Citiraj Fidji prvotno napisa
Misim da forumske rasprave jako, jako dobro oslikavaju kako je porod izrazito emotivno nabijen, kako je lako posegnuti za najcrnjim pričama da bi branili do zadnjeg daha svoju opciju.
Nadam se da ne misliš na ovu raspravu. Ovdje nema posezanja za najcrnjim pričama. Ako primjedbe i propitkivanja žena koje žele porod kod kuće ne spadaju na pdf podrške prirodnom porodu, onda ne znam za koga je taj pdf.

Ne razumijem sasvim onu primjedbu o senzibiliziranju javnosti šutnjom. Može se pričati o porodima doma u državama gdje je to omogućeno. Može se pričati o željama naših žena da im to bude omogućeno.

Može se dati primjer malih rodilišta, kao što je Sinjsko u kojem sam ja rodila, a koje nije bolnica. To je primjer gdje naš zdravstveni sustav omogućava ženi da rodi izvan bolnice, udaljena od bolnice 30 minuta vožnje, i time priznaje porod kao događaj u kojem moguće komplikacije nisu takve da o životu odlučuju sekunde, nego takve da ih kompetentna stručna osoba na vrijeme može prepoznati i da se može obaviti transport koji ne mora biti hitan.

Pitanje legalnosti koje se ovdje poteže stoji, ali o tome neka vodi brigu udruga, što se mene tiče. Mene zabrinjava olako pristupanje pretvaranju asistiranog poroda u neasistirani.