Znaš daA ĆU PROBAT ONU OD RAŽI
samo me zanima te šake jel to dječja, moja, MMa....?
odlucila sam da ce biti djelic ovih, eksperimentalnih, rimskih, a ostalo ce ljudi moci uzivati u mojoj uopbicajenoj kuhinji
e, sad, htjela bi ispeci neki kruh, to sto kazete pogaca, viska ovo ono.
jel se moze u pekari uzeti ono tijesto kao za pizzu pa u to dodati maslina, slanih sardela i slicno? jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?![]()
odlucila sam da ce biti djelic ovih, eksperimentalnih, rimskih, a ostalo ce ljudi moci uzivati u mojoj uopbicajenoj kuhinji
e, sad, htjela bi ispeci neki kruh, to sto kazete pogaca, viska ovo ono.
jel se moze u pekari uzeti ono tijesto kao za pizzu pa u to dodati maslina, slanih sardela i slicno? jel to tijesto za pizzu usto sto je i tijesto za kruh?![]()
Koliko znam je.ivarica prvotno napisa
Danas sam baš listala prošli broj Elitea i našla par recepata starorimskih jela, pa ako si još uvijek zainteresirana navečer ti prepišem.
uzmeš ta dva tijesta za picu (po pol kile svaki).
jedno razvaljaš po onoj crnoj plitkoj tepsiji, staviš dvije konzerve pelata i puno luka (to dvoje predhodno prokuhaj), komadiće slane srdele (ali i ne mora), prekriješ gornjim tijestom i ispečeš.
gore namaži maslinovim uljem.
ako staviš srdele (inćune) je viška, ako ne staviš - komiška.
U prilogu jutarnjeg od subote ili nedjelje izašlo je par starorimskih recepata i to od nekog profesora ugostiteljske škole u Puli koji pručava tu tematiku.
pogledat ću da li imam doma
ivarice, kako si ti moćna - cijelu Hrvatsku si digla na noge!NICOLE prvotno napisa
ili svi čitaju naš Forum i kradu ideje?!
pliiiizzzzzBrunda prvotno napisa
kod frizerke sam to danas citala i nasla na jednostavan recept, samo 4 sastojka, a ja jedan vec zaboravila.![]()
aj me dopuni pliz:
psenicna krupica i _ _ _ _ _ se pomijesaju, uvaljaju u maslinovo ulje i prze, zatim u med pa u mak.
GLOBOS SLASNE OKRUGLICE
20 dag pšenične krupice; 30 dag svježeg kravljeg sira; 3 dl maslinova ulja za prženje; 2 dl meda; 20 dag mljevenog maka
Svježi kravlji sir i pšeničnu krupicu dobro izmiješati te od smjese oblikovati okruglice. popržiti ih na zagrijanom maslinovu ulju te zatim umočiti u mlaki med i mljeveni mak. Mogu se poslužiti i tople i hladne.
Daaaakle!
Te kuglice su bile fe-no-me-nal-ne!
Mogu se jesti i kao desert, ali i kao prilog uz sir, pršut i masline.
Preporučam!