Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Urino-Kultura... POMAGAJTE CURE :)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Urino-Kultura... POMAGAJTE CURE :)

Bok :D

U 32 sam tjednu trudnoće, stigli su mi nalazi uk sa manjim brojem klica i većim brojem bakterija... moram ponoviti rečeno mi je

Može mi tko reći jel to jako opasno za bebu, prvorodilja sam i prestravljena ????

MOŽE POMOĆ IL SAVJET IL BILO ŠTO .... HEH , HVALA CURE

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a koje bakterije imaš?? što ti je izolirano?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno UK

NIJE MI REČENO, moram ponovit nalaz... tako su mi rekli :?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa jesi li dobila nalaz ili ne???

ako moraš ponoviti nalaz znači da je bio loš uzorak urina.... ili je bio urin kontamniran ili je dugo stajao pa su se dogodile raspadajuće promjene epitela gdje iz postojećih bakterija nastaju novi oblici pa je antibiogram teško očitati...

uglavnom... ne sikiraj se....

Kupi sterilnu posudicu za urinokulturu... operi se ujutro pije uriniranja tekućim sapunom (intimnim) i ne skupljaj noge.. otvori bočicu i uzmi srednji mlaz urina.. zatvori poklopac i dobro ga zatvori (i ne otvaraj)

Stavi to u ALU foliju i odnesi u roku od sat vremena do dva u labos

Datum pristupanja
    May 2009

Početno ...

nalaz nije bio stigao na vrijeme pa sam telefonirala za Dubrovnik i tako mi je rečeno- da ga trebam ponoviti... nisam ga vidjela svojim očima...

Ok... hvala ti puno, u ponedeljak idem nosit ponovno... hvala

Tako se brinem... još malo mi je stalo i sve me sekira

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    pa jesi li dobila nalaz ili ne???

ako moraš ponoviti nalaz znači da je bio loš uzorak urina.... ili je bio urin kontamniran ili je dugo stajao pa su se dogodile raspadajuće promjene epitela gdje iz postojećih bakterija nastaju novi oblici pa je antibiogram teško očitati...

uglavnom... ne sikiraj se....

Kupi sterilnu posudicu za urinokulturu... operi se ujutro pije uriniranja tekućim sapunom (intimnim) i ne skupljaj noge.. otvori bočicu i uzmi srednji mlaz urina.. zatvori poklopac i dobro ga zatvori (i ne otvaraj)

Stavi to u ALU foliju i odnesi u roku od sat vremena do dva u labos
    Samo ću nadopuniti....

Poslije pranja nemoj se brisati, urin mora biti u tijelu min 4 h, urin u sterilnoj bočici može stajati na sobnoj temp max 2 h (najbolje ne više od 1 h)
    Sretno i ne brini!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno hvala Vam puno :)

Zaista mi mnogo znači sve što ste mi savjetovale... Hvala i nadam se da sve bude ok :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nadam se da nije kasno tek sam sada vidjela pa bi nadodala da je za točan nalaz najbolje oprati se mlakom vodom bez ikakvog sapuna jer on mijenja nalaz, i ne brisat se niti dodirivat unutarnji vrh i poklopac sterilne posude, te kako su ti rekli srednji mlaz prvog jutarnjeg urina.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nemoj se bojati

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemoj se brinit i sekirat.
    ja sam isto radila uk jer su mi kod običnog pregleda mokraće otkrili klice i bakterije (uostalom meni uvik u urinu otkriju tako neke male beštijice ).
    nalaz uk je pokazao: nešto epitelnih stanica, malo klica i malo bakterija.
    i tu je sve stalo. ginekolog mi pogledao nalaz i rekao da je ok :?

ma bit će nalaz u redu, ne brini se.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno ...

ma nadam se da bude u redu... sad sam u ponedjeljak opet nosila drugi put, pa ćemo vidit :/

E da... meni je rečen termin po mengi 29.06. a po ultrazvuku 08.07. ... jel imao tko takvo nešto :? ??? Mislim , ne znam šta da mislim... i kada da se nadam... kada da brojim da sam ušla u jubilarni 9 mjesec ?

A joj, sva sam neka zbunjena.... zaista mije potrbno par savjeta

Hvala Vam zaista svima

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: ...

Citiraj mihaella prvotno napisa
    ma nadam se da bude u redu... sad sam u ponedjeljak opet nosila drugi put, pa ćemo vidit :/

E da... meni je rečen termin po mengi 29.06. a po ultrazvuku 08.07. ... jel imao tko takvo nešto :? ??? Mislim , ne znam šta da mislim... i kada da se nadam... kada da brojim da sam ušla u jubilarni 9 mjesec ?

A joj, sva sam neka zbunjena.... zaista mije potrbno par savjeta

Hvala Vam zaista svima
    pa super...zašto se brineš? mjere djeteta za taj uzv pokazuju da će djete najvjerovatnije pričekati sa izlazom još malo. A za ulazak u 9. mjesec uzmi početak 6-2009. Puno sreće ti želim. I nemoj se brinut, sve će biti u redu

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: ...

Evo mene - po mengi mi je termin bio 06.01.'09., a po UZV 14.01.'09. A vidi mi u potpisu kada sam rodila!
    Ginekologica je više uvažila termin po UZV mjerama jer mi je ciklus bio uvijek oko 30-35 dana.
    Nemoj se uopće opterećivati s time, bit će kada bebač odluči! Po meni, bolje da to bude par dana prije očekivanog termina jer je manje napetosti i nervoze! Evo, ja ti uopće nisam kužila da imam trudove, nije me jako niti bolilo, došla sam u bolnicu i tvrdila da imam neke grčeve, i - bez pretjerivanja - u 20 min sam ga rodila!
    Želim da i tebi bude tako lako!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sto se tice urina, i meni je 1. nalaz bio kao i tebi, morala sam ga ponoviti (sve sam napravila kako treba, oprala se, ne brisala, srednji mlaz- jednostavno im se nekaj posemerilo). drugi nalaz mi je bio uredan

a za termin poroda, i tu smo u slicnoj situaciji - meni je po zadnjoj M. termin 10.06., a po ultrazvuku 03.06. kad beba bude spremna, bude izasla...iako bi ja htjela da to bude sto prije, pa svima govorim da mi je termin 03.06.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Divne ste sve... Zista Vam hvala...
    Zadnja kontrola mi je bila sad 12.05. i tada mi je rekala da sam za 1 prst otvorena, ta moja ginekologica zaista malo nekad pretjeruje sa reakcijama pa me je poplašila... razgovarala sam sa nekim curama koje su sad nedavno rodile i dosta njih je bilo tolko,a neke i po 2 prsta otvorene u 8 mjesecu, a neke i ranije... zaista ne znam... :?

Uzela mi je bris za napravit test na bakterije, da nije možda neka zalutala i uzrokovala mi to, a ja se naaaaaaaaaaaadam da nije... cijelu me je isplašila...iako se ja lijepo osjećam...

A nisam pametna... ne smin se puno brinuti jer i to pospješuje otvaranje prije vremena... a ona me je zabrinula tamo sa svojim načinom... sljedeći pregled imam 27.05. Pa nebi me ni pustila doma da je bilo nešto strašno, ha? pusa svima

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi ko da smo blizanke i ja sam prst otvorena vec 2 mjeseca, al sam normalno radila do pred 2tjedna (da, doktor mi je rekao da bi trebala malo mirovati, ali posto mi posao nije bio nimalo naporan, odradila sam do kraja).

ma, bit ce sve u redu, samo se sto manje brini, mazi i pazi bebicu u trbuhu, opusti se i uzivaj!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala , ubrzo mi je ulazak u 9 mjesec znači :D , jupiiii ... nadam se da bude sve dobro

A kad je tebi termin? Što si rekla? Muški il curica? :D

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja jos sitno brojim (nadam se 03.06.). a ne znamo sto je (kao sto mozes vidjeti iz potpisa - ili Lorena ili Luka).

a ti znas sto cekas?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

muškić mali...

I nebi vjerovala za ime... također Luka, iako i brata imam Luku

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

super

mi zapravo jos nismo sigurni hoce li biti Luka (za Lorenu smo sigurni, a kako ja mislim da je curica, ne uzrujavam se previse oko muskog imena). Luka nam je bio prvi izbor, ali kad smo bili pred par tjedana u parku s jos 3 djecaka i skuzili da se sva trojica zovu Luka malo smo se :shock: tako da ja sada pokusavam izmisliti jos neka muska imena na L koja bi se MM svidjela...a ako ne uspijem i rodi se bebolino, bit ce i on Luka - samo se nadam da nismo susjede

eto, malo zaglavile ot, nadam se da ce nam drugi oprostiti

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad citam i vidim da si telefonirala za Dubrovnik, tako da sigurno nismo susjede

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mihaela.. i kakav je nalaz ponovljene urinokulture ??? :?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno ej

...ma nije još stigao... moramo čekati do 27.05, tada mi je opet kontrola pa se nadam i nalazima.. i tome i onome za bakterije... A što ako budem pozitivna na neku bakteriju, dali to sada u ovom stupnju može biti opano za bebicu :?

Samo pitam... nalaz nije stigao, pa ne znam... svaki put se nanovo plašim...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: ej

...ma nije još stigao... moramo čekati do 27.05, tada mi je opet kontrola pa se nadam i nalazima.. i tome i onome za bakterije... A što ako budem pozitivna na neku bakteriju, dali to sada u ovom stupnju može biti opano za bebicu :?

Samo pitam... nalaz nije stigao, pa ne znam... svaki put se nanovo plašim...
    ma yok.. ti si pred porod.... što ti je???

najopasnije je prvih 12 tjedana..

jesino ako budeš imala nedaj Bog streptokok može biti opasno ali bolje da se zna da ga imaš nego ne

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako 27.5. saznas da nesto i imas, antibiotici bi trebali sve izlijeciti u roku 7-10 dana, sto je puno prije termina poroda. a bitno je da na sam porod dodjes sterilna, jer bi se bebica pri prolasku kroz kanal mogla zaraziti. tako su bar meni rekle zene koje su imale razlicite streptokoke, eshericiu koli (nikad ne znam kak se to pise )... tako da lijepo smireno pricekaj 27.05. i onda nam javi kaj je bilo.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    ako 27.5. saznas da nesto i imas, antibiotici bi trebali sve izlijeciti u roku 7-10 dana, sto je puno prije termina poroda. a bitno je da na sam porod dodjes sterilna, jer bi se bebica pri prolasku kroz kanal mogla zaraziti. tako su bar meni rekle zene koje su imale razlicite streptokoke, eshericiu koli (nikad ne znam kak se to pise )... tako da lijepo smireno pricekaj 27.05. i onda nam javi kaj je bilo.
    ja odista ne znam kakve veze ima mokraća i mokraćni urinarni trakt sa porođajnim kanalom :? :?

ti si vjerojatno draga mislila na vaginalne briseve pred kraj trudnoće... jel tako???

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure, ja sam u ranoj trudnoći imala streptokok B na cerviksu i u urinu. Pila sam antibiotike i kad sam iza toga radila bris i urinokulturu, nije ga bilo. Ali negdje od 20. tjedna nisam radila briseve grlića, a sad sam trudna skoro 35 tjedana. Ne znam zašto mi dr. ne ponavlja te briseve, jer se bojim ak se vratio kako ću ga stić izlječit? Prije dva dana sam napravila urinokulturu, sama odnijela u privat. lab. i sterilna je. Šta mislite ako je urin sterilan jel može bit streptokoka na grliću?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj klarah prvotno napisa
    Cure, ja sam u ranoj trudnoći imala streptokok B na cerviksu i u urinu. Pila sam antibiotike i kad sam iza toga radila bris i urinokulturu, nije ga bilo. Ali negdje od 20. tjedna nisam radila briseve grlića, a sad sam trudna skoro 35 tjedana. Ne znam zašto mi dr. ne ponavlja te briseve, jer se bojim ak se vratio kako ću ga stić izlječit? Prije dva dana sam napravila urinokulturu, sama odnijela u privat. lab. i sterilna je. Šta mislite ako je urin sterilan jel može bit streptokoka na grliću?
    može jer urinokultura ne može i ne mora imati ikakve veze sa vaginalnim brisevima...

pa imaš slučajeve gdje je urinokultura sterilna a na cervixu e. colii

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

klarah - iskreno, ne znam odgovor na tvoje pitanje.

mackulina - ni meni to bas nije jasno, al su mi to rekli i u petrovoj i cure koje su imale eshericiu coli. kako mi je nalaz bio sterilan (2.put) nisam se previse ni raspitivala (moja greska, sada bih bila pametnija). mozda, prilikom prolaska bebe, ako se popiskis dok tiskas a beba je vec napol vani, nekako te bakterije iz urina dodju do bebe :? mogu malo i prosurfati tokom dana, mozda nesto saznam.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

u slučaaju pozitivnog nalaza na aerobe se prilikom porodo to mora naglasiti te se dobije antibiotik tijekom poroda, kako se beba ne bi zarazila
    tako je meni doktorica rekla
    meni su cervikalni brisevi na streptokok i ešerihiju isto pozitivni, popila sam antibiotike, trebala bih napraviti kontrolne briseve (u pon mi je dva tjedna nakon terapije, tada bi to trebalo biti) ali kako je bebač na zadak i prema doktoru u bolnici imam jako male šanse za vaginalan porod ti brisevi uopće nisu bitni ako ću na carski.
    Tako da ću u pon vidjeti što će mi u bolnici reći (hoće li me naručiti za carski) pa onda odlučiti da li raditi kontrolne briseve ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

može jer urinokultura ne može i ne mora imati ikakve veze sa vaginalnim brisevima...

O, da. Meni je uvijek, ali baš uvijek UK bila sterilna, a na brisevima sam imala zbilja svega.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa

O, da. Meni je uvijek, ali baš uvijek UK bila sterilna, a na brisevima sam imala zbilja svega.
    Krasno
    Ne znam šta čeka onda moj ginić da ponovimo briseve. Doduše dvaput sam ih poslije tog streptokoka radila i nije ga bilo, ali zadnji je bris bio prije 10 tjedana. A sad sam u 35. Možda neće prčkat zbog stanja mog grlića koji je skraćen... Sljedeći tjedan idem na pregled pa ću mu reć da mi napravi briseve. Da stignem popit antibiotike ak će trebat.

Ej jel znate dal se antibiotici na porodu tak i tak dobivaju ako je žena bilo kad u trudnoći imala streptokok, bez obzira na zadnje nalaze brisa? Jer ak se taj streptokok ponavlja, kako mogu bit sigurni na porodu da ga nema na cerviksu?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    prema doktoru u bolnici imam jako male šanse za vaginalan porod ti brisevi uopće nisu bitni ako ću na carski.
    Tako da ću u pon vidjeti što će mi u bolnici reći (hoće li me naručiti za carski) pa onda odlučiti da li raditi kontrolne briseve ili ne.
    ma da???? :? :?

nisam to znala.... znači ako ćeš na Carski rez... vaginalni brisevi nisu uopće potrebni

da li si sigurna?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam negdje čitala, ne znam stvarno gdje, da nije carski rez baš siguran u smislu da se ne može prenijet bakterija. Fakat se ne sjećam di sam čitala i koliko je vjerodostojno, negdje na netu uglavnom...
    Ma znaju to valjda sve doktori...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    prema doktoru u bolnici imam jako male šanse za vaginalan porod ti brisevi uopće nisu bitni ako ću na carski.
    ma da???? :? :?

nisam to znala.... znači ako ćeš na Carski rez... vaginalni brisevi nisu uopće potrebni

da li si sigurna?
    tako mi je doktorica rekla
    rekla je da dođem napraviti kontrolne briseve jedino ako se mali okrene (na zadak je i prasac je - zato carski)
    što mi naravno ima smisla, jer se ti brisevi i rade kako bi se prvenstveno zaštitila beba

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To mi nema smisla. Bez obzir na način poroda, zbog patogene bakterije na brisu cerviksa može doći do infekcije plodnih ovoja prije poroda :/.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    To mi nema smisla. Bez obzir na način poroda, zbog patogene bakterije na brisu cerviksa može doći do infekcije plodnih ovoja prije poroda :/.
    martinaP, ja sam briseve već radila i popila kuru antibiotika. Rečeno mi je da se kontrolni brisevi rade tek dva tjedna nakon terapije (što je meni u ponedjeljak, kad idem u TA)
    što bi bilo da se na kontrolnim brisevima pokaže da se nisam riješila bakterije? koliko sam ja shvatila, u takvim slučajevima se prilikom poroda dobije posebna kura antibiotika, te takvi slučajevi nisu rijetki.
    Bez obzira na način poroda ću liječnicima naglasiti koje bakterije su mi bile izolirane

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako sigurno ideš na carski, onda ne znam ima li potrebe davati antibiotik na samom porodu. Ali ako ti na kontrolnom brisu opet nađu nešto patogeno, a tebi je ostalo još nekoliko tjedana do poroda, mislim da bi ti trebali opet dati terapiju da se ne zakomplicira u tom periodu do poroda.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno aiiiiiiiiii

...vidim sve se tu iskompliciralo... bzvz nagađamo ako će opet biti šta bude

Nemojte se brinuti samo... ja ću pokušati ne brinuti se jer tako samo štetim sebi i bebi, a i svima okolo

U srijedu su mi nalazi pa budem vidila situaciju u mene, pa vam se svakako javim za savjete
    Puno ste mi pomogle i svaka vaša rečenica mi znači :D

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa da.. logično.... bitno je do poroda a ne sam porod.. kod Carskog reza se ionako dobije antibiotik koji te ozrači iznutra i ubije sve u tebi...

tako da je bitno do poroda

annah

Početno

Evo da se i ja ubacim sa svojim problemom: trudna sam 5 tjedana, prva dva sam imala urinoinfekciju (urinokultura uredna) ali sam pila NOVOCEF pa NINUR- još nisam ni znala da sam trudna. A znam da se NINUR ne preporuča u trudnoći. :? Ima li netko iskustva???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •