-
Ancica, bez osobne uvrede, ali-ja više ne mogu. Rekla sam odavno što sam mislila, citirala sam zakon iz kojeg se lijepo vidi tko i što u Hrvatskoj smije, gdje i kako raditi, kome i kakva licenca za rad treba...
Činjenično stanje je ovakvo:
- asistirani porod u Hrvatskoj je kažnjiv za osobe koje ga obavljaju
- uvozne primalje nelegalno obavljaju svoj posao u Hrvatskoj pa mogu biti kažnjene zbog nadriliječništva, neplaćanja poreza i eventualno kao zdravstveni djelatnici po austrijskom zakonu
- naše primalje mogu biti kažnjene kao zdravstveni djelatnici koji obavljaju posao izvan za to propisanih prostora, zbog neposjedovanja valjane licence za rad te također zbog neplaćanja poreza
- ukoliko se nešto ružno dogodi rodilji i/ili djetetu kazneno odgovaraju primalja i svi oni koji su za to djelo znali a nisu ga prijavili jer su ga po zakonu DUŽNI prijaviti.
- rodilja eventualno odgovara za plaćanje "na crno" bez izdanog računa.
Sve to su činjenice. Moraliziranje može potrajati još 10 stranica, ali u njemu više ne želim sudjelovati. Ponavljam: pišem i pisat ću ne zbog Udruge ili aktivizma nego zbog žena koje se nagovaraju na ilegalne radnje, na to ih se potiče ili im se omogućava da dođu do podataka kako ih obaviti. Ukoliko im podatke daje Forum smatram Udrugu kao vlasnicu istog odgovornom. I tu se moramo oprostiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma