ivala možda ti pomogne moje iskustvo s prvim dojenjem (sada je posve druga priča), naime i ja sam spadala u one dojilje kojima nikad nije strcalo mlijeko i nikad mi nisu trebali jastučići i nisam osijećala letdown, a izdajanje prvih dana nemoguća misija doslovce dva sata za 20ml!!! Dojili smo 40 minuta minimalno veći dio vremena bi spavao, valjda od umora i nakon 20 min opet dojenje, tako da sam imala oko 15 podoja u jednom danu!!! Prvih dva tjedna gotovo ništa nije dobivao na težini.
Međutim kako je moj sin stalno tražio siku svi su me naravno uvjeravali on je gladan. Da uvjerim sebe a i druge, da li dosta posisa, umjesto pokusnog dojenja, vagala sam sve njegove pelene u 24 sata, (prema formuli količina urina u isključivo dojenje djece pomnoži se sa 1.7-1.85 ovisno o vanjskj temperaturi i dobije se količina unesene tekućine tj. posisanog mlijeka) i zaključak je bio prvih dana da 8-10 podoja mom sinu sa mojim kapacitetima tj. sikama nije dovoljno, pa sam dojila kontinuirano, sa prekidima za osobnu higijenu i jelo, nakon nekoliko dana ponovno ja sve na vagu i utvrdih da je ukupna količina povećana i nakon par dana podoji su postajali nešto kraći tj.pola sata ali i dalje smo bili na 12-14 podoja dnevno. Na kraju prvog mjeseca uspjeli smo dobiti 700gr ali samo u zadnjih 10 dana. Veliki broj podoja ostao je i u drugom mjesecu ali su bili kraći i noći su bile mirne tj. budio se svaka 3 sata. Na kraju drugog mjeseca uspjeli smo dobiti rekordnih 1000gr. ali samo zbog broja podoja koji su bili svakih 20min-pola sata.
Dakle, ako sam dobro shvatila u jednom podoju tvoja beba posisa 70ml . Beba od dva mjeseca treba 800-1000 ml mm, dakle minimalno vam tijekom 24 sata treba 12 podoja da bi zadovoljila potrebe!i ostvarili zadovoljavajući prirast na težini!!