Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Rek'o, pa porek'o... :)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Rek'o, pa porek'o... :)

Prvo nekoliko random primjera...
    prije bih razbio računalo nego joj dopustio da se vrati ovdje
    ovo je definitivno moj zadnji post ovdje

i tak... koliko vidim, ljudi i dalje dolaze i pišu... i ne razbijaju računala....

Što mislite o tome... kakve su to osobe? Koliko drže do sebe i koliko se možemo pouzdati u njih? Jeste li i vi takvi? Koliko im vrijedi njihova vlastita riječ i vlastiti principi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Rek'o, pa porek'o... :)

Citiraj Moover prvotno napisa
    Jeste li i vi takvi?
    Nisam... čekaj da razmislim... jesam? Hm... ili nisam... :?

Odlična tema.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mazohisti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Što mislite o tome... kakve su to osobe? Koliko drže do sebe i koliko se možemo pouzdati u njih? Jeste li i vi takvi? Koliko im vrijedi njihova vlastita riječ i vlastiti principi?
    Najnormalnije. Drže do sebe. Možemo se pouzdati. Mislim da jesam. Principi su tu, između ostalog, i da se pogaze.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim, pa svakodnevno u afektu kazemo nesto, pa poreknemo...
    (Nikad vise necu zapaliti...Dosta mi je samo 1 dijete...Od sutra sam na dijeti...)

Samo ovdje ostane zapisano, pa duze traje nego izgovoreno...I netko uvijek ima priliku izvuci to iz naftalina..i tako dovesti u pitanje vjerodostojnost svega drugog izrecenog...

Neka baci kamen onaj ko u RL nije X puta rekao nesto sto na kraju nije napravio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpis na Daedi. Pa i firme mijenjaju stalno planove, države budžete, a kud ljudi ne bi svoje misli mijenjale - nismo Bogovi pa da ih u kamenu pišemo. Meni je to baš fora.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    (Nikad vise necu zapaliti...Dosta mi je samo 1 dijete...Od sutra sam na dijeti...)

Samo ovdje ostane zapisano, pa duze traje nego izgovoreno...I netko uvijek ima priliku izvuci to iz naftalina..i tako dovesti u pitanje vjerodostojnost svega drugog izrecenog...

Neka baci kamen onaj ko u RL nije X puta rekao nesto sto na kraju nije napravio.
    x

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

treba razlikovati izjave tipa "danas ću jesti burek" - i onda odeš u pekaru i kupiš si slanac... nisam na takve izjave mislio... nešto tipa ovog što političari rade, samo neću davati primjere jer forum ne trpi politiku... ali mislim da su izjave koje sam gore citirao dosta dobar primjer rušenja vlastitih principa...

moram priznati da je i meni mazohizam pao na pamet... i to neki teški oblik.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kratko sam tu na forumu,ne da mi se ni ulazit u dolaske/odlaske,ali reci mi....

ti osobno NIKAD nisi rekao nešto pa promijenio kasnije mišljenje?
    kakva si ti osoba?
    može li ti se vjerovati?
    koliko držiš do sebe?
    koliko ti vrijedi vlastita riječ i principi?

asti miša ne valja bit veći katolik od Pape

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako si mislio na političare, to mi ne spada pod mazohizam već pod sasvim druge razloge

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ništa nas (me) ne može iznenaditi!
    Danas ljudi kažu jedno, sutra drugo,.....
    Toliko sam navikla više na rekla-porekla da i ne obraćam pažnju više.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Potpis ko kuća!
    Ja sam od onih koje su uvek govorile: moje dete neće nikad.... (plakati, ne jesti, bacati se po ulici...)
    I uvek sam na "dijeti"
    I MMu uvek zadnji put opraštam to i to....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

treba razlikovati izjave tipa "danas ću jesti burek" - i onda odeš u pekaru i kupiš si slanac... nisam na takve izjave mislio...
    Mislim da je Deaedi dala dobar primjer izjava koje ipak nisu stila jest ću burek, kupiš slanac. Ljudi mijenjaju svoje stavove i oko bitnih tema, i ne mora to nužno biti loše i takvo da se onda takvom čovjeku ne vjeruje. Meni je to čak vrlo OK, mislim, lijepo je bit principijelan i ustrajati, ali nije loše ni preispitivat svoje stavove i promijenit ih ako vidiš da stari više nisu primjenjivi, ljudi se stalno preispituju ovisno o okolnostima, a ima i raznih temperamenata pa burno odreagiraju, pa vide da je možda bolje nešto drugo i sl. Ne mora to nužno značiti da je ta osoba neetična. Možda je to čak i teži put (jel' na to mislite kad kažete da su to mazohisti?) nego ono - rekao sam i zabetonirat se u rečenome i bit žrtva izrečenog. Da se linkam na onaj tvoj topic o pameti -neko će ti i inteligenciju definirat kao brzinu prilagođavanja promjenama.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Briga me, zapravo, tko sto kaze. Bitno mi je sto ce, kada, a i kako napraviti.

Inace, u principu, potpisujem Deaedi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

treba razlikovati izjave tipa "danas ću jesti burek" - i onda odeš u pekaru i kupiš si slanac... nisam na takve izjave mislio... nešto tipa ovog što političari rade, samo neću davati primjere jer forum ne trpi politiku... ali mislim da su izjave koje sam gore citirao dosta dobar primjer rušenja vlastitih principa...

moram priznati da je i meni mazohizam pao na pamet... i to neki teški oblik.
    Da, vepar ocito nije razbio svoj kompjuter...Ne mislis li da je to rekao u afektu, ljut radi odnosa prema ronin? Bas te izjave nisu mi primjer rušenja vlastitih principa. To su stvari koje kažeš u afektu, isprovociran nečim.

Po meni bi primjer rušenja vlastitih principa bilo da npr. oni koje ne cijepe djecu npr. radi ospica, kada dođe do npr. neke epidemije ospica (jer se povecala baza necijepljenih) tada cijepe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Po meni bi primjer rušenja vlastitih principa bilo da npr. oni koje ne cijepe djecu npr. radi ospica, kada dođe do npr. neke epidemije ospica (jer se povecala baza necijepljenih) tada cijepe.
    I ovo je dobar primjer...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ti osobno NIKAD nisi rekao nešto pa promijenio kasnije mišljenje?
    Ako sam rekao da na neka mjesta više nikad neću ići - nikad nisam otišao na njih...

kakva si ti osoba?
    za*ebana...

može li ti se vjerovati?
    dok me ne za*ebeš...

koliko držiš do sebe?
    do higijene, do vlastite riječi i principa držim jako puno... o svemu ostalom sam u nekom prosjeku...

koliko ti vrijedi vlastita riječ i principi?
    Jako puno!

Otkud znaš da je Papa katolik? Možda i on jednog dana to porekne

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kakva si ti osoba?
    za*ebana...
    I duhovita .

Imam jednu priju koja ima obiteljsko vijećanje na kojem zaključuju kome "ukinut pozdrav", ako misle da ih je ta osoba nečim povrijedila i nema šanse da se pomjere sa svoje linije. I to mi je OK, prihvaćam je kao takvu, a ona mene kao promjenjivicu i sve 5.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daklem, i to ovisi o percepciji - neki ljudi su koncentrirani na to hoće li ih ili ne neko zeznut, čitaju neke namjere u tome, a po meni se pola tih stvari dogodi slučajno, ne razmišljaju drugi o njma kao o osobama koje treba ili ne treba zeznut, uopće ne razmišljaju u tim kategorijama - ti meni, ja tebi, zeznut ćeš me samo jednom, e sad je više dosta itd. Naravno, ovisi o čemu se radi, svi mi imamo neke svoje granice ljutnje, jedino je nekome ljestvica niže, nekome više.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Otkud znaš da je Papa katolik? Možda i on jednog dana to porekne
    Možda bi bilo točnije reći da sad je katolik, a možda se jednog dana preobrati? Mislim da bi me trebalo strpat u kategoriju moralnih relativista (šala).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prije mi je to "neću više nikad..." češće izlijetalo. Onda sam shvatila poantu one izreke "nikad ne reci nikad" pa sad uglavnom promislim prije nego što kažem. Da ne bi kasnije to morala pogazit. Ne volim prijeći preko svoje riječi.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Prije mi je to "neću više nikad..." češće izlijetalo. Onda sam shvatila poantu one izreke "nikad ne reci nikad" pa sad uglavnom promislim prije nego što kažem. Da ne bi kasnije to morala pogazit. Ne volim prijeći preko svoje riječi.
    Za koliko sam samo stvari u životu rekla "ja to neću nikada" pa se na kraju baš to obistinilo. Odavno to više ne govorim .
    Lako je nešto reći ili tvrditi - sve dok se ne nađeš u određenoj situaciji .

