Da, slažem se s ovima o fluorescentnim cijevima.... A još da dodamo kako utječu na zdravlje (bar meni), katastrofa!

No, nije to jedino. Negdje sam naišla na podatak o materijalima od kojih se rade fotonaponski moduli (ćelije) - ista stvar, zaprepastilo me što sve unutra stavljaju! I kako zbrinuti svu tu tzv. zelenu kramu kad joj životni vijek dođe do kraja?

Nu (kak bi rekli Slavonci), morat ću se jednom time pošteno pozabaviti. Batina uvijek ima i drugi kraj.

Za sada se naše "zelenilo" doma svodi na razvrstavanje otpada koliko se može, izbjegavanje plastičnih vrećica, štednju energije (zbog okoliša i zbog novčanika) ali i tu me muči relativnost Greendexa - ugradili smo pvc stolariju (Rehau, ima zeleni certifikat tj. trebala bi biti napravljena od razgradivog materijala) prošle godine. Sve je to divno i krasno, ali nekak nisam sigurna da je to baš tak zeleno kak piše na papiru. A to je samo kap u moru...

Da ja proizvodim pvc elemente, i te kako bih se potrudila da na papirima piše da je zeleno. Po propisu bi trebalo uz to dobiti i uputu o zbrinjavanju. Baš ću provjeriti... neki letak sam dobila, mislim da piše "kontaktirati proizvođača" tj. odmah si otvaraju tržište za novu generaciju "zelene" stolarije kad ova dođe do kraja životnog vijeka, a mi zapravo ne znamo kako će to biti zbrinuto, osim ako ne bude bačeno u temelje neke goleme zgradurine u susjedstvu... :/