Citiraj Poslid prvotno napisa
Problem je u tome što se ta opcija neće pojaviti sama od sebe. Zakonodavstvo neće uvesti promjene bez poticanja od aktivista. Kritična mase se neće pojaviti bez senzibiliziranja javnosti, bez priča o kućnim porodima, bez ukazivanja na sigurnost kućnog poroda....
I... eto nas u sivoj zoni.
Kužim ovu logiku.

Ja sam za onu da je svak za sebe odgovoran, tj. za izbore koje napravi i da su odrasli ljudi to u stanju napraviti, a stvari da se bezpogvorno vjerujem nečemu zato jer je na televiziji, internetu, novinama, jer je to napravila celebrity ova ili jer su rekli na Dnevniku - teško mi je u tim kategorijama onda micati odgovornost s osobe koja je odlučila ovo ili ono, ako je poslovno sposobna, naravno. Vjerujem da su odrasle osobe zdrave pameti dijelom i razumska bića, sposobna odlučivati čemu će stremiti i da su, samim time, sposobna na sebe preuzeti rizike odluka, bio to porod doma, carski, odlazak u bolnicu, konzultiranje liječnika ili konzultiranje fellow-forumašica ili susjeda i sl., pa nadalje. Gledam kako ide proces kod mene - za AS ću držati relevantnom ADAC+ Rodu, za porod (carski), svoje dr-ove, za dojenje Rodu i iskustva žena oko sebe (iako tu imam nadopunu na ono da svaka majka može dojiti - može, ali nekoj će to bit muka Isusova, ekstremni herojski napor pri čemu će biti tisuću kolateralnih žrtava (iz objektivnih razloga), nekoj će to biti milina, pravi užitak). Nemam niti jednog izvora kojem apsolutno vjerujem na sve teme, biram ono što meni paše i što vidim da kod mene pali, pa onda, samim time, ne mogu kritizirat ovoga ili onoga ako će napravit ovo ili ono jer je (samo) čitala na Rodi. Odgovornost je na osobi koja odlučuje, ako je punoljetna i ubrojiva.