vježbe/ priprema za porod!!

Thread: vježbe/ priprema za porod!!

1. kudri's Avatar

kudri said:

Default vježbe/ priprema za porod!!

imam nedoumicu!! kada i na koje vježbe, koje će me naučiti disati na porodu i slično, krenuti?

molim iskustva iz zagreba??? pozitivna i negativna...

i po mogućnosti bi da može i muž...jer će biti na porodu

sad sam 27 tj.

2. Superman's Avatar

Superman said:

Obzirom da si već 27 tjedana, kreni čim prije na vježbe ili neki od tečajeva za trudnice!
    Obzirom da nisam iz ZG, preporučit ću ti samo literaturu: Snježana Vojvodić-Schuster: "Vježbe za trudnice".
    Vježbe disanja (kao priprema za porođaj) mogu se raditi već od 16. tjedna trudnoće, a tjelovježba ide kroz cijelu trudnoću, prilagođeno po tromjesječjima...

3. tulip said:

imaš tečajeve po domovima zdravlja, po dva dana, ali ja sam tamo dobila napismeno i vrlo kratko usmeno objašnjenje i naputak da to doma vježbam. nadam se da negdje ima nešto bolje.
    Sangha yoga u Gundulićevoj je imala prenatalnu gimnastiku, ne znam je l imaju i sada. ne vježba se Lamazove tehnike disanja, ali dobro pripremiš tijelo, vježbaš opuštanje i razmišljaš o bebi i porodu na drukčiji način.

4. enya22's Avatar

enya22 said:

MM i ja smo bili na vjezbama disanja kod Ive Kolic (ukucaj u pretraznik i izbacit ce ti sve informacije o tome gdje se nalazi), a ja inace idem na fitness za trudnice kod nje. Vjezbe disanja odrzavaju se jednom mjesecno i dosta je 1 put da naucis tehnike, a onda sama kod kuce vjezbas. Dobijes i detaljne upute na papiru.

5. enya22's Avatar

enya22 said:

Btw, ona poducava tehnike po Lamazeu.

6. kudri's Avatar

kudri said:

joj...a nije mi onda kasno...stvarno bi isla...ali do sad nisa,mogla zbog posla...a sad sam eto doma, pa sve razmisljam, da trebam krenuti negdje...

enya...a kako izgledaju vjezbe tamo?? trajanje...opis neki ...tnx

7. bucka's Avatar

bucka said:

8. kudri's Avatar

kudri said:

enya...pliz, možeš li mi dati neki kontakt ili javiti kad počinje iduća serija tečajeva (ponajviše me zanima onaj dio gdje se uči tehnika disanja, i naravno da mogu s mužem dolaziti) jer se na telefon nitko ne javlja, a stranica im se ne otvara... :/

hvala!

9. enya22's Avatar

enya22 said:

Quote Originally Posted by kudri
    enya...pliz, možeš li mi dati neki kontakt ili javiti kad počinje iduća serija tečajeva (ponajviše me zanima onaj dio gdje se uči tehnika disanja, i naravno da mogu s mužem dolaziti) jer se na telefon nitko ne javlja, a stranica im se ne otvara... :/

hvala!
    Iva Kolic 098/380-966
    Na vjezbanje mozes doci uvijek, grupe su ponedjeljkom i cetvrtkom ili utorkom i petkom, znam da je ujutro u 11, a za popodnevne grupe nisam sigurna, mislim u 17h.
    Sljedeci tecaj disanja cini mi se da ce biti 27.5. (obicno bude u 18h), ali najbolje da provjeris preko tel.
    Sretno i uzivaj na vjezbicama!

10. enya22's Avatar

enya22 said:

Quote Originally Posted by kudri
    enya...a kako izgledaju vjezbe tamo?? trajanje...opis neki ...tnx
    Vjezbe disanja se odrzavaju otprilike jednom mjesecno, po 1 sat. To ti je dovoljno da naucis osnove, a onda mozes vjezbati kod kuce. U tih sat vremena instruktorica ide od jedne do druge i kontrolira da li pravilno izvodi vjezbe (disanja), naravno prije toga pokaze tehnike disanja.
    A vjezbanje (fitness): dvaput tjedno, po 1 sat, uglavnom s pilates loptom, ima i drugih rekvizita. Prvi dio vjezbe za ruke dok sjedis na lopti, zatim malo vjezbi za noge, zdjelicu, sve na strunjacama. Uglavnom, super se razgibas!

11. kudri's Avatar

kudri said:

hvala puno!!!

12. MarikaPika's Avatar

MarikaPika said:

Yoga!

13. Elinor's Avatar

Elinor said:

U prvoj trudnoći, kao i u ovoj, odabrala sam hodanje za održavanje forme. Puno hodanja, po nekoliko sati dnevno. Jednostavno je, učinkovito i besplatno. Svaki dan si odaberem kuda ići, usput dogovorim neku kavu sa prijateljicom da se malo okrijepm prije povratka i osjećam se odlično. Plus što sada još teglim sina za dodatni učinak.
    Koliko znam, kod nas ni nema mogućnosti za pohađanje vježbi za trudnice pa je hodanje spas za mene i svakog tko živi u manjoj sredini.

14. mihim said:

ja prije prvog poroda nisam isla na nikakve vjezbe, ni imala pojma kak disat. objjasnili mi u rodilistu, al mi je to samo otezavalo i disala sam kak meni pase, tj. u trudu dva puta uzela zraka i drzala u sebi. i tak mi je super odgovaralo, bez vikanja, samo mi je tisina trebala.. ma sve to brzo prođe, a da boli boli, i bolje disat kak ti pase, bar meni.