Otišlo je na drugu stranicu. Pitanje je išlo mim, na ovaj njen post.

Citiraj mim prvotno napisa
Citiraj Saradadevii prvotno napisa
Da li bi ti bio prihvatljiv uvoz legalnih primalja?

Iz ovoga sto si napisala, cini mi se da ne bi.

Cini mi se da problem nije u ilegalnim primaljama, nego u tome da ti je porod kod kuce u Hrvatskoj neprihvatljiv jer ga smatras manje sigurnim.

Cini mi se da ga smatras manje sigurnim ne samo zbog broja dostupnih hitnih timova.
U prethodnom postu sam vrlo jasno napisala što mislim pa ti se ništa ne mora činiti. Pisala sam iz perspektive nekoga tko uočava probleme u zdravstvu i iza napisanog stojim.

Na kraju, kada kazes da se kod kucnih poroda stvari mogu zakomplicirati i da je potreban dobro organizirani transportni sustav da se na vrijeme stigne do pomoci, na temelju cega to tvrdis?
Na temelju činjenice da bih danas imala jednu dragu prijateljicu manje i jednu predivnu bebu manje u mojoj okolini da ista ta žena nije odlučila roditi u bolnici.

Ovo sve gore ne znaci da tvrdim da nikada nije moguce kod poroda kod kuce doci do komplikacija ciji se tijek mjeri u minutama ili sekundama.
isto naravno vrijedi i za bolnicke porode.
S "malom" razlikom: u bolnici je reakcija moguća u sekundama. Kod kuće nije.

I lijepo te molim da mi ne imputiraš nešto što nisam rekla, da ne zaključuješ između redova napisanog. Vrlo sam jasna: trenutno sam apsolutno protiv kućnog poroda svake vrste u Hrvatskoj iz krajnje objektivnih razloga: kako onih zakonskih tako i onih praktične prirode.

Da bi se borile za nešto što će možda jednog dana i funkcionirati meni jednostavno nije razlog za trenutno stanje uvoza ilegalnih primalja, a kolateralne žrtve koje se pri tom mogu dogoditi...taj rizik osobno nikada ne bih mogla prihvatiti. Ne znam kako ti gledaš na to, ali meni je mogućnost da samo jedna beba ili majka umru na putu do postizanja tog cilja previše, a trenutno je u Hrvatskoj upravo to realnost i može se dogoditi. Ovakvim trenutnim aktivizmom tu mogućnost samo povećavate.

Imga, super post!