Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Nalazi iz bolnice?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Nalazi iz bolnice?

Treba mi informacija, pa ako netko zna bila bih zahvalna.
    Nisam znala kako bih drukčije nazvala temu??

Radi se o osobi koja je bila na ležanju na Rebru i imala niz pretraga.
    Dva puta hospitalizirana, van izasla iz bolnice bez ijednog papira osim da je plaćena partipacija.
    Znači bez Otpusnog pisma x 2 i niz pretraga.

I sad bi trebala papire da ide tražiti drugo mišljenje, a u istu bolnicu naručena je na ponovnu hospitalizaciju krajem mjeseca.
    A kako se radi o nečem ozbiljnijem ne želi ponovno raditi iste pretrage, koje su skupe i teške za obaviti, da bi se pokazali drugim doktorima. ( To bi trebalo ići privatno)
    Na odjelu sve se nešto izvlače, prvo su rekli da će poslati poštom dok obave naručivanje na MR srca, ...sad je MR srca obavljen i te slike nemože dobiti jer su vlasništvo bolnice!
    Kao bi trebalo pisati molbu, pa čekati.

I ono što me zanima nalazi i sl čije je vlasništvo?

Može li izdati kopija nalaza?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ti ne znam odgovoriti konkretno, ali imala sam nedavno sličan slučaj, kada sam iz bolnice prešla kod privatnika. tada mi je privatnik dao broj i ime nekog lika koji radi za njega u bolnici, kojeg smo nazvali (ono, samo se smije nedjeljom ) i inkognito dobili cd sa rengenskim slikama i UZV-om
    i naravno tražio je kekse i kolu

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ja ti ne znam odgovoriti konkretno, ali imala sam nedavno sličan slučaj, kada sam iz bolnice prešla kod privatnika. tada mi je privatnik dao broj i ime nekog lika koji radi za njega u bolnici, kojeg smo nazvali (ono, samo se smije nedjeljom ) i inkognito dobili cd sa rengenskim slikama i UZV-om
    i naravno tražio je kekse i kolu
    Hmm to sam i pretpostavljala,
    ali mi to je glupo.

Ovdje su rađene pretrage srca i slučaj je poseban jer se radi o rijetkosti, pa mi djeluje da je to politika bolnice da se vrati k njima da mogu dalje istraživati.
    A poznanstva na radiologiji nažalost nemam!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tak sam ti i ja muku mučila sa nalazima od kiretaže koje mi dan danas ne daju

a ne znam sa pravne strane možda bi čovjek trebao biti upotran

a sa ljudske strane, ja mislim da se njima ne da to presnimavati, pa tko će im dati cd, pa zašto da to oni rade...i tak :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dosta bolnica u svoja otpusna pisma pretipkava nalaze.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S rebrad obiješ otpusno pismo za cca 3-4 tjedna. Pretipkani su nalazi, al ne znam dal su baš svi. Ne dobiješ npr. snimke.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Nalazi iz bolnice?

Citiraj monax prvotno napisa
    Može li izdati kopija nalaza?
    Moze i mora.Mogu ti naplatiti troskove izdavanja kopija,ali ti moraju dati!

vidi zakon o zastiti prava pacjenata
    Pravo na pristup medicinskoj dokumentaciji
    Članak 23.
    Pacijent ima pravo na pristup cjelokupnoj medicinskoj dokumentaciji koja se odnosi na dijagnostiku i liječenje njegove bolesti.
    Pacijent ima pravo o svome trošku zahtijevati presliku medicinske dokumentacije iz stavka 1. ovoga članka.
    Medicinska dokumentacija koja se uručuje pacijentu po završenom liječničkom pregledu, odnosno po završenom liječenju propisuje se posebnim zakonom kojim se uređuju vrste i sadržaj te način vođenja, čuvanja, prikupljanja i raspolaganja medicinskom dokumentacijom.

...

V. KAZNENE ODREDBE
    Članak 41.
    Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj zdravstvena ustanova ako:
    ...
    7. uskrati uvid u medicinsku dokumentaciju protivno članku 23. i članku 24. stavku 1. i 2. ovoga Zakona
    ...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poslid
    Hospitalizacija je bila u 3 mjesecu.
    Međutim ta osoba je naručena opet 25 ovog mjeseca, radi iste pretrage.
    E sad to njihovo pretraživanje nam ne ulijeva povjerenje, jer smo čuli od bolničkog osoblja da im je tehnologija malo zastarjela i zadnji put su morali izvoditi 2 reanimacije jer nisu dobro vidjeli.

M&A hvala, isprintala sam.

ivy problem s cd-om je valjda program i može se desiti da dobiješ cd i nemaš moristi od njega.
    Ma ja bih i snimke i sve.

Imamo samo potvrdu o plaćenoj participaciji i na poleđini rukom napisana terapija.
    Po meni je totalno neprofesionalno, pogoto jer želimo ići u Magdalenu i mislim da bi to svatko uradio jer oni nisu uspjeli postaviti dijagonozu već kao dvije moguće i upitnik na kraju!!!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niti sama ne znam što bih ti odgovorila, osim da ponekad pacijenti ostanu zakinuti za nalaze i ostalo, a ne bi smjelo biti tako...
    Ja sam ostala zakinuta za svoje. I rečeno mi je da će mi se poslati na kućnu adresu, ali do dana današnjeg nisam dobila ništa. A od tad je proteklo 3 godine.

Ovdje neću niti spominjati da mi je cjelokupna trudnička dokumentacija ostala u Petrovoj i nisam je nikad dobila. U onom sveopćem uzbuđenju oko izlaska iz bolnice i otpusnog pisma, nisam niti skužila da mi nedostaje moja trudnička dokumentacija. Skužila sam par dana kasnije. Ali nisam mogla u bolnicu..i vrijeme je prošlo..

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa kakva je to bolnica koja nema kompjutersku pohranu nalaza????

u splitu ti fali nalaz, odeš u bolnicu i fino ti isprintaju nalaz. pronađu te u kompjuteru i to je to.
    meni nakon par godina trebao neki nalaz, otišla na odjel, administracija ušla u komp i klik - eto nalaza. mukte.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam za L. tražila fotokopije iz Arhive Petrove i dobila. Isto sam htjela i u Zaraznoj, ali mi na kraju nije trebalo, ali mi je žena u Arhivi rekla da se to može. I uvijek kad na Rebru tražim neki nalaz od pretrage koja je obavljena kod njih za vrijeme hospitalizacije, dobijem što tražim. mislim da je stvar da moraš imati "bezopasnu" svrhu zbog koje ti treba nalaz, npr. stjecanje nekih prava ili sl. :/

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uspjela sam dobiti kopiju Otpusnog pisma u kojem su baš sve u detalje natipkali, nalaze onda nisam ni tražila.
    Jer je to bolničko :shock: al hajd kad nas skeči opet se mora s njima fino.
    Mislim da to sve nema smisla, meni je to užasno glupo!!!
    Al bar sad mogu tražiti drugo mišljenje, imam bar nešto!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    S rebrad obiješ otpusno pismo za cca 3-4 tjedna. Pretipkani su nalazi, al ne znam dal su baš svi. Ne dobiješ npr. snimke.
    Ja sam s Rebra dobila otpusno pismo nakon 6 mjeseci :shock: , i to s dijagnozom koja je sasvim pogrešna.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aj sad ja upadam ovdje.

mama san, isto kao i tebi, kompletna trudnička dokumentacija, slikice i SVE je ostalo u Petrovoj :?

Imam li ja to pravo tražiti?

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Onda mi imamo sreće. Hormone štitnjače dobili sa Rebra Za tri tjedna, a UZV štitnjače stigao za deset dana. Možda zato jer se radi o maloljetnoj osobi ili su se poboljšali. A prije tri godine smo radili kompjuteriziranu termografiju i nalaz nikad nije stigao, a pošto se ambulanta stalno selila nalaze zagubili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •