Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Vrtić vodi autobusom na izlet

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Vrtić vodi autobusom na izlet

Vode ih na izlet busom - naravno da nema sigurnosnih pojaseva (3-7 godišnjaci). Zbog toga mi nije najugodnije (to je vrlo blago rečeno) da mi dijete ide na taj put...ali, mislim da ću ga ipak pustiti. Kako se vi nosite s takvim putovanjima i koliko je to opasnije od vožnje autom?
    p.s. Našla sam neki pravilnik od siječnja ove godine kojim je propisano da sva sjedala u školskim busevima moraju imati pojaseve - ali, ovo nije školski bus...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši su išli s busom koji je imao pojaseve

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i naši. i vezali su se.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak misliš i vaši - pa mi smo isti vrtić

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja jednom nisam pustila, bila je manja, bilo me strah...
    Drugi put, s njenih 4.5 god sam je pustila.
    Ali bus nije imao pojaseve.

Ja mislim da po novome svaki bus koji prevozi organizirano djecu mora imati pojaseve.

Pogledaj Pravilnike NN 100/08 i 20/09. Posebno ove izmjene.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja baš jutros razgovarah s klincem (idu danas na izlet, pa da ga podsjetim da se veže u busu) i veli on meni kako svaki put imaju bus s pojasevima i da se svaki put veže (i podsjeti prijatelje )

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši nemaju pojaseve

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iskreno, nije mi jasno kako neki vrtići, još u istom gradu, imaju za izlete autobuse s pojasevima, neki ne. :/

Juroslave, pametno dijete

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dižem nepotrebno graju...isprike. Nazvala sam ravnateljicu te je upitala za to i odgovorila je da je autobus opremljen u skladu s postojećim pravilnicima te da su vrtići dobili okružnicu vezano uz pridržavanje istog. Naime, prije nekoliko mjeseci su išli u kazalište (bilo je to prije donošenja novog pravilnika - sad to znam) i kada sam upitala sina poslije jesu li se vezali rekao je da nisu...(iako ne mogu sa sigurnošću tvrditi da nisu bili vezani, jer je u to vrijeme imao malo više od 3,5 godine te je možda za njega značilo da nije vezan čim nije u svojoj sjedalici... ne znam).

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja ide u četvrtak na izlet s vrtićem. iz splita u sinj i bus ima pojaseve. do sada su išli na dva "izleta" i to u centar grada i oba puta je bio taj bus s pojasevima. i svi se uredno vežu (ja pitam-L. podnese izvještaj )

a i da nema pojaseve ja bi je pustila. jednom je sa mnom putovala busom (udaljenost 120km), naravno bez pojaseva i sjedila je mirno ko bubica na sjedalu. kad smo stigli na odredište mislila sam kako će nas s neba zatuč gromade leda jer nikad do tada nije sidila dva sata u komadu, bez mrdanja.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vezano uz vezanje u busu - naši izvisili vrtićku Olimpijadu zbog neadekvatne opremljenosti buseva (ili tak nekaj), a par dana kasnije malac mi objašnjava: ''Znaš, po novom zakonu autobusi moraju imati pojaseve da se možemo vezati.'' Ja :shock: i jer još nema niti pojma kaj je to Zakon uopće .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •