Ne znam želiš li odgovor, ali i ja se slažem s tim da se puno toga mora promijeniti. Već sam se odavno izjasnila.Saradadevii prvotno napisa
1) Sloboda izbora (potpisujem zadnji Piplicin post vezano za CR)
2) Humaniji način poroda, ali ne pod cijenu sigurnosti majke i djeteta. Za hrvatske pojmove to bi značilo-kuća za porode u neposrednoj blizini bolnice ili drugačiji sustav poroda u bolnici.
Što se ljudskih prava tiče-dijete ima pravo doći na svijet u, za njega, sigurnim uvjetima. Što se hrvatskih uvjeta tiče-to je za sad isključivo u rodilištu. Upravo zato sam za to da se princip rada u rodilištima promijeni i da rodilja ne bude objekt nego subjekt, ali to mora biti i dijete. Za sad apsolutno ne mogu pristati na to da rodilja rađa kod kuće (asistirano ili ne) jer to za nju i dijete nije sigurno. Da mi postovi nisu obrisani naišla bi na hipotetičku situaciju koju sam opisala i činjenici da npr. u Zagrebu nema dovoljno timova hitne pomoći, da su prometne gužve prevelike da se rodilja na vrijeme preveze u bolnicu ako se u kućnom porodu nešto zakomplicira.
Ono na što nikako ne mogu pristati je uvoz ilegalnih primalja. Nema tog ljudskog prava koje bi me uvjerilo da toliko pregazim svoja moralna uvjerenja i struku pa da se s tim složim.