-
Vrtić vodi autobusom na izlet
Vode ih na izlet busom - naravno da nema sigurnosnih pojaseva (3-7 godišnjaci). Zbog toga mi nije najugodnije (to je vrlo blago rečeno) da mi dijete ide na taj put...ali, mislim da ću ga ipak pustiti. Kako se vi nosite s takvim putovanjima i koliko je to opasnije od vožnje autom?
p.s. Našla sam neki pravilnik od siječnja ove godine kojim je propisano da sva sjedala u školskim busevima moraju imati pojaseve - ali, ovo nije školski bus...
-
naši su išli s busom koji je imao pojaseve
-
Osoblje foruma
-
kak misliš i vaši - pa mi smo isti vrtić
-
Ja jednom nisam pustila, bila je manja, bilo me strah...
Drugi put, s njenih 4.5 god sam je pustila.
Ali bus nije imao pojaseve.
Ja mislim da po novome svaki bus koji prevozi organizirano djecu mora imati pojaseve.
Pogledaj Pravilnike NN 100/08 i 20/09. Posebno ove izmjene.
-
ja baš jutros razgovarah s klincem (idu danas na izlet, pa da ga podsjetim da se veže u busu) i veli on meni kako svaki put imaju bus s pojasevima i da se svaki put veže (i podsjeti prijatelje
)
-
naši nemaju pojaseve
-
Iskreno, nije mi jasno kako neki vrtići, još u istom gradu, imaju za izlete autobuse s pojasevima, neki ne. :/
Juroslave, pametno dijete
-
Dižem nepotrebno graju...isprike. Nazvala sam ravnateljicu te je upitala za to i odgovorila je da je autobus opremljen u skladu s postojećim pravilnicima te da su vrtići dobili okružnicu vezano uz pridržavanje istog. Naime, prije nekoliko mjeseci su išli u kazalište (bilo je to prije donošenja novog pravilnika - sad to znam) i kada sam upitala sina poslije jesu li se vezali rekao je da nisu...(iako ne mogu sa sigurnošću tvrditi da nisu bili vezani, jer je u to vrijeme imao malo više od 3,5 godine te je možda za njega značilo da nije vezan čim nije u svojoj sjedalici... ne znam).
-
moja ide u četvrtak na izlet s vrtićem. iz splita u sinj i bus ima pojaseve. do sada su išli na dva "izleta" i to u centar grada i oba puta je bio taj bus s pojasevima. i svi se uredno vežu (ja pitam-L. podnese izvještaj
)
a i da nema pojaseve ja bi je pustila. jednom je sa mnom putovala busom (udaljenost 120km), naravno bez pojaseva i sjedila je mirno ko bubica na sjedalu. kad smo stigli na odredište mislila sam kako će nas s neba zatuč gromade leda jer nikad do tada nije sidila dva sata u komadu, bez mrdanja.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma