila 4 djece kući, a zadnje u bolnici i baš mi je žao što nije živa da je pitam zašto i kako - ali i znam već zašto i kako, jer sam jako puno slušala o tim slučajevima, tj. da su neobrazovane i ne znaju šta rade i "to se radi samo na selu"...