Citiraj mihim prvotno napisa
Citiraj srecica prvotno napisa
Ja sam isto misljenja da je ovo bespotrebno uznemiravanje, srce bebe mozete poslusati i obicnim stetoskopom tako da ga prislonite na trbuh ... stanje bebe mozete pratiti brojeci pokrete.

Meni osobno je kupovina baby watchera u rangu onoga kad je Tom Cruise nabavio kucni UZV da mogu pratiti bebu i doma svaki dan i mislim da smo bas ovdje na forumu pisali o tome koliko je to besmisleno i neotrebno ... sva ta tehnologija ... uznemiravamo sebe, i onda tako uznemiravamo taj mali zivot koji nosimo u sebi ... pa zar smo totalno izgubile povjerenje u svoje tijelo? U svoju maternicu? Ne vjerujemo nikome, pa cak ni lijecniku jer cemo doma u miru svoje sobe ukljuciti svemocnu aparaturu i stanje provjeriti sami.

Mackulina ne zamisliva je tuga koju majka osjeti kada izgubi svoju bebu, u bilo kojem tjednu, ne zamisliva je tuga da izgubis dijete bilo kada ... nezamisliva ... ali na neke stvari ne mozemo utjecati, jednostavno ne mozemo i nekad zaista nije stvar u doktorima, aparatima, bolnicama, nekad netko drugi veci od nas vuce sve konce.

Mogu razumjeti strah bilo koje od nas za malu bebusku u trbuhu, svaka od nas zeli iznjeti trudnocu do kraja, zeli roditi zdravo dijete, svaka od nas jos od plusa na testu makar podsvjesno strepi hoce li biti sve u redu ... sto jos mogu uciniti ... ali, ne znam, meni se kupovina aparata koji se isto tako moze pokvariti kao i svaka masina, ciji rezultat moze biti pogresan, ciji me rezultat moze dodatno uzrujati ... meni se to cini vise stete nego koristi.
ja se slazem s tim da svatko ima pravo na svoje misljenje, al me ljuti da samo vi imate pravo na vlastito, kad je tema o porodu kod kuce onda ste vi koje ga podrzavate u pravu, a mi koji mislimo suprotno nemamo se pravo javljat na temu, a kamoli slucajno napisat realnost.
zasto uznemiravanje, nije nego je smirivanje. a kakav je to stetoskop, sa onim najobicnijim za oko 1000 kn nis nemres cut, jedino da mozda imas onaj za 1000 eura. ja sa 15 tjedana ne osjetim jos bebine pokrete, a sigurno ni druge cure, i pred kraj se beba smiri.
vjera u svoje tjelo, u doba tolkih spontanih i rizicnih trudnoca, to mi je isto smijesno.
ispricavam se, ne znam dal ste vi izgubili bebu, a ako ne onda mislim da onaj tko to nije prozivio ne smije rijec o toj tuzi napisat jer je sigurno neizmjerna. istina je da ne mozes na sve utjecat, al ak vidis da je beba prenemirna il premirna, mozes vidjet dal su otkucaji normalni, 100 il 180 i reagirat na vrijeme, a ne otic spavat i mislit ma sve je super, bu bolje sutra....
pa nek se pokvari, kupit cu drugi ak treba.
onaj tko ne zeli bw ne treba ga imat, i ok, briga me, al onda ne treba ni uvjeravat da je on u pravu, jer i mi smo. uh, aljda i hormoni, al zivcira me to i nisam si mogla pomoc..........................
u potpunosti se slažem s tobom