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da sam u životu više sklonija onima koji fluidno pristupaju životnim okolnostima, no tvrdoglavcima koji će zbog svoje, jednom izrečene, riječi zauvijek zadržati obrasce principijalnosti...

Čovjek je biće mijene i on se uvijek mijenja...ja sam recimo uslijed jedne velike svađe s ex prijateljcom sama sebi obećala da je više nikada neću kontaktirati...nakon nekoliko godina uvidjela sam neke pogreške; emocionalnoi mi je nedotajala njezina blizina i popustila sam...kakav sam ja to čovjek? Jesam li zato loša??? :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpis pod abonjeko

a i jako puno ljudi vole dramatizirat - takvi su i gotovo
    pa zato i dramatično "odlaze", ali onda se i vraćaju
    ali, nije za zamjerit, osim ako dođu da bi ponovo provocirali (a ima i takvih)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Mislim da sam u životu više sklonija onima koji fluidno pristupaju životnim okolnostima
    ova rečenica mi se jako sviđa, iako možda čak i zvuči kao eufemizam za jednu moju karakteristiku koju sam opisala na drugom topicu.

svejedno, kad ljudi naprasno odlaze ili bilo što "na naglo" rade uz rečenice koje počinju s "nikad više.." - uglavnom to rade u ljutnji.
    činjenica da se vrate i zaborave ono svoje nikad više, može biti znak da se ljutnja razblažila, nestala. da su se pomaknuli s one točke. što je po meni ok. ne valja nositi ljutnju u sebi. nije zdravo za želudac

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i to što je netko na forumu svašta rekao i otišao pa se vratio ne bi mi uopće bilo mjerilo da procjenjujem njegove principe i karakter.

jedino bi mi se upalila lampica sljedeći put kad/ako bi to pokušao izvesti

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da sam u životu više sklonija onima koji fluidno pristupaju životnim okolnostima, no tvrdoglavcima koji će zbog svoje, jednom izrečene, riječi zauvijek zadržati obrasce principijalnosti...

Čovjek je biće mijene i on se uvijek mijenja...ja sam recimo uslijed jedne velike svađe s ex prijateljcom sama sebi obećala da je više nikada neću kontaktirati...nakon nekoliko godina uvidjela sam neke pogreške; emocionalnoi mi je nedotajala njezina blizina i popustila sam...kakav sam ja to čovjek? Jesam li zato loša???
    svejedno, kad ljudi naprasno odlaze ili bilo što "na naglo" rade uz rečenice koje počinju s "nikad više.." - uglavnom to rade u ljutnji.
    činjenica da se vrate i zaborave ono svoje nikad više, može biti znak da se ljutnja razblažila, nestala. da su se pomaknuli s one točke. što je po meni ok. ne valja nositi ljutnju u sebi. nije zdravo za želudac
    Nemam sta da dodam, sem X.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a i jako puno ljudi vole dramatizirat - takvi su i gotovo
    pa zato i dramatično "odlaze", ali onda se i vraćaju
    ali, nije za zamjerit, osim ako dođu da bi ponovo provocirali (a ima i takvih

A ja stvarno ne znam zašto opstaju mooverovi topici. :/ Valjda zato jer je simpatičan većini žena ovdje, ili zato jer je jedan od rijetkih muških primjeraka na ovom forumu, ili ...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene više čude oni koji konstantno dolaze a govore kako "na ovom forumu..." znate već, svi su ovakvi ili onakvi, vlada jednoumlje ili sektaštvo. Pa ima još foruma... to sam mislila pod mazohizmom.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stalna na tom svijetu samo mijena jest

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    A ja stvarno ne znam zašto opstaju mooverovi topici. :/
    Za koji točno topik misliš da bi se trebao zaključati/obrisati?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A ja stvarno ne znam zašto opstaju mooverovi topici. :/ Valjda zato jer je simpatičan većini žena ovdje, ili zato jer je jedan od rijetkih muških primjeraka na ovom forumu, ili ...
    A mozda i zato jer pametno i duhovito zbori...
    Takoreci, osvezavajuce...

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je to baš fora.
    Meni uopće nije fora.
    MM je takav - svi naši dogovori su propali. Nikad ne znam što zaista o nečemu misli, jer danas kaže bijelo, sutra crno (mogu - ne mogu, da - ne, idem - ne idem, dam - ne dam)...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa

A mozda i zato jer pametno i duhovito zbori...
    Takoreci, osvezavajuce...
    meni je baš zabavno
    intrigantni, duhoviti i zanimljivi topici

moover, ne idi nikudaaaaaaaaaaaaa

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni reko pa poreko smeta kada se radi o ozbiljnim stvarima - tipa netko izjavi nesto, ja na osnovu toga napravim nesto drugo i kad onda ispadne nesto lose, ovaj prvi kaze... neeeeee.. pa nisam ja TO reko - e pa udavila bi ga

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Stalna na tom svijetu samo mijena jest
    x.

Ono fora - mislila sam da mi je OK da netko ne ustraje tvrdokorno na svome (samo) iz razloga ponosa i da ne pogazi što je već rekao, fora mi je da se ljudi mijenjaju, a ne ono - doći ću u 5, ne u 6, ne u 7, ili ono što je Mukica rekla, ali to nije to - ono kad se ljudi pretvaraju da nešto nisu rekli (a jesu).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je to čak naznaka neke širine, to da su ljudi u stanju promijenit svoj stav o nekoj temi. Ja sam od onoga - nikad ne reci nikad, i ne bih niti osuđivala, ajde da uzmem primjer gore, necjepiše ako se odluče hitno cijepiti dijete u slučaju neke opasnosti jer dijete dolazi ispred svih principa. Smetalo bi me (jedino) da poriču da su to napravili.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Meni je to čak naznaka neke širine, to da su ljudi u stanju promijenit svoj stav o nekoj temi. Ja sam od onoga - nikad ne reci nikad, i ne bih niti osuđivala, ajde da uzmem primjer gore, necjepiše ako se odluče hitno cijepiti dijete u slučaju neke opasnosti jer dijete dolazi ispred svih principa. Smetalo bi me (jedino) da poriču da su to napravili.
    Potpis.
    Kad sam bila puno mlađa, mislila sam da je jako važno biti principijelan. A sad, sad bih se zabrinula i za sebe i za druge da se baš nimalo ne promijene u toku godina, uz sve nove spoznaje koje svakodnevno dolaze do nas. Ne kažem da se mijenjam kako vjetar puše, ali sam, recimo to tako, open minded.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da se linkam na onaj tvoj topic o pameti -neko će ti i inteligenciju definirat kao brzinu prilagođavanja promjenama.
    Kad te već potpisujem, ina, mislim da sam negdje našla definiciju da je inteligencija sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U principu se slažem s ovime.

Meni je problem što MM stavove mijenja češće nego čarape - bez da je došao do nekih novih informacija, spoznaja, bez da su ikakvi uvjeti ili stanja promjenjeni... Zato me ova tema bocnula.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja mišljenje i stav mogu promjeniti ako uvažim argumente i objašnjenja nekoga tko misli da imam krivo mišljenje o nečemu...

Ali argumenti moraju biti stvarno dobri!

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja mišljenje i stav mogu promjeniti ako uvažim argumente i objašnjenja nekoga tko misli da imam krivo mišljenje o nečemu...

Nekada davno mislila sam da svi ljudi tako.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A vidiš da se ubismo od truda, ali samo ti procjenjuješ jesu li dovoljno dobri.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja stvarno ne znam zašto opstaju mooverovi topici. :/
    Za koji točno topik misliš da bi se trebao zaključati/obrisati?
    Oni kojih se mogu sjetit, ni jedan mi nije sjeo: sjećam se ono o nekim crkvenim pravilima, pa onda o nekim majkama koje ne vole rodu, i ne sjećam se više.
    Ali stvarno, ne daj se smetat.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Upozorena sam da se na ovom mjestu prosuđuju i vrednuju karakterno-moralne osobine mene i supruga,sasvim zgodno sročeno u novu temu.

Kao prvo,čudim se da su moderatori uopće dopustili da se moje ime povlači u ovom kontekstu...nisam znala da je dopušteno da se na ovom forumu ovako javno daju karakterizacije lika i djela,pa bile one zamaskirane u novu temu ili ne.

@Moover:ne znam na koji si se način uopće osjetio pozvan da komentiraš i pozivaš ostale da komentiraju?Odakle ti pravo?

Nakon nekoliko godina postanja na ovom forumu oprostila sam se od njega prije nekih 6 mjeseci,i osim neka tri posta informativne prirode,ja zaista više ne pišem ovdje.
    suprug nikad i nije ozbiljnije pisao,što se po broju postova uostalom i vidi.

citiranje naših starih postova,ispitivanje naše principijelnosti i "pouzdanosti" smatram-uvredljivim.

kako ovdje zaista više nisam prisutna,molim da me se jednom zasvagda ostavi na miru

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj ronin prvotno napisa
    Upozorena sam da se na ovom mjestu prosuđuju i vrednuju karakterno-moralne osobine mene i supruga,sasvim zgodno sročeno u novu temu.
    Onaj prvi citat uistinu je od tvog supruga, ali nigdje ne vidim da sam igdje KONKRETNO tebe prozivao i davao kao primjer...

Ali kad me već vučeš za jezik, ja sam se na hlađenje od roda foruma odlučio upravo zbog nepravde koja se tebi dogodila. Nisam mjesecima dolazio, nedavno dođem nešto konkretno pročitati što me zanimalo i vidim da ste i ti i suprug dobrano aktivni i dalje... nije li to gaženje vlastitih principa? Nije li to mazohizam? Licemjerje?

I učinilo mi se sasvim normalno otvoriti temu na raspravu, ali pazio sam da se ni u jednom trenutku ne spomeneš konkretno ti i tvoj odlazak/povratak...

Eto...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oni kojih se mogu sjetit, ni jedan mi nije sjeo
    Ne smetaš... Znači na forumu bi se trebali ostavljat topici koji tebi sjedaju, a ostali bi se trebali brisati?
    Koliko se sjećam, oba topika su bila vrlo popularna, ne zbog mene već zbog same teme...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj ronin prvotno napisa
    Onaj prvi citat uistinu je od tvog supruga, ali nigdje ne vidim da sam igdje KONKRETNO tebe prozivao i davao kao primjer...

Ali kad me već vučeš za jezik, ja sam se na hlađenje od roda foruma odlučio upravo zbog nepravde koja se tebi dogodila. Nisam mjesecima dolazio, nedavno dođem nešto konkretno pročitati što me zanimalo i vidim da ste i ti i suprug dobrano aktivni i dalje... nije li to gaženje vlastitih principa? Nije li to mazohizam? Licemjerje?

I učinilo mi se sasvim normalno otvoriti temu na raspravu, ali pazio sam da se ni u jednom trenutku ne spomeneš konkretno ti i tvoj odlazak/povratak...

Eto...
    Još jednu stvar da raščistimo i da se više na to ne vraćam.

1.pogledaj moje postove.gdje sam ja to dobrano aktivna?

2.moj suprug se nikada nije oprostio od foruma kao što sam to učinila ja

3.nisi imenovao ali svi znaju...ako si mislio otvarati novu temu mogao si dati općenite primjere

eto...više stvarno ne bih ni slova o tome htjela potrošiti ,vani je sunce,beba me doziva,a gorčinu sam sprala odavno

Datum pristupanja
    Nov 2005

1. Isprika, ti nisi aktivna, tvoj suprug je. Mada si i ti nekoliko puta napisala da nećeš više pisati pa si pisala...

2. Ne želim da ova rasprava pređe u analizu tvog supruga, zanimaju me općenite situacije i primjeri... njegov post je bio samo jedan od primjera...

3. kao što rekoh gore...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •