Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Slušanje otkucaja srca

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Slušanje otkucaja srca

bok, jel mozda netko zna gdje se moze kupit onaj aparatic za slusanje otkucaja srca, i od kojeg tjedna se moze koristiti?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo ga;
    http://www.propero.hr/Proizvod.aspx?...06074B1C&mtn=1

može se slušatzi srce od 12tj nadalje.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja imam taj set plus još jedan za puštanje glazbe...ali ne funkcionira baš za slušanje moram tužno reći......moji su već 26tj i teško dobiti ikaj pametnoga....

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja imam baby watcher...

ne ovaj...

Ovaj na linku ima veliku manu, nema displaya otkucaja srca.. što je jako jako jako bitno.
    Zatim samo ga jedan može slušati - što je meni bezveze jer puno puta i partner želi čuti

fetalni otkucaji srca su od 120-160 u minuti.

Ja kada sam ga kupila bila sam uvjerena da dobro rukujem dok ginekolog koji mi je to prodao (dr. Enbgelbrecht) a koji je to i izumio nije na meni demonstrirao kako to radi.

Kada se stavi na trbuh - često si zbunjen oko otkucaja (ti misliš da je to sve isto a nije)

Postoje 4 vrste otkucaja:

1 - otkucaji pupkovine,
    2- otkucaj bebina srca,
    3- otkucaj tvoje trbušne vene i
    4 - otkucaj tvoje aorte)

Potoje 2 vrste šuma:
    1 - šum posteljice,
    2 - šum pupkovine

Kada si needuciran ti pravilno ne znaš ni slušati a kada nemaš displaya.. nisi siguran da si uopće ulovila srce bebe (jer može ti se pomiješati tvoja aorta i otkucaj pupkovine - a ti biti uvjerena da dobro slušaš a ne slušaš)...

Ako želiš pravi baby watcher... javi se na pp da ti dam kontakt telefon

Ja imam ovaj http://www.teico-babywatcher.com/home.html

a ako hoćeš kontakt dr. Engelbrecht-a (on ga je meni prodao i 2 dana demonstrirao kako se radi ...pošalji pp)

Odlučila sma se za taj kada sam vidjela da u petrovoj bolnici taj koriste u trudnoći (na PT 1)
    Kada sam pitala profesora Đelmiša zašto baš taj - rekao je da je najkvalitetniji i najprecizniji i da je display jako jako bitan.. jer ako se otkucaji bebe popunu na npr 180 (ti na ovom što ga stelita ima ne vidiš to) a na ovom vidiš i hitno se javljaš u bolnicu nešto sa bebinim otkucajima

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ovaj MAS-baby watcher košta oko 580 kuna u Hospitaliji

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dr. Engl..... je upravo gost u emisiji (neznam kak se emisija zove) na htv-u 1

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zvala Hospitaliju - nemaju niti jedan baby watcher trenutno u prodaji.
    A ovaj od dr.E. košta 1300kn.
    Jedino da si naručim neki preko Interneta izvana, ima možda tko kakvog iskustva s naručivanjem baby watchera preko interneta, možda e-baya, il tak nekak?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Nao Noa prvotno napisa
    Jedino da si naručim neki preko Interneta izvana, ima možda tko kakvog iskustva s naručivanjem baby watchera preko interneta, možda e-baya, il tak nekak?
    ovako... ja kada sam kupovala baby watcher nije ga bilo u Hospitaliji... držale su ga samo neke apoteke za 1300 kuna.
    ja sam baby watcher prvi puta vidjela u Petrovoj i saznala da je od svih takvih uređaja najbolji i najkvalitetniji.

Slučajno sam dobila broj od dr. Engelbrecht-a nazvala ga i on mi je prodao baby watcher za 1000 kuna.
    Jeste 580 i 1000 kuna je velika razlika ali opet .... negdje u 23 tjednu trudnoće mi se je moj baby watcher pokvario..

Nazvala sam dr. Engelbrecht-a koji mi je odmah dao novi uređaj zapakiran.. tada me moj muž rekao.. eto ovo je dobra varijanta.. zamisli da si ga kupila preko hospitalije ili apoteke... čekaj na popravak, pa garancijski list.. pa ne bi bilo za dva tjedna popravljen... a tebi treba u trudnoći i sad ti treba.

Stoga... ne znam što da vam kažem..... ako vam nije puno dati novaca 1000 kuna kupite ga direktno od doktora..

Meni je baby watcher najbolja stvar koja mi se je dogodila u ovoj trudnoći i takvo smirenje i spokoj ja osjetim svakodnevno kada slušam srčeko svoje bebice

Dobro, ja imam iskustva traumatična... baš zbog toga i kažem.... ali znam to je puno puno novaca.. ali ponavljam ovaj baby watcher je meni najbolji prijatelj trudnoće.. ma koji UZV.. kad mi se bebica smiri na 24 sata a mene obuzme strah i panika.. pa sad pred kraj trudnoće kada se bebica inače smiri....

osjećaj otkucaja srca da sve štima i da je sve u najboljem redu je nešto neprocjenjivo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej, ima ti ovaj MAS baby w. u ljekarni pablo dankovecka 3, danas mi suprug kupio, 490 kn. na prospektu mi pise da ima u ljekarnama pablo - pod zidom 10, zagrebacka av. 94, heinzlova 28. za dankovecku sam sigurna da ih ima jos dosta, a ove ljekarne prije nazovi da ne ides bezveze.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala puno!
    Idem zvati odmah :D :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nista, znam kolko ti to znaci, ja sam presretna sto sam ga nabavila. nadam se da ima u ljekarnama koje su ti blize. al pitaj za cijenu, jer inace kolko znam dođe 1300 kn taj, ja se cudila kak je tak jeftin, pa su rekli da su imali jako veliku naruđbu, popust, pa da je zato cijena takva. al nisam bila mirna dok mi mm nije donio, cijelo vrijeme mislila da je zena fulala 1 ispred 490. e, i unutra sam dobila bateriju koja nije radila, al dobili u ljekarni jos jednu.. nadam se da ces ga brzo imat i slusat svog bebaca!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zaboravila rec, kupi si odma gel za ultrazvuk.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gel se nisam niti sjetila kupiti, al probala sam doma sa uljem za trbuh i funkcionira.
    Kupila MAS baby Watcher u Ljekarni Pablo u Mercatoru - 512 kn, a isti takav u istoj ljekarni u Heinzlovoj 550 kn. Pišem ako još netko traži i nemre nać kao što ja nisam mogla dok nisam pročitala mhim post. Hvala puno još jednom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bas mi je drago!!! uzivaj!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

super :D

drago mi je da ste kupili MASov baby watcher.. vidjeti ćete.. biti će vam zakon.
    Najbolji prijatelj u trudnoći......

meni se sad bebica smirila (nema baš udaraca) i svaki dan po dva puta dnevno sma na njemu.. nezamisliva mi je opcija da ne znam što se događa sa bebicom a npr nisam ju čula od jučer.. mislim da bih izludila

ovako.... cure drage.... uživajte

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ti si zaluzna za moj sadasnji i buduci mir i od srca ti hvala na svemu. jesi rekla da ga smijem 2 puta dnevno koristit ( kolko dugo ), danas sam 3 puta al kratko?.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    ti si zaluzna za moj sadasnji i buduci mir i od srca ti hvala na svemu. jesi rekla da ga smijem 2 puta dnevno koristit ( kolko dugo ), danas sam 3 puta al kratko?.
    ma uvijek...
    ako kome još treba demonstracija baby watcher-a neka se javi pp...

Engelbrecht kaže slušati ga po 10 minuta.. ja to nisma nikada.. znala sam kada bi se bebica smirila po 3-4 puta poslušati.... ali po ono 20-30 sekundi do 1 minute....

da sebe umirim da srčeko kuca i da je sve OK....

Pitala sam i Engelbrechta i Podob i Đ da li je što štetno.. svi su rekli NE..

Čak sam nosila MAS baby watcher kod Podobnika i on je sa svemirskim UZV mjerio otkucaje a ja sa baby watcherom također.. i znaš šta.... precizan je.. istio su bili otkucaju na Podobnikovom UZV i na baby watcheru...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja mislim da bi mene to samo dodatno uznemirilo, jesam li uhvatila svoje ili bebine otkucaje, ako ne uhvatim/namjesti dobro - je li sve u redu s bebom.

Fora je pratiti, ali već negdje od 17. tjedna osjećamo pokrete bebe...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Ja mislim da bi mene to samo dodatno uznemirilo, jesam li uhvatila svoje ili bebine otkucaje, ako ne uhvatim/namjesti dobro - je li sve u redu s bebom.

Fora je pratiti, ali već negdje od 17. tjedna osjećamo pokrete bebe...
    e pa zato sam ja išla na edukaciju od 2 dana.
    Čuj meni je umrla bebica u trećem tromjesečju u meni..
    Meni je veći šok čakati 4 tjedna UZV nego sondom naći srce...

svatko zna najboplje za sebe....
    a ne osjete svi isto bebicu i nisu sve bebice boksači.. a i pred kraj trudnoće bebica se smiri.. pa nema onih udaraca kao od 20-30 tjedna

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam isto misljenja da je ovo bespotrebno uznemiravanje, srce bebe mozete poslusati i obicnim stetoskopom tako da ga prislonite na trbuh ... stanje bebe mozete pratiti brojeci pokrete.

Meni osobno je kupovina baby watchera u rangu onoga kad je Tom Cruise nabavio kucni UZV da mogu pratiti bebu i doma svaki dan i mislim da smo bas ovdje na forumu pisali o tome koliko je to besmisleno i neotrebno ... sva ta tehnologija ... uznemiravamo sebe, i onda tako uznemiravamo taj mali zivot koji nosimo u sebi ... pa zar smo totalno izgubile povjerenje u svoje tijelo? U svoju maternicu? Ne vjerujemo nikome, pa cak ni lijecniku jer cemo doma u miru svoje sobe ukljuciti svemocnu aparaturu i stanje provjeriti sami.

Mackulina ne zamisliva je tuga koju majka osjeti kada izgubi svoju bebu, u bilo kojem tjednu, ne zamisliva je tuga da izgubis dijete bilo kada ... nezamisliva ... ali na neke stvari ne mozemo utjecati, jednostavno ne mozemo i nekad zaista nije stvar u doktorima, aparatima, bolnicama, nekad netko drugi veci od nas vuce sve konce.

Mogu razumjeti strah bilo koje od nas za malu bebusku u trbuhu, svaka od nas zeli iznjeti trudnocu do kraja, zeli roditi zdravo dijete, svaka od nas jos od plusa na testu makar podsvjesno strepi hoce li biti sve u redu ... sto jos mogu uciniti ... ali, ne znam, meni se kupovina aparata koji se isto tako moze pokvariti kao i svaka masina, ciji rezultat moze biti pogresan, ciji me rezultat moze dodatno uzrujati ... meni se to cini vise stete nego koristi.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja imam MAS-ov i prezadovoljna sam. ja znam uvijek gdje je bebino srčeko, ako je nemirna onda ju teže ulovim, pa stavim sondu skroz dolje kod prepone, mislim da je to pupkovina...otkucaji su uvijek između 140-150. sad kad sam bila na CTG-u sestra je prvo stavila sondu malo ispod pupka, nakon nekoliko vremena beba je zbrisala i onda je stavila sondu skroz nisko kod prepone. otkucaji su bili isti kao i na baby watcheru.

ja ga preporučam svakoj trudnici jer meni je to odlična stvar

a sad cijene su smiješne...ja sam u hospitaliji platila 650 (prihvatljivo), a dr. Engelbrecht ih prodaje po 1000 kn + PDV :? a sad vidim da su neke
    cure platile i manje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    ako je nemirna onda ju teže ulovim
    Nije li dovoljno sto se beba mice i sto je aktivna?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj nikka prvotno napisa
    ako je nemirna onda ju teže ulovim
    Nije li dovoljno sto se beba mice i sto je aktivna?
    naravno da je ali pošto sam ja imam rizičnu T i iza sebe jedan missed ab. meni je baby watcher stvarno super. Najviše mi je značio od 12 tj. pa dok nisam počela osjećati pokrete bebe.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Ja sam isto misljenja da je ovo bespotrebno uznemiravanje, srce bebe mozete poslusati i obicnim stetoskopom tako da ga prislonite na trbuh ... stanje bebe mozete pratiti brojeci pokrete.

Meni osobno je kupovina baby watchera u rangu onoga kad je Tom Cruise nabavio kucni UZV da mogu pratiti bebu i doma svaki dan i mislim da smo bas ovdje na forumu pisali o tome koliko je to besmisleno i neotrebno ... sva ta tehnologija ... uznemiravamo sebe, i onda tako uznemiravamo taj mali zivot koji nosimo u sebi ... pa zar smo totalno izgubile povjerenje u svoje tijelo? U svoju maternicu? Ne vjerujemo nikome, pa cak ni lijecniku jer cemo doma u miru svoje sobe ukljuciti svemocnu aparaturu i stanje provjeriti sami.

Mackulina ne zamisliva je tuga koju majka osjeti kada izgubi svoju bebu, u bilo kojem tjednu, ne zamisliva je tuga da izgubis dijete bilo kada ... nezamisliva ... ali na neke stvari ne mozemo utjecati, jednostavno ne mozemo i nekad zaista nije stvar u doktorima, aparatima, bolnicama, nekad netko drugi veci od nas vuce sve konce.

Mogu razumjeti strah bilo koje od nas za malu bebusku u trbuhu, svaka od nas zeli iznjeti trudnocu do kraja, zeli roditi zdravo dijete, svaka od nas jos od plusa na testu makar podsvjesno strepi hoce li biti sve u redu ... sto jos mogu uciniti ... ali, ne znam, meni se kupovina aparata koji se isto tako moze pokvariti kao i svaka masina, ciji rezultat moze biti pogresan, ciji me rezultat moze dodatno uzrujati ... meni se to cini vise stete nego koristi.
    ja se slazem s tim da svatko ima pravo na svoje misljenje, al me ljuti da samo vi imate pravo na vlastito, kad je tema o porodu kod kuce onda ste vi koje ga podrzavate u pravu, a mi koji mislimo suprotno nemamo se pravo javljat na temu, a kamoli slucajno napisat realnost.
    zasto uznemiravanje, nije nego je smirivanje. a kakav je to stetoskop, sa onim najobicnijim za oko 1000 kn nis nemres cut, jedino da mozda imas onaj za 1000 eura. ja sa 15 tjedana ne osjetim jos bebine pokrete, a sigurno ni druge cure, i pred kraj se beba smiri.
    vjera u svoje tjelo, u doba tolkih spontanih i rizicnih trudnoca, to mi je isto smijesno.
    ispricavam se, ne znam dal ste vi izgubili bebu, a ako ne onda mislim da onaj tko to nije prozivio ne smije rijec o toj tuzi napisat jer je sigurno neizmjerna. istina je da ne mozes na sve utjecat, al ak vidis da je beba prenemirna il premirna, mozes vidjet dal su otkucaji normalni, 100 il 180 i reagirat na vrijeme, a ne otic spavat i mislit ma sve je super, bu bolje sutra....
    pa nek se pokvari, kupit cu drugi ak treba.
    onaj tko ne zeli bw ne treba ga imat, i ok, briga me, al onda ne treba ni uvjeravat da je on u pravu, jer i mi smo. uh, aljda i hormoni, al zivcira me to i nisam si mogla pomoc..........................

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa

ja se slazem s tim da svatko ima pravo na svoje misljenje, al me ljuti da samo vi imate pravo na vlastito, kad je tema o porodu kod kuce onda ste vi koje ga podrzavate u pravu, a mi koji mislimo suprotno nemamo se pravo javljat na temu, a kamoli slucajno napisat realnost.
    zasto uznemiravanje, nije nego je smirivanje. a kakav je to stetoskop, sa onim najobicnijim za oko 1000 kn nis nemres cut, jedino da mozda imas onaj za 1000 eura. ja sa 15 tjedana ne osjetim jos bebine pokrete, a sigurno ni druge cure, i pred kraj se beba smiri.
    vjera u svoje tjelo, u doba tolkih spontanih i rizicnih trudnoca, to mi je isto smijesno.
    ispricavam se, ne znam dal ste vi izgubili bebu, a ako ne onda mislim da onaj tko to nije prozivio ne smije rijec o toj tuzi napisat jer je sigurno neizmjerna. istina je da ne mozes na sve utjecat, al ak vidis da je beba prenemirna il premirna, mozes vidjet dal su otkucaji normalni, 100 il 180 i reagirat na vrijeme, a ne otic spavat i mislit ma sve je super, bu bolje sutra....
    pa nek se pokvari, kupit cu drugi ak treba.
    onaj tko ne zeli bw ne treba ga imat, i ok, briga me, al onda ne treba ni uvjeravat da je on u pravu, jer i mi smo. uh, aljda i hormoni, al zivcira me to i nisam si mogla pomoc..........................
    u potpunosti se slažem s tobom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam ga kupila i nije mi zao. Koristim ga u naletima "panike", iako sam svjesna da nikakav mogući tijek događaja neću promjeniti niti utjecati na sve što može poći ovako ili onako, ali to su male (svjesne) varke koje mi pašu.
    Što se tiče samog aparata (ako ga netko još bude tražio) malo me zbunila situacija kako ista stvar na stranicama tvrtke dr.E. (koji ga je patentirao i svaka mu čast) košta 1300 kn, u Hospitaliji cca 600, a u drugim privatnim ljekarnama (koje su ga unatrag nekoliko godina nabavljale iz Hospitalije a ona uvozilaiz Austrije gdje se proizvodio) cca 500 kn. Poanta je da je to isti aparat (valjda je istekla licenca proizvodnje pa ga sad proizvodi tvrtka dr.E-a). Nagađam ,ne znam, zanimalo me samo zakaj za istu stvar plaćati različite cijene ?
    Sorry na dužem postu, al ak neko zna nek' mi pliz zadovolji znatiželju

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nabavna cijena tog proizvoda je recimo cca 200kn+pdv= 244,00 kn
    sad ovisi o ljekarni koliku će maržu staviti na taj proizvod, ako marža nije uvjetovana nekim zakonom onda svaka ljekarna stavlja maržu-cijenu koja joj odgovara. veća marža, veća zarada
    eto to je moje subjektivno mišljenje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam bila u šoku kad su mi u ljekarni rekli kolko kosta, bila sam sigurna da je neki drugi u pitanju... pitala, zena mi rekla da su imali jako veliku narudzbu i popust pa da je zato cijena takva..

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Draga mihim, ja nisam nigdje napisala da sam samo ja u pravu i da nitko drugi na ovoj temi nije, bas kao sto si rekla svatko ima pravo na svoje misljenje ... a ovo drugo sto si napisala necu ni komentirati jer ne razumijem poveznicu izmedu mog iznosenja misljenja na ovoj temi i podrzavanje i nepodrzavanja poroda kod kuce?!

Ako mi je bebica premirna ili preaktivna radije cu otici doktoru nego se prikopacati na neki kucni aparat koji mi moze dati i lazni-pozitivni rezultat nakon kojeg bi otisla spavati. To je moje misljenje. I zaista mislim da nema tog aparata koji bi smanjio broj spontanih pobacaja i rizicnih trudnoca, carobni stapic ne postoji i ne moze se kupiti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam danima pokusavala stetoskopom cuti otkucaje i nista! Bas nista! I to sam pokusavala u trecem tromjesjecju, znaci vec je bio dosta velik da sam mogla skuzit di mu je glava i di bi otprilike trebala trazit otkucaje.
    Ali ne znam dal bi si kupila baby watcher za sljedecu trudnocu, i htjela bi i nebi...ne znam.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ja sam danima pokusavala stetoskopom cuti otkucaje i nista! Bas nista! I to sam pokusavala u trecem tromjesjecju, znaci vec je bio dosta velik da sam mogla skuzit di mu je glava i di bi otprilike trebala trazit otkucaje.
    Ali ne znam dal bi si kupila baby watcher za sljedecu trudnocu, i htjela bi i nebi...ne znam.
    kupi i vjeruj mi nečeš požaliti

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih bila oprezna s izlaganjem ultrazvuku, a ova spravica ga koristi, pogotovo u rizičnim trudnoćama ili nakon njih. Znam da je strah neopisiv, da je užasno važno smiriti se, ali izlagati dijete i njegove organe svaki dan ultrazvučnim valovima, još u razdoblju dok se organi formiraju... Koja je snaga tog aparata, tko određuje koja je granica sigurnosti izloženosti ultrazvuku, postoje li studije koje su duži niz godina pratile djecu koja su toliko izlagana ultrazvuku? Može li se ikako pronaći neki drugi, dokazano siguran način na koji bi neka trudnica mogla umiriti sama sebe? Nekako mi se čini sigurnije to preporučiti, nego ultrazvuk za po doma.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I mene muče pitanja o štetnosti ultrazvučnog zračenja.
    I muči me to što su na poslu, 10m od mog ureda na krovu zgrade postavili ogroman repetitor za mobitele - ne znam gdje da nađem podatke o zračenju takvog čuda? A ima ga i svaka deseta zgrada u gradu.
    A monitor i komp? Sjedim pred kompom na poslu svaki dan po osam sati?
    A što je sa kvalitetom zraka i vode u gradovima? I aditivima u hrani?
    Kad si razmislim o svim čudima koje utječu na organizam čovjeka bio on trudan ili ne, onda zaključim da uključivanje baby wathcera svaki drugi dan po 2 min nema neke veće štete od moje zabrinutosti jer je moja curka očito mirnije stvorenje i ne osjećam je baš po udarcima, pa si volim čuti da kucka.
    Mislim da je u današnjem vremenu super to kaj čovjek ima više mogućnosti pa ko voli nek izvoli.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad si razmislim o svim čudima koje utječu na organizam čovjeka
    Neke stvari ne mozemo izbjeci, ali neke mozemo. Stoga mislim da je bitno da svaka trudnica procjeni koje su stvari stetne i mogu se zaobici, ili pronaci bolje alternative.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam na ovom forumu postavila pitanje o baby watcheru kad sam bila trudna i dobila sam slične komentare. Nisam ga nabavila (komentari na forumu naravno nisu bili razlog tome). Daj Bože da jesam, jer bih tada prema otkucajima shvatila da nešto nije u redu dan prije nego što sam rodila (u 32. tjednu). Beba nije bila mirna, dapače, nego jednostavno otkucaji nisu bili uredni obzirom da sam dobila trudove (koje nisam prepoznala), da sam ostala bez plodne vode - dijete je patilo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ovdje piše o baby watcheru...
    http://www.she.hr/default.aspx?id=5407

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam jedno pitanje ako netko možda je imao slično iskustvo, koristim baby mas watcher, do sada su se otkucaju kretali oko savršenih 140 gore dole, je preskakalo .. dok je sinoć bilo do 110, a danas oko 130 (131, 130 128...) ubiti cijelo vrijeme oko 130 ne miče se od toga...

Forumašica koja mi ga je posudila rekla je da u uputama stoji da razmak mora biti barem 5 kad je riječ o otkucajima a meni je cijelo vrijeme manji (1, 2, 3) ponekad 5 ....

Jel se treba zabinut... u 34 tjednu sam trudnoće?

Hvala

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj Izi je isto imao oko 130, a s obzirom da sam ga prenela 10 dana, naslusali smo se otkucaja na ctg-u.
    Ja sam malo brinula jer se secam da su Noviju uvek bili oko 140, ali za Izija bi mi svaki put babice i doktori rekli da savrseno kucka

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

đizs, ja sam zbog sumnjivog nalaza ctg-a završila s oboje u bolnici desetak dana prije termina.
    i tih desetak dana sam po cijele dane blejala u sobi, i tri put na dan išla na ctg.
    ti otkucaji ctg-a mi je najgora trauma trudnoće, ponekad još sanjam te otkucaje.
    oće li biti dobri ili ne, oću li sad odmah hitno na carski ili ne.
    pa jedan nalaz ne valja, pa za sat vremena opet, pa drugi valja - i tako unedogled.
    da sam imala ovo doma, lijepo bi se i pošteno izludila i sebe i sve oko sebe.

hoću reći, treba i to uzeti u obzir, stvarno smo različiti i vjerujem da može koristiti. samo treba imati na umu da te nalaze treba znati i čitati. to mi je rekao jedan pametan dr. nakon još jedne od panika.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ufff nastojim se skulirat i probat sačekat svoj pregled sljedeći tjedan, toplo se nadam da ću izdržat a da ne trčim naokolo lijevim doktorima... ajme kakva sam paranoična trudnica.... grozno nešto

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam MAS-ov...

normalni su otkucaji između 120 i 160....dok je u tim granicama nema razloga za brigu. U uputama ne piše ništa o razmaku.
    Ovo sa određenim razmakom mi nema baš smisla jer srčeko kuca ujednačeno a uređaj stalno računa neki prosjek pa ovisi kako uhvati i što uhvati..

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskreno nemam pojma, mjerila sam i večeras, kao malo su se povisili otkucaji bude koji put i 140... nastojim se skulirat bavit s nečim drugim da ne mislim što je beba mirna.... jer vidim da ću izgorit ovako....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •