-
Nena-Jabuka, bio je jedan topic od Sramežljive koji je bio naslovljen Jeste li forumske skrivalice ili otrkivalice, tako nekako. Pritom se iskristaliziralo da postoje, uvjetno rečeno, dvije grupe žena - jedne koje su više zatvorenije pri kontaktima, druge koje se upoznavaju, kafenišu, stvaraju se prijateljstva prava - ljudi se upoznaju itd. Nema to veze, po meni, je li RL ili VL (virtual life) - osobe su tu, stvarne su, bez obzira skriva ih li nick. Za neke znaš (ma sto posto znaš) da nemate ništa zajedničko, da ste paralelni svjetovi, za neke skužiš odmah da ste slični senzibiliteti, prepoznate se, vežu vas slične životne situacije itd. Evo, kao odgovor na pitanje - meni su neki VL kontakti postale dobrim dijelom pravi RL prijatelji, družimo se, čujemo se i mimo foruma. A da ti ne kažem koliko su mi puta te žene pomogle, ali ono totalno altruistički i to bez pitanja tj. samo na to što sam napisala neku svoju muku. Puno ćeš takvih primjera naći na pdf-u Potpomognuta, Posvojenje, vjerojatno i na brojnim drugima, uvijek kad ti netko pomogne u tvojoj muci ili neinformiranosti. I ja se trudim tako. Zašto bi to bilo drugačije u odnosu na išta drugo, nema čovjek fiksiranu količinu prijatelja i odnosa koji traju cijeli život, a način upoznavanja je (samo) način upoznavanja, pa ako su se prije prijateljstva sklapala... ne znam... tipa na ulici, sad počinju na netu, koji put, zašto isključiti to kao način komunikacije...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma