Citiraj Maslačkica prvotno napisa
Na koji način da odlučim o nečemu o čemu nisam ni znala da postoji?
Hm...problem je jedino u tome što se trenutno u Hrvatskoj ne možeš ni odlučiti na porod kod kuće jer jednostavno nije legalan ako želiš stručnu pomoć ( a vidim da te ta varijanta zanima ).

Osobno bih najradje kad bi rodilja u rodilištu dobila medicinsku skrb ako treba, a u isto vrijeme uvjete "kućne atmosfere". Drugim riječima-da je ne ne dira ako to ona ne želi, a dijete to ne treba. Protiv sam ekstrema svake vrste. Bespotrebno nalijeganje na trbuh mi je u istom "košu" s uvoznom primaljnom. Budući da sam (igrom slučaja) uspjela dobiti takav porod u našem rodilištu još 1997. odgovorno tvrdim: može se (hvala onima koji su pili kavu dok sam rađala). Mislim da bi se upravo za to trebali boriti. Ekstremi samo odvlače pažnju od onog što je smisao svega toga, a to je izbor rodilje. Može se proći kroz divan porod i u rodilištu. Potrebno se samo izboriti za to da ga rodilje ne dobiju igrom slučaja.

Fidji, oprosti, ali vrlo je lako iz nekoliko postova zaključiti je li netko uopće informiran u vezi poroda. Ako bilo tko kao glavno pitanje npr. navede aspiraciju nosa onda je on vrlo daleko od informiranosti. Bila to Death Of Art ili bilo tko drugi. Npr. čini mi se da Maslačkica ima daleko više informacija i da ulazi u razmišljanje i odluku hladne glave što je u tom slučaju jako dobro. A ovcama ljude ne zovem ja nego ti: to nije moj riječnik.

U šibenskom rodilištu je statistika otprilike takva da od 100 rodilja jedna izgubi dijete.
Postoji li za ovo službeni podatak?