Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: mozete pomoci oko tematskog obroka? starorimska jela

  1. #51

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

  2. #52

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

  3. #53

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    Znaš daA ĆU PROBAT ONU OD RAŽI

    samo me zanima te šake jel to dječja, moja, MMa....?

  4. #54
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    odlucila sam da ce biti djelic ovih, eksperimentalnih, rimskih, a ostalo ce ljudi moci uzivati u mojoj uopbicajenoj kuhinji

    e, sad, htjela bi ispeci neki kruh, to sto kazete pogaca, viska ovo ono.
    jel se moze u pekari uzeti ono tijesto kao za pizzu pa u to dodati maslina, slanih sardela i slicno? jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?

  5. #55
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    odlucila sam da ce biti djelic ovih, eksperimentalnih, rimskih, a ostalo ce ljudi moci uzivati u mojoj uopbicajenoj kuhinji

    e, sad, htjela bi ispeci neki kruh, to sto kazete pogaca, viska ovo ono.
    jel se moze u pekari uzeti ono tijesto kao za pizzu pa u to dodati maslina, slanih sardela i slicno? jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?

  6. #56
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?
    Koliko znam je.
    Danas sam baš listala prošli broj Elitea i našla par recepata starorimskih jela, pa ako si još uvijek zainteresirana navečer ti prepišem.

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    uzmeš ta dva tijesta za picu (po pol kile svaki).
    jedno razvaljaš po onoj crnoj plitkoj tepsiji, staviš dvije konzerve pelata i puno luka (to dvoje predhodno prokuhaj), komadiće slane srdele (ali i ne mora), prekriješ gornjim tijestom i ispečeš.
    gore namaži maslinovim uljem.
    ako staviš srdele (inćune) je viška, ako ne staviš - komiška.

  8. #58

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    124

    Početno

    U prilogu jutarnjeg od subote ili nedjelje izašlo je par starorimskih recepata i to od nekog profesora ugostiteljske škole u Puli koji pručava tu tematiku.

  9. #59
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ima netko to????

  10. #60

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    124

    Početno

    pogledat ću da li imam doma

  11. #61
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj NICOLE prvotno napisa
    U prilogu jutarnjeg od subote ili nedjelje izašlo je par starorimskih recepata i to od nekog profesora ugostiteljske škole u Puli koji pručava tu tematiku.
    ivarice, kako si ti moćna - cijelu Hrvatsku si digla na noge!
    ili svi čitaju naš Forum i kradu ideje?!

  12. #62
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?
    Koliko znam je.
    Danas sam baš listala prošli broj Elitea i našla par recepata starorimskih jela, pa ako si još uvijek zainteresirana navečer ti prepišem.
    pliiiizzzzz
    kod frizerke sam to danas citala i nasla na jednostavan recept, samo 4 sastojka, a ja jedan vec zaboravila.
    aj me dopuni pliz:
    psenicna krupica i _ _ _ _ _ se pomijesaju, uvaljaju u maslinovo ulje i prze, zatim u med pa u mak.

  13. #63
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    GLOBOS SLASNE OKRUGLICE
    20 dag pšenične krupice; 30 dag svježeg kravljeg sira; 3 dl maslinova ulja za prženje; 2 dl meda; 20 dag mljevenog maka

    Svježi kravlji sir i pšeničnu krupicu dobro izmiješati te od smjese oblikovati okruglice. popržiti ih na zagrijanom maslinovu ulju te zatim umočiti u mlaki med i mljeveni mak. Mogu se poslužiti i tople i hladne.

  14. #64
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Daaaakle!
    Te kuglice su bile fe-no-me-nal-ne!
    Mogu se jesti i kao desert, ali i kao prilog uz sir, pršut i masline.
    Preporučam!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •