Nadam se da ne misliš na ovu raspravu. Ovdje nema posezanja za najcrnjim pričama. Ako primjedbe i propitkivanja žena koje žele porod kod kuće ne spadaju na pdf podrške prirodnom porodu, onda ne znam za koga je taj pdf.Fidji prvotno napisa
Ne razumijem sasvim onu primjedbu o senzibiliziranju javnosti šutnjom. Može se pričati o porodima doma u državama gdje je to omogućeno. Može se pričati o željama naših žena da im to bude omogućeno.
Može se dati primjer malih rodilišta, kao što je Sinjsko u kojem sam ja rodila, a koje nije bolnica. To je primjer gdje naš zdravstveni sustav omogućava ženi da rodi izvan bolnice, udaljena od bolnice 30 minuta vožnje, i time priznaje porod kao događaj u kojem moguće komplikacije nisu takve da o životu odlučuju sekunde, nego takve da ih kompetentna stručna osoba na vrijeme može prepoznati i da se može obaviti transport koji ne mora biti hitan.
Pitanje legalnosti koje se ovdje poteže stoji, ali o tome neka vodi brigu udruga, što se mene tiče. Mene zabrinjava olako pristupanje pretvaranju asistiranog poroda u neasistirani.